[ Primera] Krótko i zwięźle - WP11-120 SRI
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
oj brakuje tutaj listw drzwiowych od P11.144 dodały by charakterku autu 

Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:

Nie ten nie jest od GT 

Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:

Zielkq to co tyłu nie robimy - zostaje? Zderzak od GT ładnie by wyglądał - nieco poszerzyłby przód.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
To najwyżej taką gumę : http://allegro.pl/guma-pod-sprezyne-ast ... 48295.html i będzie niżej niż seryjnie ale wyżej niż na obniżeniu 

Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:

@Sajmooon, o takim rozwiązaniu jeszcze nawet nie myślałem. Jedyny pomysł, który miałem, a który dotyczył drzwi, to wywalenie całkowite wszystkich listw. Ale nie wiem jakby to wyglądało... 
@rz, alus będzie, informacja o tym była wcześniej, już nawet podkład położony. Halogeny kiedyś były... Ale Polska nie sprzyja ich dłuższemu posiadaniu...
I tak jak Sajmoon napisał, nie jest to zderzak od GT. Choć do kompletu dobrze byłoby go mieć wraz z nakładkami progów. Wizualnie całość byłaby jeszcze bliżej ziemi. Może kiedyś jak fundusze pozwolą... W czasie bliższym bardziej prawdopodobna (bo tańsza) jest dokładka zderzaka z Accorda
@nice-wawa, hm... całość tak wygląda, bo stalowe, czarne felgi nie dodają żadnego uroku. Do chromów jakoś nie jestem przekonany. Ładnie to wygląda w oldtimerach i youngtimerach, ale w Primerze? To nawet nie udaje i nie aspiruje do auta klasy wyższej, a moim zdaniem tam to ma jedynie rację bytu. Nawet chrom na przednim pasie bym wywalił
@nismo46, jakby tylko fundusze pozwoliły... W każdym razie, ostatniego słowa jeszcze nie powiedziałem w temacie wyglądu zewnętrznego. Najbliższa rzecz to felgi i kierunki w pomarańcz
@janusz, mi tam jeszcze mało. Ale na spota jadę tak i zobaczymy później
@nice-wawa, Sajmooon, DubSon, jakoś nie jestem przekonany do takiego pomysłu (nie budzi to mojego zaufania)...
Pozdrawiam

@rz, alus będzie, informacja o tym była wcześniej, już nawet podkład położony. Halogeny kiedyś były... Ale Polska nie sprzyja ich dłuższemu posiadaniu...

I tak jak Sajmoon napisał, nie jest to zderzak od GT. Choć do kompletu dobrze byłoby go mieć wraz z nakładkami progów. Wizualnie całość byłaby jeszcze bliżej ziemi. Może kiedyś jak fundusze pozwolą... W czasie bliższym bardziej prawdopodobna (bo tańsza) jest dokładka zderzaka z Accorda

@nice-wawa, hm... całość tak wygląda, bo stalowe, czarne felgi nie dodają żadnego uroku. Do chromów jakoś nie jestem przekonany. Ładnie to wygląda w oldtimerach i youngtimerach, ale w Primerze? To nawet nie udaje i nie aspiruje do auta klasy wyższej, a moim zdaniem tam to ma jedynie rację bytu. Nawet chrom na przednim pasie bym wywalił

@nismo46, jakby tylko fundusze pozwoliły... W każdym razie, ostatniego słowa jeszcze nie powiedziałem w temacie wyglądu zewnętrznego. Najbliższa rzecz to felgi i kierunki w pomarańcz

@janusz, mi tam jeszcze mało. Ale na spota jadę tak i zobaczymy później

@nice-wawa, Sajmooon, DubSon, jakoś nie jestem przekonany do takiego pomysłu (nie budzi to mojego zaufania)...
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Zielkq z tyłu i tak masz sprężyny takie jak w GT.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
janusz, zobaczymy po spocie, jak się chwilę najeżdżę w takim setupie
Swoją drogą to nie wiedziałem, że u nas w kraju wszystkie, dosłownie wszystkie studzienki są położone źle i nierówno...
Dzisiaj zagościł mały szczegół od rz, dzięki wielkie za niego
Jeszcze nic nie robi, ale plan na zastosowanie już jest (więcej w temacie jak się z tym uporam i kiedyś za to zabiorę...)

Pozdrawiam

Dzisiaj zagościł mały szczegół od rz, dzięki wielkie za niego

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Zielkq to się ładnie nazywa "future connection". U mnie też takie coś jest i też jest jeszcze nie podpięte
.

