Wygląda to tak jakby coś grubszego wyszło wiec do żyda... Może jednak fura dokonczona i sie myle?Shadows pisze:Jaki był sens tego SWAPa jak fura już wystawiona na sprzedaż
[ Primera] P11 SRI SR20VE By Boro
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
-
- fanatyk nissana
nic nie wyszło fura ma się w 100% bardzo dobrze:) każdego dnia cieszy buzie
dałem sobie miesiąc , jak się sprzeda to kupuję RAV4 mocherowy beret zakładam , i zaczynam chodzić do kościoła
a jak się nie sprzeda to jadę do Maca do łodzi , stroimy furę , robimy hamownię i myślimy co by tu poprawić aby było więcej mocy
do tego zaczynam odkładać kasę na zrobienie blacharki 
a dlaczego chce sprzedać ?:) bo jestem za głupi na ten samochód a pewna osoba jest już w drodze
i nie chce aby się wychowywało kiedyś bez ojca 

a dlaczego chce sprzedać ?:) bo jestem za głupi na ten samochód a pewna osoba jest już w drodze

viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3 "Kiedyś będę piękna"
To powiedz jak człowiek, że CI kobita każeBoro1989 pisze:a dlaczego chce sprzedać ?:) bo jestem za głupi na ten samochód a pewna osoba jest już w drodzei nie chce aby się wychowywało kiedyś bez ojca

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Najgorsze przy takich projektach jest to, źe malo kiedy uda sie odzyskac wsadzone w auto pieniadze... jakby w kazdym przypadku policzyc koszty modyfikacji i porownac do ceny sprzedazy to nie wyglada to optymistycznie. Ale powodzenia 
A moze zostawic i jezdzic spokojnie?

A moze zostawic i jezdzic spokojnie?

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Mała poprawka- nigdyZielkq pisze:źe malo kiedy uda sie odzyskac wsadzone w auto pieniadze...

Ale czego nie robi się dla pasji i sentymentu do samochodu

Zielkq- nie da się. No bo jak tu nie przpier*olić po garach, kiedy pod maską 200ps sobie drzemie i to zwłaszcza górą jadącychZielkq pisze:A moze zostawic i jezdzic spokojnie?

Boro1989- Sprzedaj Mazdę- nismo nie ruszaj

QG15+

Zieklq własnie jest tak jak kolega mówi, nie da się tym spokojnie jeździć , nawet nie wiesz jakie to jest piękne uczucie jak przy 100 zapinasz 3 i moment masz 140 , sprzęgło 4 , i 170 już na budziku...
Hmmm. U mnie inaczej. 2. bieg ponad 120km/h, sprzęgło i 3. do odcinki i jest 180km/h a 4. nie ma sensu wrzucać bo odpuszczają. Chyba, że twardy zawodnik to na 4. biegu 230km/h.Boro1989 pisze:Zieklq... przy 100 zapinasz 3 i moment masz 140 , sprzęgło 4 , i 170 już na budziku...

Koszta? Nigdy nie odzyskasz. Jak zwróci ci się 30% to sukces. Dlatego moja czarna ma u mnie dożywocie.
Nie ma się opierda***ia się. Dłub i do zoba na kresce.

to masz długą skrzynie
ja mam króciutką
i juz przy 140 na 3 muszę bieg bić
ale za to odejście fajne jest, ale za to 5 u mnie jest konkretnie zmulona, ale po pracujemy nad tym
jak to moja kobita stwierdziła, i tak nie sprzedasz tego samochodu bo będziesz się z płaczem w nocy budził
Seboo991
umiem jeździć z głową szczególnie że jak tym autkiem z głową się nie jeździ to spalanie poniżej 12L nie zejdzie
ale mimo wszystko jest mega ciężko się opanować 

jak to moja kobita stwierdziła, i tak nie sprzedasz tego samochodu bo będziesz się z płaczem w nocy budził

Seboo991
umiem jeździć z głową szczególnie że jak tym autkiem z głową się nie jeździ to spalanie poniżej 12L nie zejdzie

tu nie o spalanie chodzi hehe chociaż nie powiem że jest męczące
bo na prawdę kupa kasy idzie na benzynke, ale mam nadzieje że po strojeniu zejdzie w dół
no nic , pewnie autko zostanie ze mną
w sumię kocham je 
chociaż primera musi na razię poczekać na swoją kolej, muszę mazdę ogarnąć bo zrobił się konkretny problem , póki autko zimne hamulce działają jak żyletki, tylko nagrzeją się to automatycznie pedał wpada w podłogę

chociaż primera musi na razię poczekać na swoją kolej, muszę mazdę ogarnąć bo zrobił się konkretny problem , póki autko zimne hamulce działają jak żyletki, tylko nagrzeją się to automatycznie pedał wpada w podłogę

