Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
...Biała Strzała ^ VQ35DE po drodze mknie...kto dogoni mnie? pewnie już nikt bo sprzedany ...
...a pewnie to będziesz Ty - blabla ... bo teraz rodzinne kombi mam i to diesel'a
Przed strojeniem muszę jeszcze kupić EGT, stożek wymienić na jak największy, wymienić błotnik, odizolować od ciepła z komory stożek więc troszke kasy pójdzie...strojenie początkiem maja pewnie...jeszcze półsliki by się przydały...
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Doszły mnie wczoraj informacja w chwilach pogaduch że w tym lub w przyszłym tygodniu podobno masz zawitać do bebelna/włoszczowa,ja byłem wczoraj to 0.7bar będzie?
Mam nadzieję wszystko przygotowane już i czeka na strojenie A Ty co tam działałeś pochwal sie W ten weekend nie będę bo przema chrzci córę i nie chce chrzcin przełożyć W przyszły to już na pewno
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
Nie nie w primerce hehe,zaprowadzic civica mojego dobrego kumpla,w sumie 2 auta tam stoją moich przyjaciół odemnie, tzn zawiesć na lawecie, 2tyg temu w powrotnej drodze poszedł tłok i blok,:-( teraz trza pożądnie wystroić,zmienić pompe i wiele rzeczy wrr.ale powracając do twojego nx-a myśle że robote teraz będzie robił na tym kółku,i oby nic nie wypindoliło się ale bedzię ok co.
Mam nadzieję, założenie mam takie, że chce żeby przeżył zlot. Po zlocie będę chciał wiele gratów sprzedać i obrać nowy kurs Jeszcze przed zlotem naszym jest jakaś ustawka golfów w SW więc będę chciał nieco naprostować towarzystwo w Stalowej
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
W sumie szkoda pojektu twojego z komresorem że rozebrany będzie,bo w nissanach jak na lekarstwo ich jest,większoś w turbo,no ale wiadomo większe możliwości.
podoba mi się kolorystyka pod maską zwłaszcza niebieska osłona kompresora
Jak się zachowuje chłodzenie tego silnika ? Ta chłodnica z Hondy ( tfu ) wystarcza ? ja rozumiem że nie chłostasz bardzo NX'a. Pytam się o stanie w korku w ciepłe dni
Jakie masz poduszki silnika? bo jedna na pewno nie jest OEM (kolorowa)
Nie no czasem dostanie w palnik .... chłodnica nie wystarcza w upalne dni nie da się ukryć choć wiele pomogły w temacie podkładki pod maskę od BeNK`a. W korku nie ma problemu wentylator się włącza ale szybko zbija temperaturę więc jest chyba ok. Co do poduszek to wszystkie mam wymienione na poli. Między innymi o tą chłodnicę i ryzyko z nią związane zmieniam kierunek...
Taki tam up:
Ponad to przygotowałem sobie już auto pod strojenie. W Sobotę stroimy
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar