Rozwój dyskusja cz 1.
Ludzie , serio? 5 stron o błedach. Chyba każdy już wypowiedział swoje racje
Jak poprawianie błędów ma się do rozwoju forum? Czy to serio ma związek ? Ja nie widze i nie rozumiem problemu i korzyści z tego płynących.
Potrzeba więcej osób z uprawnieniami do poprawiania i tyle.
Jeżeli ktoś napisze "wachacz", a nie poprawnie " wahacz" to sensu wypowiedzi nie zmieni.
Pogadajmy o tym jak zebrać większą widownie i rozwinąć klub
Ja swoją propozycję dałem, mimer dał pomysł z kalendarzami ( plus dla Ciebie)
bombel zaktualizował pierwszy post na zielono. Pomysły podajcie. Niech coś się dzieje. Normalne jest że ludzie piszą dopóki im się nie znudzi. Nie pozyskując nowych userów nie wymieniamy piszących i forum umiera. Rozumiem że trzeba pokazać reguły nowym, ale bez przesady
edit: mimer mnie wyprzedził
Jak poprawianie błędów ma się do rozwoju forum? Czy to serio ma związek ? Ja nie widze i nie rozumiem problemu i korzyści z tego płynących.
Potrzeba więcej osób z uprawnieniami do poprawiania i tyle.
Jeżeli ktoś napisze "wachacz", a nie poprawnie " wahacz" to sensu wypowiedzi nie zmieni.
Pogadajmy o tym jak zebrać większą widownie i rozwinąć klub
Ja swoją propozycję dałem, mimer dał pomysł z kalendarzami ( plus dla Ciebie)
bombel zaktualizował pierwszy post na zielono. Pomysły podajcie. Niech coś się dzieje. Normalne jest że ludzie piszą dopóki im się nie znudzi. Nie pozyskując nowych userów nie wymieniamy piszących i forum umiera. Rozumiem że trzeba pokazać reguły nowym, ale bez przesady
edit: mimer mnie wyprzedził

viewtopic.php?t=15336 - bluzy NISSANZONE.pl w sprzedaży
Forma reklamy w kalendarzykach już jest omówiona i tylko to będzie czy coś jeszcze?
P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
yapko, a taka moja luźna propozycja skoro znasz trochę ludzi związanych z szeroko pojętną motoryzacją, innych osób też się to tyczy, to może pogadać czy ktoś nie zamieściłby relacji ze zlotu na swojej stronie/gazecie/blogu itd itp.
Co do dalszej promocji to uważam tak jak było wcześniej że naklejki klubowe powinny być dostępne również dla aktywnych forumowiczów którzy z różnych względów nie przyjeżdżają na spoty ( może mają za daleko) a tak gdyby mieli taką naklejkę może inni z jego okolic by się zaangażowali i powstały nowe grupy regionalne.
Co do dalszej promocji to uważam tak jak było wcześniej że naklejki klubowe powinny być dostępne również dla aktywnych forumowiczów którzy z różnych względów nie przyjeżdżają na spoty ( może mają za daleko) a tak gdyby mieli taką naklejkę może inni z jego okolic by się zaangażowali i powstały nowe grupy regionalne.
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs

Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon - nasze forum nie jest atrakcyjne dla zwykłych zjadaczy chleba. Nie mamy Skyline'ów, driftowozów, a liczebnością dorównujemy Alfie Romeo gdzie połowa aut nie dojeżdża na zloty przez awarie
- taki jest stereotyp. Tak samo utarło się że inne fora zrzeszają mocniejsze Nissany. Jesteśmy nijacy. Same Primery, Almery i Sunny - auta które jeżdżą po drodze i tankują gaz.
Co tu dożo gadać.. tak jesteśmy postrzegani i tyle.
Nikomu nie bedzie się chciało przyjeżdżać za darmo na jeden dzień w wolnym weekendzie. Dla mnie relacja z zlotu to musztarda po obiedzie. Trzeba coś zrobić żeby przed zlotem się działo, a wtedy relacja bedzie ciekawa dla innych.
Moją propozycje odsunęliście. Macie inne pomysły ?

