[ Primera] "AKAI REI" czyli Primera P11GT z ASCD
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
I tym samym przekonujesz mnie, że muszę się za swojego wreszcie kiedyś zabrać z tym wydechem bo leży i leży... 

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Ad@mus, sondy zmieniać nie trzeba toć to sam mod wydechu ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
KTR w Lbn jestem do 20-go któregoś. Możesz wpaść jutro - Gwaltek się zapowiedział i być może Marlos90 też będzie, tak więc mini spot garażowy![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Graty do P10 już się skończyły![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
KTR w Lbn jestem do 20-go któregoś. Możesz wpaść jutro - Gwaltek się zapowiedział i być może Marlos90 też będzie, tak więc mini spot garażowy
Graty do P10 już się skończyły
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
jak dobrze znajdziesz to za 200zł ecu,smeru pisze:wydać pieniądze na Ecumastera.
dalej strojenie-400zł? zależy kto gdzie i jak? + 100zł hamownia itd...
komp z sunny gti to ok 50zł, eGT trzeba znaleźć to ok 100-200zł, sonda tytanowa np. z Di to max 50zł
w najtańszej akcji masz 110zł tj komp GTI i sonda tytanowa, montaż samemu wukonasz i masz najtańszy ecu mod na min 143ps w mapie
yyyy sorki, przepływka dodatkowo ok 50zł

tj najtańszy ecu mod to 160zł

wiem jaki szał robi zmiana kompów z mapą 115ps na 150ps, wiem tez ze zmiana kompa w sunny gti na eGT daje rade i czuc roznice, więc w sprawie Zielq pisząć, zmiana kompa z 130ps na minimum 143ps na pewno da efekta
sorry za OFF top ale dla mnie wydanie 150zł za kompa eGT+50zł przepływka+50zł sonda to mniej jak kupno taniego ecuM + strojenie
mod za 250zł który potrafi namieszać

Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
Smeru, Ad@mus zostaje seria
ecumajster nie wchodzi w rachubę.
Chyba mam powoli dość tego auta..... Jak na nie patrzę to rz...am tęczą..... Może to jest spowodowane tym, że teraz przy nim dużo robię...... Nie wiem.....
W każdym razie sporo jeszcze mam do zrobienia....... Wczoraj wymieniłem płyn hamulcowy, bo to już 2 lata minęły.....
Cały czas się zastanawiam czy robić ogrzewanie czy sobie odpuścić. W końcu mam podgrzewane fotele
Jak znajdę natchnienie to może to ruszę. Na razie mam do wymiany sondę, bo mi ubili jak spawali wydech.....
Chyba mam powoli dość tego auta..... Jak na nie patrzę to rz...am tęczą..... Może to jest spowodowane tym, że teraz przy nim dużo robię...... Nie wiem.....
W każdym razie sporo jeszcze mam do zrobienia....... Wczoraj wymieniłem płyn hamulcowy, bo to już 2 lata minęły.....
Cały czas się zastanawiam czy robić ogrzewanie czy sobie odpuścić. W końcu mam podgrzewane fotele
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ad@mus podeślij linka do nowej sondy za 50zł a zamawiam z miejsca 
po co mu komp z eGT skoro i tak ma DEH? i kompa na 144kuce

po co mu komp z eGT skoro i tak ma DEH? i kompa na 144kuce
viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3 "Kiedyś będę piękna"
Ad@mus a masz pewność że ona będzie działała w 100% jak kupisz używaną?
wracając do tematu , moim zdaniem mija się z celem takie podmienianie kompów,
wracając do tematu , moim zdaniem mija się z celem takie podmienianie kompów,
viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3 "Kiedyś będę piękna"
Boro1989, jak kto uważa, wg mnie nissan ma bardziej i mniej udane elementy ukłądanki w SR20
za długo siedze w tym bagnie i mam pewne i mniej pewne rozwiązania, jednak tutaj mnie nie przekonasz, komp z SRI (bo dalej przypominam, ze moja wypowiedz kierowalem do Filipa) ma dużo słabszą mapkę od eGT.
Pozatym komp z eGT jest bardziej stabilny od kompa z p11gt i w niektórych kręgach za granicami naszego jest często stosowany przy sensownych powerupach
za długo siedze w tym bagnie i mam pewne i mniej pewne rozwiązania, jednak tutaj mnie nie przekonasz, komp z SRI (bo dalej przypominam, ze moja wypowiedz kierowalem do Filipa) ma dużo słabszą mapkę od eGT.
Pozatym komp z eGT jest bardziej stabilny od kompa z p11gt i w niektórych kręgach za granicami naszego jest często stosowany przy sensownych powerupach
Panowie, komputer i jego mapy to jedna rzecz, ale czy przypadkiem wtedy nie pojawia się problem z immo? Jeżeli nawet komp z eGT go nie ma, to jednak nie bardzo chciałbym pozbywać się zabezpieczenia samochodu. W kolejce czekają na wykonanie inne mody.
Ale koniec śmiecenia, to nie mój temat
Pozdrawiam

