[ Primera] P11 SR20DE `97
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
tyle serca włożyłem że ukruszyłem róg i mi się odechciałokomorokoro pisze:w n14 też sa jakieś zaczepy i poszłoSeba WWA pisze: kierunki nie chcą się rozkleic bo są na jakięś zatrzaski i ch*j
trzeba troche z sercem
na razie odpuszczam ten temat bo się nie wyrobie do soboty
[ Dodano: 2013-05-16, 15:25 ]
no się robiSCOOTER pisze:Dajesz dajesz z modami Seba, czekamy na finał.
nie popędzaj bo coś spier**** i będzie na ciebie

[ Dodano: 2013-05-18, 14:59 ]
lampy gotowe

Lampy na samochodzie zderzak też i listwa na klapie, zdjęte oznaczenia z błotnikow i napis z klapy a całość podkreśla polerka z która się meczyłem cały dzień
Z mechaniki poducha silnika wymieniona i mod rozrządu. + filtr paliwa, oleju i nowa oliwa,
A z ciekawostek to powiem że wałek ssacy był przekrecony nie w ta stronę co trzeba- teraz zbiera się lepiej
Zdjęcia jutro
[ Dodano: 2013-05-20, 09:02 ]
Tak jak mówiłem tak i zrobiłem foty progresu poniżej:

gdyby nie ten szpetny zderzak tył prezentował by się lepiej

Z mechaniki poducha silnika wymieniona i mod rozrządu. + filtr paliwa, oleju i nowa oliwa,
A z ciekawostek to powiem że wałek ssacy był przekrecony nie w ta stronę co trzeba- teraz zbiera się lepiej

Zdjęcia jutro
[ Dodano: 2013-05-20, 09:02 ]
Tak jak mówiłem tak i zrobiłem foty progresu poniżej:

gdyby nie ten szpetny zderzak tył prezentował by się lepiej

I gitara
Kierunki malujesz na pomarańcz, czy porzuciłeś ten pomysł na rzecz pomalowania tylko środka lamp?

Podróże małe i duże
Pomoc prawna: Adwokat Wrocław
Z YT: "JDM wants to be USDM, Euro wants to be USDM and USDM wants to be Euro."
W jaki sposób rozklejałeś lampy? Opalarka czy piekarnik? Pytam, bo przymierzam się do regeneracji swoich.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Nadal chce pomarańczowe, ale czuje że bez zapasowych kierunków się nie obejdzieZielkq pisze:I gitaraKierunki malujesz na pomarańcz, czy porzuciłeś ten pomysł na rzecz pomalowania tylko środka lamp?
Bo te są na jakieś zatrzaski po obu stronach i żeby wyjąć klosz trzeba by je wygiąć w nie naturalny sposób co grozi pęknięciem...
opalarka, 3 minuty i klosze odchodzą same, jak będziesz wycierać odbłyśniki to delikatnie i ciepła woda bo może zejść odbłyśnik, a jak będziesz kleić klosze to wydrap stary klej najlepiej na ciepło a potem uzupełnij nowym grubiej i przetrzyj czymś na równo żeby nie było pofałdowane jak wciśniesz klosz tylko pamiętaj żeby zacierać na mokro - woda i mydło żeby się nie mazałojanusz pisze:W jaki sposób rozklejałeś lampy? Opalarka czy piekarnik? Pytam, bo przymierzam się do regeneracji swoich.
Seba WWA nie no ja sobie na napylę nową warstwę odbłyśnika. Przynajmniej będzie na kilka lat spokój. Dodatkowo zrobię polerkę szkła.
Przy myciu to lepszym rozwiązaniem jest woda destylowana albo alkohol IPA i kompresor - nie zostawia się w ten sposób zacieków i nie uszkadza odbłyśnika.
Przy myciu to lepszym rozwiązaniem jest woda destylowana albo alkohol IPA i kompresor - nie zostawia się w ten sposób zacieków i nie uszkadza odbłyśnika.
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Hm... W internecie znalazłem dwie 'szkoły' pomalowania na pomarańcz kierunków - albo malować z zewnętrznej strony klosza, albo po jego wewnętrznej po rozłożeniu lampy. Może w tym wypadku ta pierwsza opcja byłaby lepsza? Bo rozumiem, mówimy o pomalowaniu całej lampy, a nie o tych kawałkach, które nie są odbłyśnikiem?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
To działaj i dziel sie doświadczeniem 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Podróże małe i duże
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Wydaje mi się, że nie warto ryzykować z rozklejaniem tych kierunków. Kupujesz Vtrail'a za 15zł. malujesz na zewnątrz i cieszysz się żywym kolorem minimum jeden rok. Jak zaczną się robić przebarwienia- malujesz po raz drugi i jeździsz kolejny rokSeba WWA pisze:Tak, chce pomalować klosz od środka, bo z zewnątrz będzie złazić