Co tu dożo gadać.. tak jesteśmy postrzegani i tyle.
Nikomu nie bedzie się chciało przyjeżdżać za darmo na jeden dzień w wolnym weekendzie. Dla mnie relacja z zlotu to musztarda po obiedzie. Trzeba coś zrobić żeby przed zlotem się działo, a wtedy relacja bedzie ciekawa dla innych.
Moją propozycje odsunęliście. Macie inne pomysły ?
Wiele gazet motoryzacyjnych np. motor ma kalendarium. Może warto napisać do redakcji, żeby uwzględnili w swoim prasowym kalendarium zlot NissanZone i poinformowali czytelników o takim evencie. Dodatkowo od czasu do czasu pojawiają się poradniki/testy itp. skąd czerpać w internecie czerpać wiedzę na temat awarii - tu adres internetowy NissanZone też mógłby widnieć. Ponad to myślę, że fajnym prezentem dla klubowiczów by była bluza/koszulka którą by otrzymywał przykładowo te 2 tygodnie po zlocie zwycięzca danej klasy na 1/4 mili ze swoim nickiem. Wracając do mediów to w tvn turbo jest program raport czy jakoś tak. Rodzaj wiadomości, może byliby chętni zrobić 2-3 minutowy skrót zlotu i zamieścili w swoim programie?.
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
- MagicalFire
- doświadczony forumowicz
- Kontakt:
Po pierwsze musimy się zastanowić czy chcemy zeby NissanZone było znane jak "VAG" czy inny Klub dla pierwszego lepszego zapisanego klubowicza, czy dla miłośnika i posiadacza Nissana! a może dla Driftera posiadającego Nissana z silnikiem Supry? yapko, Popieram twoją wypowiedz nie obrażajcie się, ale to też są spostrzeżenia osób z zewnątrz . Żeby się reklamować trzeba coś robić co będzie zauważalne. A nie tylko Zlot dla nas klubowiczów to raczej nie powiększy naszych horyzontów skoro ludzie nic nie wiedzą w praktyce z czym mają do czynienia. Nissan markę dużo ludzi zna ale tylko zna. Dużo by pisać. Popytajcie opinii z zewnątrz i zrozumiecie 

Zwykly zjadacz chleba czyli np uzytkownik maximy bedzie szukal informacji o swoim aucie wlasnie na takim forum jak to. Tutaj znajdzie innych wlascicieli tych aut i tutaj bedzie mogl podzielic sie swoimi problemami i doswiadczeniami. Skyliny to rodzynki ktore warto miec na forum ale nie sa to auta na ktorych takie forum bedzie stalo. Nssanzone jest atrakcyjne dla "zwyklych" osob musimy po prostu bardziej dbac o nowych uzytkownikow. Nie dawac ostrzezen pierwszego dnia za blachostki i nawet jesli taki nowy wyjedzie z pytaniem ktore bylo sto razy nie jechac po nim tylko wytlumaczyc co to wyszukiwarka i nakierowac jak ma poszukac teamatu ktory go interesuje.yapko pisze:Sajmooon - nasze forum nie jest atrakcyjne dla zwykłych zjadaczy chleba. Nie mamy Skyline'ów, driftowozów...
Dylson x2.
Z drobną uwagą. Jeśli ktoś sadzi orty, to poprawić i napisać PW, że na forum dbamy o poprawną pisownię i wygląd forum etc.
Z drobną uwagą. Jeśli ktoś sadzi orty, to poprawić i napisać PW, że na forum dbamy o poprawną pisownię i wygląd forum etc.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
zlot to pokaz koni czystej krwi czy jeden weekend w roku na którym chcemy sie dobrze bawic??:)Jesteśmy nijacy. Same Primery, Almery i Sunny - auta które jeżdżą po drodze i tankują gaz.
jako rozreklamowanie forum proponuje URL nissanzone.pl w formie naklejki na tylna boczna szybe, standartowy bialy napis, kazdy z uzytkownikow forum bedzie mogl taka wlepe nabyc za pare groszy, raz ze przybajerzy sobie furke a dwa przyczyni sie do promocji klubu
proponuje zalozyc temat z przykladowym projektem takiego url, wykonaniem i dystrybucja moge zajac sie osobiscie jako instytucja non profit tj 2,50zl za naklejke ok 20cm dlugosci i 2,50zl za wysylke(5zl)
dlaczego proponuje takie rozwiazanie:
1. kazdy uzytkownik nie zaleznie czy jest czy nie jest klubowiczem moze taka naklejke posiadac
2. sam kiedys trafilem na inne forum wlasnie przez taka naklejke
3. tani i w miare permanentny nosnik reklamowy (5lat wytrzymuje, dluzej niz kalendarzyk/wizytowka)
4. url to jak dla osla marchewka, ktos z czystej ciekawosci sobie moze z szyby przepisac i wrzucic w wyszukiwarke
5. zjednoczy to wiekszosc uzytkownikow
6. brak praw autorskich, kazdy moze sobie zrobic po swojemu, gdyby moja usluga nie odpowiadala
7. to nie jest reklama tylko propozycja!!
Sprzedam głowicę do SR20DE lowport po remoncie power up tuning madafaka
450zł-info w giełdzie i na PW
przygotowalem kilka propozycji, wybieramy jedna i robimy:
jak ktos ma jakas swoja wizje to mysle wybrac cos fajnego razem

