SzmelcVagen dużo opisów i części aż sięDubSon pisze:czy jakieś inne auto do modzenia
 chce
 chceJa jednak będe próbował zrobić DETDubSon pisze:swap VVLa
Pożyjemy zobaczymyDubSon pisze:Wyzwanie?
(żartuję)

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon

Hmm może dla Nm? SR zrobiony na 160 koni będzie miał koło 200Nm, W takim ga16 turbo można by większy moment wydobyć....czajnik pisze:i po co uturbiać1.6 na160-180 KM jak tyle jest prawe seryjnie w sr20:))
A jaką satysfakcję będzie miał posiadacz, że maluch robi konkretny przeciągczajnik pisze:i do Malucha można hobbystycznie kompresor zamontować:

no i nie chcę zbytnio ingerować w resztę silnika (sprzęgło , tłoki bla bla bla) Ma zostać seria tylko ,że z turbo.
  no i nie chcę zbytnio ingerować w resztę silnika (sprzęgło , tłoki bla bla bla) Ma zostać seria tylko ,że z turbo. 

Zdaję sobie sprawę ,że będzie rzeźba jak cholera ,ale przy tym pierwsze w polsce GA16DET . Będę dążył do tego żeby to osiągnąć tylko nie wiem jakie konkretnie części muszę dobrać żeby to wszystko później trzymało się kupy tym bardziej ,że nie chce wyciągać z tego samochodu maxa a jedynie coś ok 170km ,jak będzie mniej to też dobrze
 Zdaję sobie sprawę ,że będzie rzeźba jak cholera ,ale przy tym pierwsze w polsce GA16DET . Będę dążył do tego żeby to osiągnąć tylko nie wiem jakie konkretnie części muszę dobrać żeby to wszystko później trzymało się kupy tym bardziej ,że nie chce wyciągać z tego samochodu maxa a jedynie coś ok 170km ,jak będzie mniej to też dobrze  
Ja właśnie się głowię nad tym czy popracować trochę nad DE czy wsadzić VE. Wiem, że nie na temat ale skoro już o tym powiedziałeś to może wypowiesz sie obszerniej? Bardzo mnie ciekawi Twoja opinia, reszty tez. Każda będzie przydatna i mam nadzieję, że pomoże mi podjąć decyzjęczajnik pisze:to podobnie jest z tym podkręcaniemSR20DE zamiast włożenia VE:)

CZytałeś mój temat? Musisz to samo kupić niezależnie od mocycbgala pisze:Zdaje sobie sprawę z tego ,że tu rzeźba będzie okrutna ale może nie będzie aż tak strasznie w końcu nie robie potwora 1.6 300KM tylko ok 170
Jest co najmniej kilka firm co robią uszczelki odprężające. Osobiście odradzam Gimnazjalną w Warszawiecbgala pisze:Racja z tą uszczelką może być problem bo u nas jeszcze nikt nie robił turbo do tego silnika więc zobaczymy jak to będzie ,ale bądźmy dobrej myśli.
A to aż tak CR w Ga jest wysokie, że trzeba odprężaćczajnik pisze:jak chcesz dołożyć turbonie odpręzając silnika?
 Spokojnie dobrym wystrojeniem zapewnisz jednostce żywotność jak nie odprężysz...
 Spokojnie dobrym wystrojeniem zapewnisz jednostce żywotność jak nie odprężysz...