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Zuh zapewne widziałeś, że u mnie jest komplet - podgrzewane fotele, włącznik do tempomatu no i włącznik z cyklu "future connection".
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
zuh, w końcu zmierzyłem sprężyny. Oryginalne z przodu mają jakieś 40cm 
janusz, no to mam w takim razie taki jeden "future connection". Uznałem , że zamontowany będzie lepiej wyglądał i mnie szybciej zmotywuje do roboty
Pozdrawiam

janusz, no to mam w takim razie taki jeden "future connection". Uznałem , że zamontowany będzie lepiej wyglądał i mnie szybciej zmotywuje do roboty

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Porównując moje seryjne sprężyny z moimi obniżonymi to jest mniejsza różnica niż porównują twoje seryjne z obniżonymi. Twoje obniżające są dużo krótsze.
janusz, widziałem, nie masz żadnej zaślepki. Ja mam u siebie na razie tylko trzy włączniki, dwa od podgrzewania foteli i jeden od alarmu.
A tak się zapytam, co będzie włączać ten przycisk?
janusz, widziałem, nie masz żadnej zaślepki. Ja mam u siebie na razie tylko trzy włączniki, dwa od podgrzewania foteli i jeden od alarmu.
A tak się zapytam, co będzie włączać ten przycisk?
Ostatnio zmieniony 2014-03-29, 22:53 przez zuh, łącznie zmieniany 2 razy.
zuh, obniżone wkładaliśmy już bez użycia ściągaczy.
Którego z nas pytasz o przycisk?
Pozdrawiam
Którego z nas pytasz o przycisk?

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Ja swoich bym nie założył bez ściągaczy. Tak się zastanawiam dlaczego jedne obniżające są krótsze a drugie dłuższe...
W czarnej primerze też mam obniżone, musiałbym zobaczyć jakie tam są sprężyny, jaką długość mają względem serii.
A o przycisk pytam obydwoje
W czarnej primerze też mam obniżone, musiałbym zobaczyć jakie tam są sprężyny, jaką długość mają względem serii.
A o przycisk pytam obydwoje

Ostatnio zmieniony 2014-03-29, 23:02 przez zuh, łącznie zmieniany 2 razy.
Zielkq trochę trzeba było ściągnąć sprężynę
.
U mnie miało być/ma być podłączone podświetlanie nóg pasażerów wraz z powolnym rozjaśnianiem i wygaszaniem oświetlenia. Układ leży zmontowany już jakieś 1,5 roku - nie mam go kiedy założyć
.
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
U mnie miało być/ma być podłączone podświetlanie nóg pasażerów wraz z powolnym rozjaśnianiem i wygaszaniem oświetlenia. Układ leży zmontowany już jakieś 1,5 roku - nie mam go kiedy założyć
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
No to fajnie, a u Ciebie Zielkq?
Wracając do zaślepek, męczy mnie zaślepka która jest na prawo od włącznika awaryjnych. Co tam mogło być?
W niektórych (pierwszych?) wersjach zaślepki w podłokietniku były płaskie, potem pojawiły się z wgłębieniem. Do czego jest to wgłębienie?
Kiedyś szedłem ulicą i znalazłem łożysko wziąłem je z sobą do auta i tak sobie dzielnie jeździ ze mną wypełniając owe wgłębienie.
Tak sobie myśle, może to wgłębienie jest na monety?
Wracając do zaślepek, męczy mnie zaślepka która jest na prawo od włącznika awaryjnych. Co tam mogło być?
W niektórych (pierwszych?) wersjach zaślepki w podłokietniku były płaskie, potem pojawiły się z wgłębieniem. Do czego jest to wgłębienie?
Kiedyś szedłem ulicą i znalazłem łożysko wziąłem je z sobą do auta i tak sobie dzielnie jeździ ze mną wypełniając owe wgłębienie.
Tak sobie myśle, może to wgłębienie jest na monety?
Zuhu też szukałem odpowiedzi na to co tam mogło być, ale ni groma nie znalazłem. Chciałem tam sobie wstawić termometr, ale wyświetlacz LCD okazał się za duży i nie szło go tam upchnąć.
A po co jest to wgłębienie? Moja wersja - to powstało z myślą o kierowcach-facetach co to w czasie jazdy mógłby sobie pogmerać palcem
Szerokością palec ładnie pasuje, tylko jakieś wypełnienie żelowe pod folią by się przydało 
A po co jest to wgłębienie? Moja wersja - to powstało z myślą o kierowcach-facetach co to w czasie jazdy mógłby sobie pogmerać palcem