jak ktos ma jakas swoja wizje to mysle wybrac cos fajnego razem
mysle ze jakies ksiazkowej reguly tez nie trzeba wprowadzac, wazne zeby kusiła oko;)DubSon pisze:Tylko ja wolałbym np. na tylną szybę (dół lub gra)
bombel, ale na spotach sa te klubowe tak, czy sa tez URLe?
marketing to nie rewia mody, musi byc prosty i skuteczny dlatego zaproponowalem URL'ki
Jeśli nie sprawdzimy to nie bedziemy nic wiecej wiedziec a jak to mawia moj Tata-tylko ten co nic nie robi, nie popelnia bledow
dywagujemy nad zmianami, mam 6 argumentow za:
1. kazdy uzytkownik nie zaleznie czy jest czy nie jest klubowiczem moze taka naklejke posiadac
3. tani i w miare permanentny nosnik reklamowy (5lat wytrzymuje, dluzej niz kalendarzyk/wizytowka)
4. url to jak dla osla marchewka, ktos z czystej ciekawosci sobie moze z szyby przepisac i wrzucic w wyszukiwarke
6. brak praw autorskich, kazdy moze sobie zrobic po swojemu, gdyby moja usluga nie odpowiadala
jeszcze cos dopisze bo mnie natchnelo, wlepy klubowe to znak przynaleznosci do jakies spolecznosci, URLe z mojej propozycji to ma byc forma bezposredniej reklamy, prosta w formie i przekazie, dla KAZDEGO, nie tylko aktywnego, wiekszy naklad, wiecej odbiorcow, wiecej nosnikow reklamy:)
marketing to nie rewia mody, musi byc prosty i skuteczny dlatego zaproponowalem URL'ki
zła reklama to URLe? jesli tak, to ja i tak wolal bym sprobowac, czy zla reklama jest lepsza niz dobra lub jej brak.bombel pisze:Wolę brak reklamy jak złą
Jeśli nie sprawdzimy to nie bedziemy nic wiecej wiedziec a jak to mawia moj Tata-tylko ten co nic nie robi, nie popelnia bledow

dywagujemy nad zmianami, mam 6 argumentow za:
jeszcze cos dopisze bo mnie natchnelo, wlepy klubowe to znak przynaleznosci do jakies spolecznosci, URLe z mojej propozycji to ma byc forma bezposredniej reklamy, prosta w formie i przekazie, dla KAZDEGO, nie tylko aktywnego, wiekszy naklad, wiecej odbiorcow, wiecej nosnikow reklamy:)
Ad@mus, daj sobie spokój...
Poczekamy i będziemy patrzec, co się stanie, i z jakim rezultatem...
Taka walka z wiatrakami
Poczekamy i będziemy patrzec, co się stanie, i z jakim rezultatem...
Taka walka z wiatrakami
W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
a moze jednak cos w tym kierunku zrobic?
mysle ze na 100uzytkownikow zawsze trafi sie czarna owca, ale tak jest wszedzie i tego nie unikniemy
staralem sie byc kreatywny, no ale widac malo sie znam, a skoro zmian nie potrzeba i nie potrzeba pomyslow uzytkownikow ... to po co ten temat tak naprawde?
kolko wzajemnych adoracji, klepanie sie po ramieniu koledzy nie rozpromuje klubu!
wiem ze sam z pomyslem nie jestem bo juz sa zwolennicy, chocby DubSon, ale sami nic nie zwojujemy... szkoda;/
no nic, to na czym skonczylismy?? aha, co z tymi bledami na forum
w kolo Macieja
beda dalej poprawiane czy nie? bo cos czuje ze z bledami jest wiocha
LUDZIE!! KAMAN!!
obawiam sie vixo ze masz racje;/
mysle ze na 100uzytkownikow zawsze trafi sie czarna owca, ale tak jest wszedzie i tego nie unikniemy
staralem sie byc kreatywny, no ale widac malo sie znam, a skoro zmian nie potrzeba i nie potrzeba pomyslow uzytkownikow ... to po co ten temat tak naprawde?
kolko wzajemnych adoracji, klepanie sie po ramieniu koledzy nie rozpromuje klubu!
wiem ze sam z pomyslem nie jestem bo juz sa zwolennicy, chocby DubSon, ale sami nic nie zwojujemy... szkoda;/
no nic, to na czym skonczylismy?? aha, co z tymi bledami na forum

LUDZIE!! KAMAN!!
obawiam sie vixo ze masz racje;/
Szczerze to nie pierwszy raz to słyszęAd@mus pisze:kolko wzajemnych adoracji, klepanie sie po ramieniu

