To co napisałeś to najprostszy przykładAd@mus pisze:pozatym zmierzenie zasiegu na rezerwie przydaje sie jak smiga sie trasy,
i wiemy ile na rezerwie pojedzie i wiemy kiedy na stacje zjechac... na przyklad

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon
To co napisałeś to najprostszy przykładAd@mus pisze:pozatym zmierzenie zasiegu na rezerwie przydaje sie jak smiga sie trasy,
i wiemy ile na rezerwie pojedzie i wiemy kiedy na stacje zjechac... na przyklad
mam nadzieje że za to nie będzie kłódki ale nadal nikt nie odpowiedział na moje pytanie a osobiście bardzo mnie to ciekawi.
a czemu na 95 się nie da? jeżeli się nie dowali zapłonu to chyba można dalej normalnie śmiagać na 95 ? jak się mylę to bardzo proszę o sprostowanie![]()
Ciekawe co na to ci wszyscy co ostatnio swapy na ve zrobiliyapko pisze:miałeś motor w stylu yamaha R6 lub mocniejszy- bierz DET
jeździłeś rowerem i komarem i niczym innym - bierz VE
Fabryczny sr20ve nie ma 200km jakies 175-180 coś koło tego.czajnik pisze:a ja sobie wziąłem za cel zrobić mocniejsze SR20 DE niż VE bo o ile zmienna faza robi osiągi w seryjnych silnikach to w wyczynowych motorach jest zbędna:) oba silniki są wolnossące i moim zdaniem z głowicy z high porta da sie kykszesać więcej niż z tej VE:)
[ Dodano: 2013-02-23, 18:31 ]
Obrazek
[ Dodano: 2013-03-14, 15:48 ]
fabryczny SR20VE ma 200KM? jaki jest mniej więcej koszt silnika+wiązki itd + wrzucenie go do samochodu i odpalenie?
SR20 DE ma 150KM i jestem Ciekaw jaki jest koszt dojścia do podobnych osiagów .
takie chciałbym zestawienie cenowe zrobić ktoś sie przyłączy do dyskusji ?