[P11.144] Koncówki wtyczek Air Bag
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P11.144] Koncówki wtyczek Air Bag
Kupiłem sobie ostatnio P11.144 i chciałem przełożyć fotele z P11 GT. Problem napotkałem przy montażu siedzeń przednich z poduszkami. W GT jest jedna wtyczka żółta z dwoma kablami zaś w P11.144 jedna z dwoma kablami oraz druga z pojedynczym. Macie pomysł jak to ugryźć? Dzięki za wszelkie informacje.
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
George, tam są innego typu poduszki, w GT są zwykłe, boczne, w P11.144 są już chyba takie hmm "kurtynopodobne"? W sensie, że są większe po wystrzeleniu, chronią dodatkowo głowę. Do czego zmierzam: jest szansa, że ze względu na inne poduchy będziesz miał błąd airbag, albo poduszki w ogóle nie będą działały. Nie wiem, czy nie lepiej w Twoim przypadku przełożyć tylko materiał i gąbki siedzenia, zostawiając oryginalny stelaż. Wiem, że ludzie na forum przekładali z P11GT do zwykłego P11 i działało, ale z liftem chyba nikt się nie bawił.
pozdr. Kamil
Przekładanie materiału i gąbki raczej odpada P11GT ma kubełkowe siedzenia całkowicie inne niż normalna P11.144. Zrobię zdjęcia tych wtyczek i wrzucę na forum, może to rozjaśni sprawę. P11.144 w wersji sport ma siedzenia kubełkowe podobne jak w P11 GT.. ciekawe jak tam wygląda kwestia wtyczek. Zerknij przy okazji na swoje wtyczki to byś porównał poźniej jak dodam zdjęcia.wod2u pisze:George, tam są innego typu poduszki, w GT są zwykłe, boczne, w P11.144 są już chyba takie hmm "kurtynopodobne"? W sensie, że są większe po wystrzeleniu, chronią dodatkowo głowę. Do czego zmierzam: jest szansa, że ze względu na inne poduchy będziesz miał błąd airbag, albo poduszki w ogóle nie będą działały. Nie wiem, czy nie lepiej w Twoim przypadku przełożyć tylko materiał i gąbki siedzenia, zostawiając oryginalny stelaż. Wiem, że ludzie na forum przekładali z P11GT do zwykłego P11 i działało, ale z liftem chyba nikt się nie bawił.
No tak, fotele są inne, ale było info na NKP że da się przełożyć gąbki i tapicerkę między stelażami (konstrukcją fotela). Tzn lepszy (kubełkowy) kształt fotela osiągany jest najwyraźniej tylko gąbkami. Z tego co pamiętam to u mnie jest tak jak w Twojej P11.144, 2 kable, 1x2 przewody + 1x1 przewód, kolorów nie pamiętam teraz.
pozdr. Kamil
Podrzucam zdjęcia końcówek. żółta z GT reszta z P11.144. Na ostatnim widać ze kabelek z pojedynczej wtyczki łączy się z poduszką. Kurdę sam już nie wiem ... szkoda nie mieć kubełkowych siedzeń z P11GT.
Wtyczki
Wtyczki
[ Dodano: 2013-03-17, 16:28 ]
zdjęcie
Czy ktoś z posiadających wersję sport z kubełkowymi fotelami mógłby zrobić zdjęcie wtyczek air bag? może są inne niż w normalnych fotelach w P11.144. Dzięki
Tak to wygląda... chyba do stelażavincetti pisze:Na ostatnim zdjęciu mało dokładnie widać. Ten pojedyńczy kabelek łączy się z poduszką czy ze stelażem fotela ale przy poduszce?
zdjęcie
Czy ktoś z posiadających wersję sport z kubełkowymi fotelami mógłby zrobić zdjęcie wtyczek air bag? może są inne niż w normalnych fotelach w P11.144. Dzięki