[Sunny] Sunny 1.6 slx -moje nowe/stare wozidełko
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
[Sunny] Sunny 1.6 slx -moje nowe/stare wozidełko
Własnie zakupiłem sunny n14 sedan od kolegi więc muszę go opisać.
Z autem to bardzo smieszna historia-cztery lata temu było to moje nieźle zmodyfikowane sunny,które nieco doprowadzilem do serii i sprzedałem kumplowi-teraz z pewnych względów kolega mi go odsprzedał
Niestety 4 lata parkowania pod chmurką zniszczyły progi i 4 błotniki,wymaga to solidnej ingerencji-postaram się to w ciągu kilku miesięcy naprawić-podłoga w dalszym ciągu w niezłym stanie
OPIS:
-sunny n14 sedan slx
-silnik 1.6 GA16DE
-czerwony kolor nadwozia
-4x el.szyby
-el.lusterka
-tapicerka welurowa
-podgrzewane fotele
-wycieraczki przednich reflektorów
-lakierowane zderzaki
-sekwencyjna instalacja gazowa
MODYFIKACJE:
-brak katalizatora
-kolektor ssący 73c
-wałki rozrządu DS
-mod rozrządu by COOBCIO
-przyspieszony zapłon
-wypolerowany dekiel zaworów
-przednie sprężyny LESJOFORS -30mm
-amortyzatory gazowe TOKICO
-kierownica GTI
autko zakupiłem jako tanią alternatywę na dojazdy do pracy [zamiast PKP],wcześniej tj 4 lata wstecz było jeszcze zamontowane ECUMASTER i dolot ze stożkiem,i przepustnica zSR20
ale nie bedę wracał do tamtych modów-i tak na chwilę obecna jest dosyc żwawo i naprawdę elastycznie
mam kilka problemów z autem i nie bardzo pamiętam jak je zlikwidować;
-obrotomierz nie działa,
-na benzynie pracuje na 3 garach[na LPG jest ok]
-czy fotel pasażera można zamontować w miejsce kierowcy[ten kierowcy jest wysiedziany mocno] -ewentualnie czy mozna bez przeszkód zamontować fotel z sunny gti?
ps zdjęcia wrzuce po pierwszych pracach nad nadwoziem
Z autem to bardzo smieszna historia-cztery lata temu było to moje nieźle zmodyfikowane sunny,które nieco doprowadzilem do serii i sprzedałem kumplowi-teraz z pewnych względów kolega mi go odsprzedał
Niestety 4 lata parkowania pod chmurką zniszczyły progi i 4 błotniki,wymaga to solidnej ingerencji-postaram się to w ciągu kilku miesięcy naprawić-podłoga w dalszym ciągu w niezłym stanie
OPIS:
-sunny n14 sedan slx
-silnik 1.6 GA16DE
-czerwony kolor nadwozia
-4x el.szyby
-el.lusterka
-tapicerka welurowa
-podgrzewane fotele
-wycieraczki przednich reflektorów
-lakierowane zderzaki
-sekwencyjna instalacja gazowa
MODYFIKACJE:
-brak katalizatora
-kolektor ssący 73c
-wałki rozrządu DS
-mod rozrządu by COOBCIO
-przyspieszony zapłon
-wypolerowany dekiel zaworów
-przednie sprężyny LESJOFORS -30mm
-amortyzatory gazowe TOKICO
-kierownica GTI
autko zakupiłem jako tanią alternatywę na dojazdy do pracy [zamiast PKP],wcześniej tj 4 lata wstecz było jeszcze zamontowane ECUMASTER i dolot ze stożkiem,i przepustnica zSR20
ale nie bedę wracał do tamtych modów-i tak na chwilę obecna jest dosyc żwawo i naprawdę elastycznie
mam kilka problemów z autem i nie bardzo pamiętam jak je zlikwidować;
-obrotomierz nie działa,
-czy fotel pasażera można zamontować w miejsce kierowcy[ten kierowcy jest wysiedziany mocno] -ewentualnie czy mozna bez przeszkód zamontować fotel z sunny gti?
ps zdjęcia wrzuce po pierwszych pracach nad nadwoziem
Ostatnio zmieniony 2014-01-25, 16:19 przez lukasgt, łącznie zmieniany 1 raz.
Robimy PSSST,195km300nm program by Coobcio
Saab znajdzie nowego wasciciela,zapraszam na Pw
Pokazuje foty tak jak stoi
-obrotomierz nie działa
Pewnie zimne luty
wtryski paliwo dają dobrze
-czy fotel pasażera można zamontować w miejsce
kierowcy[ten kierowcy jest wysiedziany mocno] -
ewentualnie czy mozna bez przeszkód
zamontować fotel z sunny gti?
Nie można zamontować pasażera bo będziesz musiał pasem pasażera się zapinac żeby coś Cię trzymało
z GTI będą pasować 