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Jak już robić pomarańczowe kierunki, to zrobić opcję "spotowo-zlotową", tj. pozycyjne w kierunkach. Sterowane dodatkowym przyciskiem, aby nie łamać przepisów. Może i głupi pomysł, ale nie będzie ingerowało w codzienną jazdę 
Mogłem zrobić zdjęcie z szerszą perspektywą - po drugiej stronie w tym zagłębieniu jeździ ze mną akurat kilka groszy (przynajmniej nie latają po schowkach).
Co do miejsca koło awaryjnych, to cały czas mam w głowie pomysł upchnięcia tam uchwytu na kubek. Ale potrzebuję Mondeo MK3 do pomiarów... (ma ktoś?)
janusz, hm... może nie będę komentował zastosowania miejsca?
Pozdrawiam

Mogłem zrobić zdjęcie z szerszą perspektywą - po drugiej stronie w tym zagłębieniu jeździ ze mną akurat kilka groszy (przynajmniej nie latają po schowkach).
Co do miejsca koło awaryjnych, to cały czas mam w głowie pomysł upchnięcia tam uchwytu na kubek. Ale potrzebuję Mondeo MK3 do pomiarów... (ma ktoś?)
janusz, hm... może nie będę komentował zastosowania miejsca?

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Sprężyny wasze są różnych wysokości, bo są pewnie z innej grubości pręta. Po założeniu na auto zachowują się tak samo.
Te wgłębienia są na monety. Ale masz janusz teorię xD
Te wgłębienia są na monety. Ale masz janusz teorię xD
P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
2014-03-31, 10:38
Z wczorajszego spota lepsze zdjęcia by Alexist666:
Pozdrawiam
2014-04-07, 19:12
Zrobione jakies 300km na obnizonych sprezynach z przodu. Usmiech ciagle na twarzy, choc wszystkie dziury sa problematyczne. Mam tez wrazenie, ze standardowy tyl bardziej ucieka, ale to wyjdzie bardziej dopiero po zmianie opon na letnie (felgi mam nadzieje skonczyc w ciagu 1,5 tygodnia).
Z rzeczy niemilych, cos trafilo zamek w klapie bagaznika. To, ze na kluczyk niereagowal, OK, szlo przezyc. Ale teraz juz wcale klapa sie nie otwiera... Co najgorsze, dwa dni wczesniej wpadlem na pomysl, ze wreszcie zloze klape 'do kupy' I zaloze wszystkie plastikowe oslony... A bylby tak piekny dostep do bebechow. Orientuje sie ktos, czy da sie wyjac plastikowa oslone klapy przy zamknietej klapie?
Pozdrawiam
Z wczorajszego spota lepsze zdjęcia by Alexist666:
Pozdrawiam

2014-04-07, 19:12
Zrobione jakies 300km na obnizonych sprezynach z przodu. Usmiech ciagle na twarzy, choc wszystkie dziury sa problematyczne. Mam tez wrazenie, ze standardowy tyl bardziej ucieka, ale to wyjdzie bardziej dopiero po zmianie opon na letnie (felgi mam nadzieje skonczyc w ciagu 1,5 tygodnia).

Z rzeczy niemilych, cos trafilo zamek w klapie bagaznika. To, ze na kluczyk niereagowal, OK, szlo przezyc. Ale teraz juz wcale klapa sie nie otwiera... Co najgorsze, dwa dni wczesniej wpadlem na pomysl, ze wreszcie zloze klape 'do kupy' I zaloze wszystkie plastikowe oslony... A bylby tak piekny dostep do bebechow. Orientuje sie ktos, czy da sie wyjac plastikowa oslone klapy przy zamknietej klapie?

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Coś mi się widzi, że to będzie "przyjedź i zobacz"
Być może cięgno spadło ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Ja miałem podobnie. Nie reagował na wciskanie guzika. U mnie wytarło się taka jakby blaszka która odpowiada za poruszanie cięgna. Po prostu wytarła się i była za krótka. Może trochę niezrozumiale napisałem ale jeżeli u Ciebie jest taki sam problem to jak zobaczysz to będziesz wiedział o co chodzi. Jeżeli to nie cięgno spadło to zwróć uwagę na to uwagę.
tam zielkq jest takie coś co jest połączone z siłownikiem od centralnego i to lubi się urwać ja jakiś czas temu to robiłem spawem na zimno bo nie mogłem tego nigdzie dokupić a bagażnik przez siedzenia otwierałem póki tego nie zrobiłem:)
Nie sztuką jest kupić gotowy projekt..
Sztuka jest go zbudować!
Sztuka jest go zbudować!