dobra dobra ogarnąłem , jutro albo jeszcze dziś będę wybijać piastę i wymieniać na nówkę , mam nadzieję ,że to tylko łożyska bo przejechałem jakieś 200km od kiedy było je słychać a jest katastrofa niosą sie drgania po całym aucie katastrofa !
[ Dodano: 2014-05-30, 12:54 ]
i pizda ! wymieniłem piaste z łożyskiem , bez problemu nei słychać już buczenia ale drgania nadal są choć mniejsze ! wzrastają z prędkością i przechodzą na całe auto jak by opony biły ale dopiero co założyłem nowe opony i felgi wyważone i jak by odwaznik spadł to by ściągało na któraś strone albo biła kierownica a nie ma tego , tylko drgania budy są . Byłem na stacji i wyszło że prawy amor ma 22% lewy 42% ale trzymaja odbijają sie 1,5x , innych luzów nie ma w zawieszeniu sprężyny całe ! Nie wiem co to może być bo amory to by odbijały a nie drgały jak by ktoś wiertarkę przyłożył do budy (chyba ,tak miałem w P10) ! nie wiem co mam zrobić od czego zacząć co zrobić!
[ Dodano: 2014-05-30, 17:52 ]
i okazało się co było nie tak oprócz łożyska które dopiero zaczynało wyć !
Siatka w oponie poszła nie widać z zewnątrz ale tak właśnie się to objawia huczeniem i drganiami budy , założyłem 2 zimówki na tył i nie ma śladu po dolegliwościach