-obrotomierz nie działa
Pewnie zimne luty
wtryski paliwo dają dobrze

-czy fotel pasażera można zamontować w miejsce
kierowcy[ten kierowcy jest wysiedziany mocno] -
ewentualnie czy mozna bez przeszkód
zamontować fotel z sunny gti?
Nie można zamontować pasażera bo będziesz musiał pasem pasażera się zapinac żeby coś Cię trzymało

W10 2.0SLX-sold
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
P10 2.0eGT-crash
P10 2.0eGT-race
P10 1.6SRI-sold
P10 2.0eGT-sold
P10 2.0LX-daily
P10 1.6 SRI-crash
N14 GTI-sold
G20-daily
W10 2.0-race
200sx s13-reborn
P10 eGT-daily
pewnie bedzie wymiana licznika.. co do osiągow to podejzewam na chwile obecną 9.9 -100kmale jasne ze zmierze i na hamownie trafie .nie wracam do poprzednich modow ´ale pamietam ze na ´s´ było męsko--do szybkiej jazdy szukam saaba turbo-burbo
[ Dodano: 2013-05-04, 10:02 ]
pierwsze prace blacharskie za mną.oczysciłem jeden prog i zabidexowałem go.Poszuuje obu przednich blotnikow w kolorze czerwonym i bez rdzy teraz...a we wtorek baryła podmieni listwe wtryskową_moze na pb bedzie rowno pracował silniczek

[ Dodano: 2013-05-04, 10:02 ]
pierwsze prace blacharskie za mną.oczysciłem jeden prog i zabidexowałem go.Poszuuje obu przednich blotnikow w kolorze czerwonym i bez rdzy teraz...a we wtorek baryła podmieni listwe wtryskową_moze na pb bedzie rowno pracował silniczek
- radziejwwl
- fanatyk nissana
ja mam cały komplet z p11 sri do oddania sa jakies piwka ;P
viewtopic.php?p=258066#258066 - Moja turbawka 

fotele z sunny gti pasuja a z almery gti n15? udało mi sie opanowac troche szalejącą rudą w sunnym,moze we czwartek wreszcie podmienie listwe wtryskową,wykręcę swieczki i dopracuje pare technicznych szczegołow.A i cienko auto hamuje-pewnie tylne rozpieraki stoją w bębnach
zawitałem do baryły i naprawił uszkodzoną wtyczkę wtryskiwacza 3ciego cylindra/przewody przetarte byly\,przymocował luzną pokrywę filtra powietrza,poprawił luzną linke sprzefla i na koniec przeczyscił przepływomierz!!!wielkie dzieki Brysiu---autko nabralo nowego wigoru na 2 dochodzi do licznikowej paki:)) więc zyje
...dziwna sprawa-fotki powinny być wrzucone ,a tu nie widze ostatniego posta,hmm
może jeszcze raz trzeba bedzie to zrobić
co do sunnego miał awarie ECU-spaliło się wyjście na 3 gar,wszybka reakcja jednego z klubowiczów i nowy komp zamontowany[podziekować temu koledze -nawet NICKA nie znam...
],poza tym wjeżdżaja dwa ładne błotniki przednie bez dziur i trzeba ogarną przednie luzy w zawieszeniu
może jeszcze raz trzeba bedzie to zrobić
co do sunnego miał awarie ECU-spaliło się wyjście na 3 gar,wszybka reakcja jednego z klubowiczów i nowy komp zamontowany[podziekować temu koledze -nawet NICKA nie znam...