o tym też myślałem, najpierw zaczne od tego później sprawdzę pompę , może po prostu gubi ciśnienie? nie wiem,
Autko u mnie pewnie zostanie już na zawsze
ale najbardziej przeraża mnie fakt blacharki w tym autku, przewyższy pewnie koszt Swapa 
powiem szczerze że kobita chce abym zostawił primerkę
i jej nie sprzedawał 
Autko u mnie pewnie zostanie już na zawsze

powiem szczerze że kobita chce abym zostawił primerkę

Boro1989 pisze:(...) powiem szczerze że kobita chce abym zostawił primerkęi jej nie sprzedawał
Dobrze prawi, słuchaj jej.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Popieram. Polać jej. Dobrze gada ! ! !janusz pisze:Dobrze prawi, słuchaj jej.

Co do spalania i zamuły na 5. biegu to w moim przypadku do wymiany była kopułka z palcem, sonda lambda i delikatne podstrojenie wyleczyło na dobre i nawet od 1000rpm piątka idzie ładnie w górę.
Co do skrzyni to mam taką samą jak twoja ale odcinka na 8100rpm zrobiła to czego brakowało.

Primera została w rodzinie
do tego dostała troche swieżego powietrza za sprawą tego zestawu :

jutro wsadzę fotki jak to u mnie wygląda
ale rozkręcania było troszkę
do tego walka z brakiem kanału ( albo inaczej lenistwem aby przykręcić koło i przepchać primere do garażu obok z kanałem
)

ale i przy okazji przepustnice wykręciłem i przeczyściłem
czerwona rura schowana jest w nadkolu, na razie nie wypuszczałem jej na zewnątrz ze względu na idącą zimę.. mówta co chceta ale dmucham na zimne
na lato mam juz patent , 
a to efekt finalny
zostało odgrodzić mi stożek od komory silnika, i wyprofilować rurę centralnie w środek stożka, ale to jutro..

jutro wsadzę fotki jak to u mnie wygląda

ale i przy okazji przepustnice wykręciłem i przeczyściłem

a to efekt finalny

- Modzelitto
- fanatyk nissana
a czym będziesz odgradzał? i czy ciąłeś coś w budzie żeby przeciągnąć tą rurę czy wykorzystałeś istniejący otwór? 

Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs

Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Podłączę się pod pytanie Sajmoona.
I zdradź coś o patencie letnim, chętnie przeczytam coś ciekawego na ten temat.
I zdradź coś o patencie letnim, chętnie przeczytam coś ciekawego na ten temat.

Podróże małe i duże
Ja do odgradzania wziąłbym PC (poliwęglan) łatwo się go obrabia i kształtuje ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
Ostatnio zmieniony 2014-01-17, 21:12 przez janusz, łącznie zmieniany 1 raz.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Patent letni to raczej nic szczegolnego, rura jest puszczona seryjnym otworem w nadkole, musialem go rozciac na otwor okolo 77mm bo taka srednice ma ta rurka , ale jest swietna bo fajnie sie rozciaga, i latwo sie ja modeluje, rura jest prawie przy halogenie skierowana w strone czarnej zaslepki w zderzaku, na lato, chce zrobic cos w stylu otwierania tej zaslepki, czyli wytne ja i nawierce mocowania aby w ladne pogodne dni sciagac i dostarczac jeszczew wiecej zimnego powietrza a na mokre deszczowe dni bede po prostyl przykrecal ta zaslepke spowrotem, niby nic wielkiego ale dla mnie bezpieczenstwo silnika jest najwazniejsze, co do odgradzania to bede chcial uzyc po prostu szablonu z blachy wkrecone w bude i do tego cos termicznego do srodka
albo skorzystam z podpowiedzi Janusza i wykorzystam PC chyba ze znajde kogos kto mi to odleje z laminatu gotowa forme 
@@ Mały up
Gajgerki na miejscu dzięki mojej narzeczonej i teścia
ponieważ sam nie mam czasu aby to zamontować ze względu na poligon to moja narzeczona postanowiła mi zrobić niespodziankę
zdjęcia robione kalkulatorem więc sorki za jakość

@@ Mały up

właśnie , toć to działało przed chwilą
chyba cały imageshack padł, zaraz właduje gdzie indziej
, ja myślałem nad słupkiem, zastanawiałem się czy nie pociąć kratek nawiewu itp , ale jednak tutaj mi sie podobają najbardziej 

ni ma
tam był wkomponowany przełącznik LPG
a że nie ma LPG to i dziurka została 

Napisz do kolegi Marlos90 - on powinien mieć taką zaślepkę
- Ja z taką dziurą na konsolecie długo bym nie wytrzymał ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)

![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_