Witam.
Niedawno kupiłem sobie Nissana Primere 2004r, 1.9 dCi 120km i mam dziwny stuk w prawym tylnym kole. Dźwięk jest metaliczny (tak jakby jakiś twardy pręt o skrzydła alufelgi uderzały. Gdy hamuje nożnym lub delikatnie ręcznym hamulcem podczas jazdy, tych stuków nie słychać. Pojechałem do zaufanego mechanika, rozebrał mi całe koło i klocki ( a nie dawno były wszystkie wymieniane, więc pomyślałem, że to może od tego) i założył na nowo i to nie jest to. Nie ma żadnych luzów ani nic. Miał ktoś coś podobnego?? Proszę o pomoc. Stuki są wkurzające )
Prosze o pomoc
można zadzwonić 796473260 mój
lub podać numer ja oddzwonie
Witamy na forum, proszę jednak zapoznać się z regulaminem forum - tematy tagujemy i zakładamy w odpowiednich miejscach. O pomoc prosimy raczej w temacie, bo zawsze może się to przydać innym osobom. Pozdrawiam
PS Lewe, czy prawe koło? Temat i treść mówią dwie różne rzeczy.
[P12/WP12] POMOCY Stukanie w prawym tylnym kole
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P12/WP12] POMOCY Stukanie w prawym tylnym kole
Ostatnio zmieniony 2014-09-30, 10:41 przez tala179, łącznie zmieniany 2 razy.
może stukać łącznik stabilizatora, a najprędzej górne mocowanie amortyzatora stuka..
My GTline viewtopic.php?t=20447
SPRZEDAM:
pozostałości po P10 HB 2.0D, P11 2.0TD, GT i WP11.144 2.0B
SPRZEDAM:
pozostałości po P10 HB 2.0D, P11 2.0TD, GT i WP11.144 2.0B
marlos90 pisze:może stukać łącznik stabilizatora, a najprędzej górne mocowanie amortyzatora stuka..
wymieniony na nowy łącznik stabilizatora zobaczę górne mocowanie
[ Dodano: 2014-10-01, 10:24 ]
nie może byc koncówka stablizatora i nic związane z amortyzatorami
wszystko dzieje sie w kole w srodku jak chamuje przestaje czyli cos docisk i jak jade szybko tez nie puka czyli sie stanilizuje
inne pomysły?
Lozysko, Piasta, dokrec kolo , a tak na serio, to masz piersciene centrujace moze zalozone?
viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3 "Kiedyś będę piękna"