QG15+

Modzelitto, z opisu vitrail (gdzieś na stronie jakiegoś sklepu plastycznego) wynika, że "można je zmyć pod bieżącą wodą" - w takim razie konieczny byłby dodatkowy bezbarwny? Ale pod bezbarwnym znowu kolor nie powinien znowu schodzić, także jak to ma się do napisanego przez Ciebie roku?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Podróże małe i duże
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Bzdura
Tej farby po wyschnięciu nie mogłem zmyć żadnymi rozcieńczalnikami. Może chodzi o zmywanie niewyschniętej farbki... Bezbarwnego w żadnym wypadku nie należy nakładać. Ja nałożyłem i natychmiast wszystko spłynęło łącznie z Vitrail'em. Jakaś dziwna reakcja chemiczna zachodzi.
http://allegro.pl/matejko-farba-do-szkl ... 43130.html
Brak koloru orange

http://allegro.pl/matejko-farba-do-szkl ... 43130.html
Brak koloru orange

QG15+

- komorokoro
- fanatyk nissana
- Kontakt:
- radziejwwl
- fanatyk nissana
- komorokoro
- fanatyk nissana
- Kontakt:
no mogę ale fundusze na obecną chwilę nie przewidują takiej opcjikomorokoro pisze:ja miałem jakiś hak dostać![]()
w sumie co tam wygryziony zderzak, zawsze możesz wymienić
przecieżjestten szpetny zderzak
do zlotu podziałam z kierunkami jeszcze jak pogoda pozwoli no i może hak też wywalę
[ Dodano: 2013-05-24, 10:51 ]
pytanie
chce zmienić żarówki świateł postojowych na LEDy jest taka możliwość?
bo słyszałem że nie każde LEDy będą działać, zależy mi na ciepłej barwie światła?
- komorokoro
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Seba WWA bo diody trzeba spolaryzować w kierunku przewodzenia a nie zaporowym
. Dioda jest elementem półprzewodnikowym - złącze p-n a ono wymaga odpowiedniej polaryzacji. Najłatwiej to sprawdzić miernikiem.
To tak najogólniej, żebyście zrozumieli. Bo o przejściach elektronów z pasma przewodnictwa do pasma walencyjnego oraz o procesach rekombinacji promienistej, która zachodzi w półprzewodnikach z prosta przerwą energetyczną nie będę Wam wypisywał....

To tak najogólniej, żebyście zrozumieli. Bo o przejściach elektronów z pasma przewodnictwa do pasma walencyjnego oraz o procesach rekombinacji promienistej, która zachodzi w półprzewodnikach z prosta przerwą energetyczną nie będę Wam wypisywał....
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
czyli to będzie pasowaćkomorokoro pisze:normalnie dajesz w5w biała ciepła i masz
chyba że w Primce są jakieś specjalne
http://allegro.pl/zarowka-led-w5w-t10-5 ... 24998.html
Seba WWA tak, taka będzie pasować. Jak nie będzie Ci świecić, to obróć o 180st i włóż - wtedy powinna zaświecić ![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
![:]](./images/smilies/kwadr.gif)
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_