Ale koniec śmiecenia, to nie mój temat

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
zuh, jak mi jakiś czas temu zawinęli antenę z dachu (od zwykłego radia!) to mnie w tym kraju już nic nie zdziwi... 
Co do wkładki, to w przypadku Wagona jest to znacznie bardziej problematyczne - ilość...
Pozdrawiam

Co do wkładki, to w przypadku Wagona jest to znacznie bardziej problematyczne - ilość...
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Dobra, żeby nie było, że nic się nie dzieje to na razie opis - zdjęcia wieczorem.
Wczoraj walczyłem z sondą lambda, bo pajace mi ubili jak spawali wydech...... Tak więc zakupiłem sondę, próbuję wykręcić starą a tu....... będzie zdjęcie........
No matter, ważne, że zwalczyłem i wszystko działa jak należy.
Dziś się wziąłem za hamulce i malowanie zacisków
Teraz czekam aż wyschnie pierwsza warstwa farby, żeby położyć drugą......
Patałachy jak mi spawały wydech to ubiły sondę - wspawywali mocowanie sondy wraz z nią. Po wykręceniu, a właściwie wyrwaniu jej okazało się, że trzeba przegwintować mocowanie, bo część gwintu w sondzie po prostu wtopiła się w mocowanie. Tak więc rozpoczęły się poszukiwania gwintownika M18x1.5.......Jak to w życiu bywa okazało się, że najciemniej pod latarnią - mój dziadek ma
Tak więc otwór montażowy przegwintowany, nowa-używana sonda lambda założona i wszystko działa jak ta lala 
Ładniusie gwintowniki maszynowe M18x1.5
Wyrwana sonda
Rada dla potomnych - patrzcie patałachom na ręce jak robią, żebyście nie mieli tego co ja. Pilnujcie, żeby nie wspawywali uchwytu na sondę razem z nią i żeby prosto wkręcali sondę.
To było z poniedziałku, a teraz coś z wtorku
Tak było:
A tak się skończyło:
Tak wiem, wiem. Muszę alusy jeszcze doprowadzić do stanu użyteczności, żeby jakoś wyglądały![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
No i jeszcze przeniosłem wtryski od gazu w odpowiednie miejsce - skracając tym samym wężyki o jakieś 7cm
Lekko posprzątane pod maską - kiedyś trzeba było
Plan na dziś to zrobić jeszcze tył jeśli chodzi o hamulce i chyba tyle jeśli chodzi o roboty budowlane..............
_
Wczoraj walczyłem z sondą lambda, bo pajace mi ubili jak spawali wydech...... Tak więc zakupiłem sondę, próbuję wykręcić starą a tu....... będzie zdjęcie........
Dziś się wziąłem za hamulce i malowanie zacisków
![;] ;]](./images/smilies/krzywy.gif)

Patałachy jak mi spawały wydech to ubiły sondę - wspawywali mocowanie sondy wraz z nią. Po wykręceniu, a właściwie wyrwaniu jej okazało się, że trzeba przegwintować mocowanie, bo część gwintu w sondzie po prostu wtopiła się w mocowanie. Tak więc rozpoczęły się poszukiwania gwintownika M18x1.5.......Jak to w życiu bywa okazało się, że najciemniej pod latarnią - mój dziadek ma

Ładniusie gwintowniki maszynowe M18x1.5
Wyrwana sonda
Rada dla potomnych - patrzcie patałachom na ręce jak robią, żebyście nie mieli tego co ja. Pilnujcie, żeby nie wspawywali uchwytu na sondę razem z nią i żeby prosto wkręcali sondę.
To było z poniedziałku, a teraz coś z wtorku

Tak było:
A tak się skończyło:
Tak wiem, wiem. Muszę alusy jeszcze doprowadzić do stanu użyteczności, żeby jakoś wyglądały
No i jeszcze przeniosłem wtryski od gazu w odpowiednie miejsce - skracając tym samym wężyki o jakieś 7cm