Nawet na innych forach się doczytałem o tym....
Obawiam się, że zawsze ją mamAd@mus pisze:obawiam sie vixo ze masz racje;/

[ Dodano: 2014-02-17, 23:29 ]
bombel pisze:Ad@mus, Ty napisz, że Ci zależy na zarabianiu kasy na naklejkach

Normalnie brak wszelkich pytań....
Czujny, bystry i spostrzegawczy jak zawsze

Fakt 2,50 to o całe 5pln za dużo... mało tego....to dużo więcej niż za wlepe klubową, której zdobycie nie jest łatwe. Kokosy z nieba i wino z wody

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
nie zalezy mi na zarabianiu kasy, zloz zamowienie w drukarni na podobne naklejki to przyznasz mi racje (ok 2.50zl/szt na najlepszej folii za 5x20cm gdzie koszt 1m2 to 50zl+folia transportowa 25zl plus plot plus dlubanie plus wysylka) przygotuj kiedys jedna sztuke naklejki-to nie tylko jest wysylka:)bombel pisze:Ty napisz, że Ci zależy na zarabianiu kasy na naklejkach a nie na rozwoju klubu.
rozwoj klubu-tja... na razie sie jakos nie kreci bombel
co ja moge, bylem na kilku spotach i znam sie osobiscie z chlopakamibombel pisze:zaczął byś od reorganizacji i wskrzeszeniu grupy Śląskiej
zrobie to jak padline poskladambombel pisze:Przyjechałbyś na Ogólnopolski Zlot, żeby ludzi poznać itd.
a w miedzy czasie pisze tutaj to o czym mysle, a mysle ze jest straszna spina i komuna
zostawmy moja propozycje do oceny szerszego grona, zobaczymy co inni na to:) jak na razie 2 za, 2 przeciw
koszt folii do plotera tnącego to ok 12 zł za m2. Przy długości 20cm nasze logo ma 8cm wysokości. Zaokrąglamy dobrze licząc marginesy to 25cm x 10cm czyli na m2 wychodzi 4x9 naklejek= 36 naklejek
12zł / 36 naklejek = 40gr sztuka
takie są koszty materiału. Koszty robocizny, amortyzacja plotera, digitalizacja loga.
1,50gr to cena do przyjęcia, teoretycznie
Opowiem historię jednego forum. Było popularne forum w Warszawie które zrzeszał różne marki. Chłopaki ścigali się w miejscach znanych. Zaczęli się ziomować i na ich forum trafiało mnóstwo gówniarstwa i nieodpowiedzialnych osób. Było kilka dzwonów z naklejkami tego forum. Ludzie zaczeli postrzegać to forum jako wieśniaków i stara gwardia ucierpiała na tym mimo że mieli przyzwoite auta. Zamknęli forum dla nowych, teraz rejestracja jest po przywitaniu i opisie "czym się zajmuję, dlaczego to forum, jakie mam auto, po co się zarejestrowałem". Admini dają dostęp. Jest z tym mega dużo zabawy.
Wniosek: nie można dawać wszystkiego wszystkim
12zł / 36 naklejek = 40gr sztuka
takie są koszty materiału. Koszty robocizny, amortyzacja plotera, digitalizacja loga.
1,50gr to cena do przyjęcia, teoretycznie
Opowiem historię jednego forum. Było popularne forum w Warszawie które zrzeszał różne marki. Chłopaki ścigali się w miejscach znanych. Zaczęli się ziomować i na ich forum trafiało mnóstwo gówniarstwa i nieodpowiedzialnych osób. Było kilka dzwonów z naklejkami tego forum. Ludzie zaczeli postrzegać to forum jako wieśniaków i stara gwardia ucierpiała na tym mimo że mieli przyzwoite auta. Zamknęli forum dla nowych, teraz rejestracja jest po przywitaniu i opisie "czym się zajmuję, dlaczego to forum, jakie mam auto, po co się zarejestrowałem". Admini dają dostęp. Jest z tym mega dużo zabawy.
Wniosek: nie można dawać wszystkiego wszystkim
no nie do końca kwestia naklejek była dyskutowana w 15tu punktach i większość się wypowiedziała że tylko dla aktywnych - osobiście uważam, że dla aktywnych na spotach i na forumAd@mus pisze:jak na razie 2 za, 2 przeciw
yapko pisze:nie można dawać wszystkiego wszystkim

potem się będziemy szukać który to z nas w tvn turbo w "uwaga pirat" wystąpił albo w "wypadek przypadek" a nie o taką reklamę chodzi
forum musi żyć jak ktoś przychodzi z problemem to powinien dostać dość szybko radę która mu pomoże w rozwiązaniu problemu i to samo nas rozreklamuje
1.8 acenta xenon 2006 TTI TCB 880 + Midland ML-145
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"