Wygląda to jak krzesełko dla kogoś z przepukliną .. hłe hłeNeptune pisze: jeśli przyjdzie Wam na myśl coś głupiego to pewnie będzie strzał w 10
Ryba, Jeśli tylko tyle masz "kwiatków" .. to auto jest naprawdę w "mega" stanie
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Wygląda to jak krzesełko dla kogoś z przepukliną .. hłe hłeNeptune pisze: jeśli przyjdzie Wam na myśl coś głupiego to pewnie będzie strzał w 10
Siedząc ostatnio ze względu na odbudowę swojej setki na forach poświęconych klasykom i lakiernictwu stwierdzam, że brunox to ostatni preparat jakiego używają... Po dodatkowych konsultacjach telefonicznych z warsztatami zajmującymi się renowacją jedynie utwierdzili mnie w tym, że brunoxa i baranka już się nie używa i poparli to kilkoma rozsądnymi argumentami. Głównym z nich jest to, że baranek w jakimś stopniu twardnieje i przy pracującej karoserii powstają mikro ubytki i szczeliny przez które woda wchodzi i sieje zniszczenie pod barankiem. Trzeba iść w preparaty które jak najdłużej zostają elastyczne i mają właściwości do samoregeneracji. Zgodnie z ich zaleceniami robię tak: ile się da odczyszczam, jeśli coś zostaje i nie kwalifikuje się do wycięcia i wspawania nowej części pryskam fertan odrdzewiacz ->ferpox jako epoxyd->lakier ->ubs 220 do tego w odpowiednich miejscach środki na odbicie od kamieni itp...Ad@mus pisze:brunox jest stosowany przy restaurowaniu samochodow
Pawełku wszystko elegancko, w sumie ten argument do mnie w jakimś sensie przemawia tyle że mój drogi ja odrobiłem lekcjePawel18PL pisze:Siedząc ostatnio ze względu na odbudowę swojej setki na forach poświęconych klasykom i lakiernictwu stwierdzam, że brunox to ostatni preparat jakiego używają... Po dodatkowych konsultacjach telefonicznych z warsztatami zajmującymi się renowacją jedynie utwierdzili mnie w tym, że brunoxa i baranka już się nie używa i poparli to kilkoma rozsądnymi argumentami. Głównym z nich jest to, że baranek w jakimś stopniu twardnieje i przy pracującej karoserii powstają mikro ubytki i szczeliny przez które woda wchodzi i sieje zniszczenie pod barankiem. Trzeba iść w preparaty które jak najdłużej zostają elastyczne i mają właściwości do samoregeneracji. Zgodnie z ich zaleceniami robię tak: ile się da odczyszczam, jeśli coś zostaje i nie kwalifikuje się do wycięcia i wspawania nowej części pryskam fertan odrdzewiacz ->ferpox jako epoxyd->lakier ->ubs 220 do tego w odpowiednich miejscach środki na odbicie od kamieni itp...Ad@mus pisze:brunox jest stosowany przy restaurowaniu samochodow
Dzięki killer za podpowiedźkiller2000 pisze:jak będziesz używał ryba tego fertanu to 24h musi poleżeć , odrazu Ci powiem ,że tylko na allegro go dostaniesz w Łodzi nie ma