Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Szczerze mówiąc czekam az ten dzień się skończy i lece od razu z rana siedzieć i patrzec na ten samochód i być może okablowanie do skrzyni basowej i wzmaka ciągnąć
A na żaróweczki przy zegarach to nie wiem , przyciemniałem je do najsłabszego moze dlatego tak wyszło, lub są spalone jak biore na maxa to dobrze wszystko widac
Sunny 1.6 16V - był
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
Almera GTI - JEST ":D
W sumie racja - oba wyświetlacze na licznikach powinny świecić z taką samą intensywnością. Chyba że to specjalny zabieg sprzedającego, aby ukryć przebieg
"Zwykły zwyklak", ale SLX i w bardzo ładnym stanie zewnętrznym. Owszem, zapala się kontrolka, taka mega wielka i mega żółta z lewej strony prędkościomierza. Dość nisko wskazówka opada zanim się zapali.
Czyli jednak pod czerwonym dopiero? Tak w Sunny kiedys też miałem no widziałem ze jest po lewej tylko ciekawiło mnie czy się w ogóle zapala bo w Sunny kiedys przestała hehe. Jak najbardziej zadbany samochód
[ Dodano: 2013-05-30, 12:41 ]
Do Nissanka wpadło nowe radyjko Sony GT40u i wzmacniacz Sony Xpload 350W wraz ze skrzynią basową Blaupunkta GT 1200
Teraz mi powiedzcie którędy puścic plus od wzmaka do środka samochodu?? Coś czytałem o progach ale jak ?gdzie? którędy? jakieś foto bym prosił, i bez demontażu jakiegoś błotnika itp
Sunny 1.6 16V - był
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
Mogę Ci powiedzieć, że jak ciągnąłem z bagażnika przewód do gniazda zapalniczki, to umiejscowiłem go po stronie kierowcy w progu przez cały samochód. Jest tam dużo miejsca. Nawet się pokusiłem by wpakować w takie białe pudełka osłonowe na przewody oryginalne. Niestety nie pomyślałem żeby porobić kilka zdjęć. Ale sama ingerencja polega na tym, by pościągać wszystkie plastiki z progów, ze słupka. Musisz jeszcze zdjąć boczek tylnej kanapy (odkręcany na dole i wsuwany od góry), no i zależy, czy chcesz dalej brnąć pod plastikami i gdzie ułożysz skrzynkę.
Jak coś, to pisz też na PW, z kumplem robimy zabudowy audio do bagażników i stroimy zestawy.
Można zdjąć lewe nadkole, wprowadzić kabel od aku w nadkole otworem który jest za zbiorniczkiem od płynu.W środku zdejmujesz plastiki które są po lewej stronie pod bezpiecznikami. I przeciągasz kabel z nadkola do wnętrza.Jak to zdemontujesz będziesz wiedział co gdzie i jak.A dalej to już pod listwami przy progach jak Wiooreck pisał.
Dużo roboty troche, a wszystko mam nie ruszane odkąd fabryka wydała, szkoda mi tam to dotykać. na razie idzie troche chamsko miedzy błotnikiem w drzwi i przez uszczelke hehe i pozniej juz wszystko pod listwami w środku, no i nie mam pomysłu do czego przymocować wzmaka i jak skrzynie " przykleić " żeby stała w miejscu Ale co muzyczka ciapie to nie mam pytań :DD
Sunny 1.6 16V - był
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
Jeśli nikt tam nigdy nie zaglądał to i tak radziłbym Ci tam zajrzeć i trochę syfu wyczyścić. Bo po 16-stu latach pewnie trochę się nazbierało. A roboty nie ma wcale tak dużo.
A którędy idzie iryginalna wiązka z komory silnika do kabiny? Bo przyznam szczerze, że nie zastanawiałem się nad tym. W avensisie przepchnęliśmy przewód w tym miejscu na grodzi, gdzie idzie oryginalna wiązka.
falbinho pisze:Ale co muzyczka ciapie to nie mam pytań
I od razu przyjemniej będzie za takim jechać
Co do filtra kabinowego - wystarczyło zajrzeć do "zrób to sam" w Primerze, wszystko ładnie opisane z obrazkami.
Jak przez nadkole ? zdjales je ?jak przenosilem aku do bagaznika to nie bawiłem się , kable ida za silnikiem z druga mniejsza wiazka i wchodza do srodka przez orginalne wejscie. Patrzac od przodu auta to jest po lewej stronie no ale wazne ze juz nie idzie chamsko a sztuka fajna i mało zjedzona
ej no ale w 2.0td jest taka gumowa przejściówka z pod maski do kabiny, czemu tego nie użyłeś ?
~~->Usługi Transportowe<-~~
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju Zagadaj do mnie na PW bądź pod numer telefonu 0-666-039-376:) pozdrawiam!!
Tico turbo soooooon
Walnij fotke z pod maski to Ci pokaże mialem gdzieś na kompie ale nie umiem znaleść chyba że twoja to ex anglik
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju Zagadaj do mnie na PW bądź pod numer telefonu 0-666-039-376:) pozdrawiam!!
Tico turbo soooooon
tą gumke lekko naciąć w poziomie i sru przez nią kabel
Tico turbo soooooon
Ale wyplakowany Dzięki za foto i za rade w razie gdyby tam się coś działo gdzie idzie kabel będę próbował tamtędy jeśli u mnie tam da się coś przecisnąć
Sunny 1.6 16V - był
Uno 1.0 gaz - był
Vento 1.9 TD - był
Primera 2.0 TD - była
no i kabel ci wyskakuje zaraz koło dmuchawy (jak by co to mam jedną ) a potem to już hulaj dusza idzie chować jak się chce ja polecam pod plastikami progowymi od strony pasażera i wypuścić je zaraz koło rozkładanej kanapy i na tą kanapę (mniejszą przykręcić wzmak a skrzynia to wedle uznania
Tico turbo soooooon