Witam.
Od kiedy mam to auto zauważyłem, że jak silnik się rozgrzeje to stan płynu rośnie ponad maximum, czy tak musi być? Druga sprawa, dziś bawiłem się nastawnikiem i po rozgrzaniu silnika coś mnie naszło, żeby włożyć palec do zbiornika z płynem, płyn był zimny. Czy to jest normalne?
Dodam, że nie mam kisielu pod korkiem klawiatury, płyn chłodniczy jest czysty, musiałem go uzupełnić w przeciągu jakieś 3 razy bo ginął w nieznany okolicznościach.
[P11/WP11] Zimny płyn chłodniczy w zbiorniczku przy rozgrzan
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
Nice-wawa lepiej niech nie odkręca na rozgrzanym - za duże ciśnienie panuje w układzie i wywali płyn na zewnątrz.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Po pierwsze na korku jest napisane, żeby nie odkręcać jak jest gorący, bo sobie można krzywdę zrobić (granice 80 stopni), a po drugie wystarczy dotknąć chłodnicy przy korku i też będzie wiadomo czy płyn jest ciepły.nice-wawa pisze:Jak chcesz to odkręć korek chłodnicy i na rozgrzanym sprawdź czy płyn gorący
byczynho, w naszych traktorach (w benzynach też z resztą) zbiornik płynu nie bierze czynnego udziału w chłodzeniu silnika. Więc nie musisz się stresować

P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik