[A32] Potrzebuje tłoczek zacisku tylniego do A32 2.0
Moderator: janusz
[A32] Potrzebuje tłoczek zacisku tylniego do A32 2.0
Potrzebuje kupić 2 nowe tłoczki do zacisków hamulcowych do mojej Maximy A32 2.0.
Gdzie to mozna kupić? W IC powiedzieli ze na specjalne zamowienie mozna sprowadzic ale czas realizacji to okolo 3 tygodnie a ja to musze miec wczesniej. Auto stoi, zaciski wyjęte. Miałem nadzieje ze zestaw naprawczy je uratuje ale okazało sie po wyjeciu tłoczke że ma "wżery" i jest nie do uratowania.
Gdzie to mozna kupić? W IC powiedzieli ze na specjalne zamowienie mozna sprowadzic ale czas realizacji to okolo 3 tygodnie a ja to musze miec wczesniej. Auto stoi, zaciski wyjęte. Miałem nadzieje ze zestaw naprawczy je uratuje ale okazało sie po wyjeciu tłoczke że ma "wżery" i jest nie do uratowania.
Ostatnio zmieniony 2010-02-23, 19:50 przez Menel, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - Albert Einstein
Siemasz, miałem podobny problem, do tego stopnia że mi tylny zacisk kompletnie się zatrzymał przez co przypaliłem tarcze hamulcową... po rozkręceniu całego zacisku okazało się tak tak jak u Ciebie ze na tłoczku są wżery i ze nie nadaje się do żytku. W warsztatach oszukują, naciągają, ja dopasowałem nowy tłoczek od primiery pasuje idealnie a koszt to nie więcej niż 30zł
+ zestaw nowych gumek (ok 25zł). Moja maxi to a32 w wersji usa 3.0 nie wiem czy tylni zacisk mamy taki sam ale podaje symbol pasującego od primiery Kod "JAB" TMJ-17 D=34 L46,8 można zrobić to samemu w 30 min.
Pozdro.

Pozdro.
Wpisałem ten numerek w google co mi podałes i wyskoczyło mi cos takiego:
http://jabrudzica.pl/Katalog.pdf
tu jest opis ze pasuje do innych "wozideł" Dzięki, jutro wale do IC
http://jabrudzica.pl/Katalog.pdf
tu jest opis ze pasuje do innych "wozideł" Dzięki, jutro wale do IC

Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - Albert Einstein
Ambicję i chęci są więc połowa sukcesu 
Zestaw naprawczy kupiłem w IC za 19zł.
Za co ci fachowcy biorą 300zł za regeneracji jak wklad praktycznie 50zł?
Jak zapne nową tarcze, nówka zacisk i klocki to bede stawał dęba
haha

Zestaw naprawczy kupiłem w IC za 19zł.
Za co ci fachowcy biorą 300zł za regeneracji jak wklad praktycznie 50zł?
Jak zapne nową tarcze, nówka zacisk i klocki to bede stawał dęba

Jak ktoś nie ma zdolności manualnych to oddaje do warsztatu i niestety ale musi przepłacić
a sprawa nie jest skomplikowana. Pewnie wiesz to ale napisze, może ktoś jeszcze skorzysta z tej informacji, przy składaniu zauważ ze tłoczek ma cztery wcięcia a na klocku jest wystający mały bolec, bolec musisz umieścić w jednym ze wcięć ( żeby działał ręczny) po za tym przy wkręcaniu nowego tłoczka musisz go dodatkowo wciskać do środka, inaczej będziesz kręcił w miejscu 

Tłoczki zamówiłem ale najtansze jakie znalazłem to koszt 38zł netto sztuka. Do tego koszt kuriera 25zł daje sume 117zł.
W Auto Partner zamówiłem takie tłoczki i koszt wyszedł 122zł ale jak sie okazało tłoczek ma tylko 2 wyciecia a powinny być 4 więc je odesłałem. W InterCars taki tłoczek tylko na specjalne zamówienie od producenta koszt około 70zł sztuka, czas oczekiwania podobno 3 tygodnie ale ja to okresliłbym innaczej - DO USRANEJ SMIERCI!
OCZYWISCIE WSZYSTKIE TE CENY Z UPUSTAMI Z RACJI TEGO ZE ROBIE PRZY CZESCIACH
W Auto Partner zamówiłem takie tłoczki i koszt wyszedł 122zł ale jak sie okazało tłoczek ma tylko 2 wyciecia a powinny być 4 więc je odesłałem. W InterCars taki tłoczek tylko na specjalne zamówienie od producenta koszt około 70zł sztuka, czas oczekiwania podobno 3 tygodnie ale ja to okresliłbym innaczej - DO USRANEJ SMIERCI!
OCZYWISCIE WSZYSTKIE TE CENY Z UPUSTAMI Z RACJI TEGO ZE ROBIE PRZY CZESCIACH
Mi tez stanęły tylne zaciski, dziś musiałem wymienić cylinderki na nowe i trzeba było uruchomić wszystkie prowadnice, bo stały.
Cylinderki i zestawy naprawcze kupowałem tutaj: http://www.nipponcar.com.pl/ , znalezli po numerze VIN.
Cylinderki i zestawy naprawcze kupowałem tutaj: http://www.nipponcar.com.pl/ , znalezli po numerze VIN.