[P/WP11.144] Centralny zamek - alarm.
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P/WP11.144] Centralny zamek - alarm.
Mam Primerkę WP11.144 z 2000r salon polska.
I teraz przy okazji zimy wynikł mi problem następujący:
Kilka minut po zamknięciu auta włącza mi się alarm. Wyje i mruga. Zdarzało mi sie to wcześniej przez kilka dni ale awaria ustąpiła wtedy. Teraz nie ustępuje.
Mam 3 pytania.
1. Jak zamknąć auto nie uzbrajając alarmu?
2. W czym może tkwić problem związany z tym włączaniem się samoczynnym alarmu?
3. Jak ewentualną usterkę usunąć i gdzie jej szukać.
Pytanie pozakonkursowe jeszcze mam.
Jak otwieram auto kluczykiem to też uruchamia się alarm. Czy można otworzyć auto kluczykiem (nie pilotem) bez uruchamiania alarmu? Pytam tak na przyszłość gdyby mi padł pilot.
I teraz przy okazji zimy wynikł mi problem następujący:
Kilka minut po zamknięciu auta włącza mi się alarm. Wyje i mruga. Zdarzało mi sie to wcześniej przez kilka dni ale awaria ustąpiła wtedy. Teraz nie ustępuje.
Mam 3 pytania.
1. Jak zamknąć auto nie uzbrajając alarmu?
2. W czym może tkwić problem związany z tym włączaniem się samoczynnym alarmu?
3. Jak ewentualną usterkę usunąć i gdzie jej szukać.
Pytanie pozakonkursowe jeszcze mam.
Jak otwieram auto kluczykiem to też uruchamia się alarm. Czy można otworzyć auto kluczykiem (nie pilotem) bez uruchamiania alarmu? Pytam tak na przyszłość gdyby mi padł pilot.
>> NZ grupa Płock <<z Nissanem od 10.12.07r-05.09.10r(N14), od 14.05.10r(N15), od 22.01.12r-27.06.13r(K11), od 8.05.13r-24.06.2018(P11.144), 22.04.2018r(Tino)
Pustelnik tu jest częściowo odpowiedź na Twoje pytanie viewtopic.php?t=1806
Co więcej - sprawdź wszystkie wyłączniki krańcowe przy drzwiach/masce/klapie - to jest pierwsze co mi się nasuwa na myśl. Komp ma informację, że któreś drzwi nie są zamknięte, a alarm został włączony - efekt włączamy wyjca.
Co więcej - sprawdź wszystkie wyłączniki krańcowe przy drzwiach/masce/klapie - to jest pierwsze co mi się nasuwa na myśl. Komp ma informację, że któreś drzwi nie są zamknięte, a alarm został włączony - efekt włączamy wyjca.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Mówisz o tych wyłącznikach osłoniętych czarną harmonijkową gumą ? Te co też odpowiadają za gaszenie swiatła w środku ?
Miało by to jakiś sens bo moze tam sie snieg dostaje albo woda, zimą przymarza i przełącznik nie działa tak jak powinien. Zerknę jutro na to, przeczyszcze wszystko i zobacze jaki efekt.
Miało by to jakiś sens bo moze tam sie snieg dostaje albo woda, zimą przymarza i przełącznik nie działa tak jak powinien. Zerknę jutro na to, przeczyszcze wszystko i zobacze jaki efekt.
>> NZ grupa Płock <<z Nissanem od 10.12.07r-05.09.10r(N14), od 14.05.10r(N15), od 22.01.12r-27.06.13r(K11), od 8.05.13r-24.06.2018(P11.144), 22.04.2018r(Tino)
Szybkie ogledziny, bo zimno 
Kombiak w klapie nie ma krancowki w stylu drzwi, ale do samego zamka ida kable, ktore nie odpowiadaja za sterowanie nim - wniosek? Szukaj w samym zamku
(wszystko widoczne po zdjeciu plastikowej oslony od wewnetrznej strony klapy)
Pozdrawiam

Kombiak w klapie nie ma krancowki w stylu drzwi, ale do samego zamka ida kable, ktore nie odpowiadaja za sterowanie nim - wniosek? Szukaj w samym zamku

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
U mnie nie zmienia to niczego. Zamykając kluczykiem też uzbrajam alarm.PrzeRuSco pisze:Ja mam tak samo więc zamykam z kluczyka (nie uzbraja się alarm) a otwieram z pilota.
Poza tym lapka w bagażniku też mi się nie świeci ale tak było jak go kupiłem a alarm przez to się nie włączał. Dopiero jak przyszedł mróz, śnieg zaczęło się coś dziać. O dziwo dziś cały dzień było dobrze a teraz wieczorem od nowa szopka z alarmem

[ Dodano: 2014-01-23, 18:14 ]
Awarii nie usunąłem ale wiem już jak zamknąć auto nie uzbrajając alarmu. Jest to mało wygodne ale musi wystarczyć aż nie znajdę czasu na sprawdzenie tych krańcówek.
Poza tym słyszałem ze to moze być wina masy od alarmu. Jest taka możliwość ?
[ Dodano: 2014-01-25, 10:52 ]
Zlokalizowałem pewną usterkę. Przypuszczam ze moze to być podstawa włączania się alarmu.
Gdy otwieram centralny przy obecnych mrozach to nie otwiera mi prawych tylnych drzwi. Odblokowanie ręczne od środka tych drzwi nie sprawia problemu ale centralny już ich nie zamknie. Ale ręczne zamknięcie też nie sprawia problemu. Myślę że przy mniejszych mrozach działa central w tych drzwiach ale moze nie domyka blokady i dlatego załącza sie alarm.
Niestety pogoda nie sprzyja rozkładaniu tapicerki tylnych drzwi