Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
NISMO w SPA . NA NASTEPNĄ SOBOTE MA BYC GOTOWE. Miejsce spotkania ustalone . pogadamy o rzyciu i jedziemy w miejsce o którym tylko ja wiem robić mega foty. Aby tylko pogoda dopisała no i ludzie oczywiście.
Widze, że humory dopisują i dobrze,szkoda że nikt poza mną i Piotrem XL nie wybiera się do naszych południowych sąsiadów na ich zlot do Trutnova--niecałe 130 km od Wrocka Mimo to jestem pełen uznania dla przedsięwzięć jakie poczynino.Cieszy fakt, że jest pomysł na organizację spotów w naszym regionie i nie ukrywam, że Darek zabłysnął na maksa
drodzy członkowie grupy dolnośląskiej mam ogromną prośbę, czy posiada ktoś z was szybę przednią do nissana sunny stała się rzecz straszna, auto stało dwa dni na podwórku i wyjeżdżając patrzę że szyba została pęknięta, nic na to nie spadło ani nikt jej celowo nie rozbił samo z siebie wprawdzie pękniecie nie jest duże ale widoczne i nie jeżdzę nawet autem bo nie chcę stracić dowodu...
Na ul. Krakowskiej we wrocku dostaniesz tanio nowa szybe. Z wymiana placilem ok 250zł więc cena znosna. Uzywki nie ma sensu brac bo w wiekszosci przypadkow bedzie w srednim stanie po tylu latach.
dzięki rz, jutro postaram się zadzwonić, także nie wiem co ze spotem czy mam przyjechać bo w sumie trochę strach a dowodu nie chcę się pozbywać bo potem znów koszta i jazda po urzędach...
Wysłużenie materiału + czas Widziałem już kilka takich pęknięć i większość w starych autach. Buda pracuje i takie są efekty.
Generalnie jeśli pęknięcie jest w polu widzenia to mogą zabrać dowód. Mi niestety zabrali ale ja miałem wielkie peknięcie przez środek szyby w kształcie "Z"
Winna może być także rdza gdzieś na łączeniu szyba-buda, która działa na szybę. Może też różnica temperatur? Auto nagrzane, a ktoś polał szybę zimną wodą?
rz pisze:Generalnie jeśli pęknięcie jest w polu widzenia to mogą zabrać dowód.
a w moim przypadku szczerze jak jadę to wcale nie przeszkadza a gdy jeszcze otworze ten "zagłówek" od słońca ze strony pasażera to całkiem tego nie widać
Zielkq pisze:Winna może być także rdza gdzieś na łączeniu szyba-buda, która działa na szybę. Może też różnica temperatur? Auto nagrzane, a ktoś polał szybę zimną wodą?
i prawdopodobnie to była przyczyna podczas silnych opadów miałem znaczną ilość kropel na kokpicie w środku zresztą troche mokra jest podsufitka przy samej szybie więc pewnie to jest przyczyną
[ Dodano: 2013-06-24, 21:11 ]
pany czy szyba z n15 podpasuje do n14 ??
Szyba z n15 jest inna a to czy takie pekniecie kwalifikuje do zatrzymania dowodu to wie tylko pan stróż prawa. Mi podczas 2 kontroli nie zabrali a 3 niestety nie byla taka wyrozumiala
Wjezdzaj na spota. W najgorszym przypadku zabiora dowod, wymienisz szybe, robisz przeglad czastkowy za 20zl i dowod masz do odbioru
na pewno ? w sumie to najlepsza opcja ale słyszałem że jeżeli nie mam dowodu i np. szyba pęknięta jak w moim przypadku to auto idzie na lawetę prawda to ?
lestant ludzie jeżdżą samochodami, które w żaden znany mi sposób nie powinny przejść przeglądu - brak progów, dziury w błotnikach, dziury w podłogach, zawieszenie tak się tłucze, że słychać je z odległości 200m, źle poustawiane światła, zjedzone odbłyśniki w lampach, a tu masz drobne pęknięcie na szybie i wielkie halo. Niech policja się weźmie za tamte samochody. Naklej sobie jakąś naklejkę na szybę