[ Almera] Nissan "Lanos" Almera N16 GTi
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- killer2000
- fanatyk nissana
- killer2000
- fanatyk nissana
Wlasnie Falkeny ZE 914 chcialem, ale one rantu juz nie maja... 
Edit:
Wczoraj z Killerem okleiliśmy kierunki, niestety poległem i ich nie maluję. Próbna lampa wyszła tragicznie. Wielkie dzięki Killa za folię i pomoc.

Edit 2 z 10.04.14:
Almera w wersji terenowej
W końcu wpadł nowy komplet opon letnich Fulda SportControl.

Edit 3 z 20.04.14:

Jednak folia nie była idealnym pomysłem, zastanawiam się nad jej zerwaniem głównie dlatego, że ma inny odcień od lamp głównych i po prostu pryśnięciem kierunku na czarno. Ktoś z Was miał z tym doświadczenie? Będzie to się dobrze komponować?
Edit 4 z 28.04.14:
Ostatnio Almera została objechana dwukrotnie przez Hyundaia Coupe 1.5 Turbo 115 koni... Skubaniec w serii ma 7.4 sekundy do setki
Najlepsze było to, że fura jeszcze na czarnych blachach i w stanie wręcz kolekcjonerskim, a za kierownicą ponad 80letni facet! 

Edit:
Wczoraj z Killerem okleiliśmy kierunki, niestety poległem i ich nie maluję. Próbna lampa wyszła tragicznie. Wielkie dzięki Killa za folię i pomoc.

Edit 2 z 10.04.14:
Almera w wersji terenowej

Edit 3 z 20.04.14:

Jednak folia nie była idealnym pomysłem, zastanawiam się nad jej zerwaniem głównie dlatego, że ma inny odcień od lamp głównych i po prostu pryśnięciem kierunku na czarno. Ktoś z Was miał z tym doświadczenie? Będzie to się dobrze komponować?
Edit 4 z 28.04.14:
Ostatnio Almera została objechana dwukrotnie przez Hyundaia Coupe 1.5 Turbo 115 koni... Skubaniec w serii ma 7.4 sekundy do setki

No widzisz Kwietas, musisz poćwiczyć starty swoim autem, bo dziadek ćwiczy od kiedy odebrał auto z salonu i doszedł do perfekcjiKwietas pisze:a za kierownicą ponad 80letni facet

P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
Chyba mnie to nie dziwi
ostatnio na trasie musiałem się nieźle spiąć aby jakiegoś faceta pod 50tke w Golfie III wyprzedzić, nie wiem co on tam miał ale zapitalał równo 

viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3 "Kiedyś będę piękna"
Golfy były lekkie, w benzynie ważyły nie więcej jak 1050 kg. Dlatego w GTi 2.0 115 KM robiło niezłą robotę.
P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
no niestety masa to jest to co zabija primerki
, ale różnica 80 koni zrobiła robotę
, nie ważne
Kwietas nie przejmuj się w końcu on miał Turbo więc i moment konkretny
jakbyś do siebie turbo wstawił to raczej nie miałbyś co z nim robić 

Kwietas nie przejmuj się w końcu on miał Turbo więc i moment konkretny

Wiooreck, na benie jest tak jak przy pierwszym strojeniu, ale na LPG niedawno mapka była poprawiana.
Z newsów to uszczelniacz wału został wymieniony i w końcu oliwy nie ubywa ( a ciekło od czasu zakupu auta
). Miałem też nadzieję, że klima w końcu zagada, bo wymieniłem uszczelkę w miejscu, w którym czynnik uciekał, ale teraz pękła rułka przy chłodnicy klimy, a że naprawa, moim zdaniem, jest nieopłacalna to klima przy chwili wolnego wylatuje. 
P.S. Czytając wątek gwałtka o ukręconych półosiach mam nadzieję, że mnie się to nie przytrafi w drodze na zlot i z powrotem
Z newsów to uszczelniacz wału został wymieniony i w końcu oliwy nie ubywa ( a ciekło od czasu zakupu auta

P.S. Czytając wątek gwałtka o ukręconych półosiach mam nadzieję, że mnie się to nie przytrafi w drodze na zlot i z powrotem

-
- fanatyk nissana
-
- fanatyk nissana
ja używam cortanin na obecną chwilę , super wżera się w rdzę