Lekko posprzątane pod maską - kiedyś trzeba było

Plan na dziś to zrobić jeszcze tył jeśli chodzi o hamulce i chyba tyle jeśli chodzi o roboty budowlane..............
_
Ostatnio zmieniony 2017-12-19, 11:10 przez janusz, łącznie zmieniany 2 razy.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
No i auto zyskało wizualnie poprzez pomalowane zaciski. Hammerite, czy jeszcze inny wynalazek?
Podróże małe i duże
Zielkq, hammerite. Ciekawe jak długo będzie się to trzymać......
Foo, dziś jeszcze tył mnie czeka![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Foo, dziś jeszcze tył mnie czeka
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
janusz, co oznacza akai rei?
zaciski z pedzla pomalowane?
i ostatnie pytanie-jak zamontowales listwe wtryskowa z lpg?
jaki koncik czy co innego,
uzbieram troche siana i wpadam na wro co bys mi taki pozadek pod masią zrobil-ge nia l ne ;0
ps. dalej czekam na filma 0-100
zaciski z pedzla pomalowane?
i ostatnie pytanie-jak zamontowales listwe wtryskowa z lpg?
jaki koncik czy co innego,
uzbieram troche siana i wpadam na wro co bys mi taki pozadek pod masią zrobil-ge nia l ne ;0
ps. dalej czekam na filma 0-100
Ad@mus oczywiście, że pędzlem malowane a czym innym
Listwa wtryskowa - kawałek płaskownika wygięty w wyprostowane Z. Trochę pałowałem się z założeniem wężyków ale udało się. Skrócenie wężyków spowodowało poprawę reakcji na naciśnięcie pedału gazu.
Jak znajdę coś, co będzie w stanie nagrać filmik to nagram![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
"Akai rei" - niestety, ale japońskich krzaczków nie byłem w stanie wpisać
Akai - czerwony, Rei - dusza ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Dziś pomalowałem zaciski z tyłu - jutro składanie. Ściągnąłem również spojler i niestety, ale bez papieru ściernego i szpachli się nie obyło...... Zresztą ktoś już to wcześniej szpachlował......... Jutro równianie i podkład, a potem kolor![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Foty za jakąś chwilę dłuższą bądź krótszą ze wskazaniem na to pierwsze.......

Jak znajdę coś, co będzie w stanie nagrać filmik to nagram
"Akai rei" - niestety, ale japońskich krzaczków nie byłem w stanie wpisać
Dziś pomalowałem zaciski z tyłu - jutro składanie. Ściągnąłem również spojler i niestety, ale bez papieru ściernego i szpachli się nie obyło...... Zresztą ktoś już to wcześniej szpachlował......... Jutro równianie i podkład, a potem kolor
Foty za jakąś chwilę dłuższą bądź krótszą ze wskazaniem na to pierwsze.......
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ad@mus, na jakie śruby pokrywy
Do śruby silniczka krokowego ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Teraz wężyki mają jakieś 15-20cm. W sumie i tak już je skróciłem o jakieś 15cm......
Jak mi się skończy gwarancja na wtryski (za rok) to zmienię listwę i wtryski i zrobię osobny dla każdego garnka.
Mocowanie listwy wtryskowej - foto specjalnie dla Ad@musa
Zaciski pomalowane
Jutro będą poprawki i ściąganie tego co się pomalowało niepotrzebnie 
No i coś co wyszło po ściągnięciu spojlera. Musiałem położyć nową szpachlę.......
Tyle z placu boju na dzień dzisiejszy.........
_
Jak mi się skończy gwarancja na wtryski (za rok) to zmienię listwę i wtryski i zrobię osobny dla każdego garnka.
Mocowanie listwy wtryskowej - foto specjalnie dla Ad@musa
Zaciski pomalowane

No i coś co wyszło po ściągnięciu spojlera. Musiałem położyć nową szpachlę.......
Tyle z placu boju na dzień dzisiejszy.........
_
Ostatnio zmieniony 2017-12-19, 11:10 przez janusz, łącznie zmieniany 2 razy.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
A spojler ściągnąłeś tak dla hecy czy się go pozbywasz na stałe?
P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
Wiooreck, po prawej stronie pojawiły się purchle, więc stwierdziłem, że trzeba je wyczyścić. No i jak ściągnąłem spojler to dopiero wyszło.......
Dobra szpachla dotarta, podkład położony, hamulce tył poskładane. Teraz trzeba poczekać aż podkład wyschnie i będzie trzeba położyć kolor, po który najpierw trzeba gdzieś pojechać będzie......
Przy okazji jak już dorwałem lakier w kolorze budy to podmalowałem maskę, bo ten ciemniejszy czerwony niż mój ciemny czerwony to aż straszył i wyglądał paskudnie. Teraz jest zjadliwie![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Podziękowania dla KTRa, który mnie dziś nawiedził-odwiedził w garage
KTR dzięki za spotkanie i pogawędkę!
Teraz tylko poskładać auto do kupy i na jakiś rok spokój z większym gmeraniem przy nim - na chwilę obecną mam dość tego auta i patrzenia na nie............. Ale jak znam siebie to coś mi jeszcze wpadnie do głowy i zrobię jakiś mod.......
_
Dobra szpachla dotarta, podkład położony, hamulce tył poskładane. Teraz trzeba poczekać aż podkład wyschnie i będzie trzeba położyć kolor, po który najpierw trzeba gdzieś pojechać będzie......
Podziękowania dla KTRa, który mnie dziś nawiedził-odwiedził w garage
Teraz tylko poskładać auto do kupy i na jakiś rok spokój z większym gmeraniem przy nim - na chwilę obecną mam dość tego auta i patrzenia na nie............. Ale jak znam siebie to coś mi jeszcze wpadnie do głowy i zrobię jakiś mod.......
_
Ostatnio zmieniony 2017-12-19, 11:11 przez janusz, łącznie zmieniany 2 razy.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ciężko będzie w to uwierzyć. Zawsze coś się znajdziejanusz pisze:Teraz tylko poskładać auto do kupy i na jakiś rok spokój z większym gmeraniem przy nim

Podróże małe i duże