tak sie sklada, ze uzytkuje ten silnik juz od 5lat i cos juz chyba na jego temat wiem

nie chce sie z Toba klocic, ale chetnie wyslucham Twoich argumentow... powiedz prosze co to za niedociagniecia producenta

przedstaw jakies argumenty konkretne
Ja jestem zdania, ze te silniki sa bardzo dobre, tylko musza byc zdrowe, a nie zajechane przez debili, ktorzy nie zmieniali oleju na czas itp itd... winne w nim nie sa panewki... tylko pompa oleju, ktora w wielu przypadkach przez zla ekslopatacje juz nei pompuje tak jak powinna, lub przez syf ze zuzytego oleju zacina sie w niej "zaworek upustowy". A te wszytie opinie jak to panew pada w tych silnikach "bo dopiero zrobilem remont i znow mi stuka" jest spowodowana tym, ze przy remoncie ktos nie usunal przyczyny wysrania panewek, czyli nie wymienil zuzytej pompy oliwy...
Jesli masz zdrowe CA, z dobrym cisnieniem to nie masz co sie bac o panewki i taki motor jest w stanie przyjac ostra chloste...
No i nie oszukujmy sie... te silniki maja juz ponad 20lat... wieszkosc na rynku jest zajechanych... i to jest problemem...
Ja uwazam, ze problemem CA nie jest jego zly projekt, tylko uzytkownicy znidlbujacy wymiane oleju (wg Nissana CA18DET na jednym oleju i filtrze moze jezdzic 7500km, ale nie dluzej niz 6miesiecy)
Wiec powiedz mi prosze co to za niedociagniecie producenta...