[Terrano] wysokie spalanie
[Terrano] wysokie spalanie
witam, mam od roku nissana terrano 2 2,7 tdi 1997, ostatnimi czasy mam problem ze spalaniem moje terrano spala 14 do 15 litrow w miescie i w zasadzie nie ma roznicy czy z napedem na 4 czy na 2 kola. myslalem ze to problem z termostatem ale to zostalo wykluczone, wykrecilem przeplywomierz wyczyscilem i dalej to samo w dodatku wydaje mi sie ze auto jest troche slabsze niz bylo, w dodatku wczoraz zapalila sie kontrolka check, po sprawdzeniu kodow blyskowych wyszlo (kod bladu 87). czy ktos moze mi poradzic??????
tak tylko ze w zeszla zime mrozy byly wieksze i auto palilo 10 do 11 na napedzie na 4 kola, w lato bylo ok 9litrow i bylem bardzo zadowolony z takiego spalania, i tu nagle od grudnia cos sie zmienilo, nadmienie ze mialem problem z pompa byla reperowana jakas pompa wspomagajaca w turbinie, ale jak pisalem byla zrobiona i od tego czasu do momentu kiedy zaczol wiecej palic minelo 5 miesiacy.
-
- nowy na forum
A co ma piernik do wiatraka?Tank pisze:Hmnn mój poprzedni 2.7 TD palił w zimie do 12.W 2.4 miałem problem ze spalaniem do 15-winny okazał się katalizator
Katalizator w żaden sposób nie ma wpływu na spalanie (chyba, że jest zatkany), jak już to sonda lambda, która odpowiada za skład mieszanki taki aby katalizator skutecznie oczyszczał spaliny.
Magnetyzery przyspieszające samochód, chip do wolnossącego dający kupę koni... Załóż sobie jeszcze duże koła z tyłu i małe z przodu to będziesz miał zawsze z górki.
No właśnie był zapchany-wywaliłem i wstawiłem rure,dodatkowo moc wzrosłaŁukanyo pisze:A co ma piernik do wiatraka?Tank pisze:Hmnn mój poprzedni 2.7 TD palił w zimie do 12.W 2.4 miałem problem ze spalaniem do 15-winny okazał się katalizator
Katalizator w żaden sposób nie ma wpływu na spalanie (chyba, że jest zatkany)