MAXIMA QX 2.0 V6 96r średnica przepustnicy
Moderator: janusz
MAXIMA QX 2.0 V6 96r średnica przepustnicy
Witam
Mam takie pytanie jaka jest średnica przepustnicy w Maximie QX 2.0 V6 z 96 r. I czy otworami montażowymi będzie pasować do kolektora dolotowego P11GT?
Teraz jeśli odpowiedź na drugie pytanie jest negatywna to czy średnica ośki przepustnicy w Maximie i P11GT jest taka sama?
Ewentualnie jeszcze jaka jest średnica przepustnicy w Maximie A32 3.0 V6 i czy otwory montażowe pasują do P11GT?
Janusz
Mam takie pytanie jaka jest średnica przepustnicy w Maximie QX 2.0 V6 z 96 r. I czy otworami montażowymi będzie pasować do kolektora dolotowego P11GT?
Teraz jeśli odpowiedź na drugie pytanie jest negatywna to czy średnica ośki przepustnicy w Maximie i P11GT jest taka sama?
Ewentualnie jeszcze jaka jest średnica przepustnicy w Maximie A32 3.0 V6 i czy otwory montażowe pasują do P11GT?
Janusz
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Re: MAXIMA QX 2.0 V6 96r średnica przepustnicy
Średnica liścia 60mm a rozstaw otworów mógłbym Ci zmierzyć dopiero w sobotęjanusz pisze: Ewentualnie jeszcze jaka jest średnica przepustnicy w Maximie A32 3.0 V6 i czy otwory montażowe pasują do P11GT?
Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, to nie mam pojęcia ale wydaje mi się, że przepustnice w 2.0 i 3.0 mogą być takie same.
└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐
Szalony wielkie dzięki za odpowiedź. To teraz jak wiem, że średnica liścia jest taka sama jak w P11GT to można zrobić małą transplantację niektórych podzespołów z przepustnicy z Maximy do Primery 

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Co kombinuję?! Jak mi się uda poskładać wszystko do kupy i będzie działać to pojawi się opis co jak dlaczego i po co 
dylson mnie potrzebna jest w zasadzie tylko ośka z przepustnicy i kilka pierdołek z niej

dylson mnie potrzebna jest w zasadzie tylko ośka z przepustnicy i kilka pierdołek z niej

pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Dlatego napisałem, że mogą , a nie są.dylson pisze:Biorac pod uwage ze kolektory ssace sa inne to przepustnice wcale nie musza byc takie same.
Z kolei biorąc pod uwagę, że kolektor do 2.0 powinien mieć i ma inną pojemność, to nie znaczy, że przepustnica musi być inna.
Z tego co poszperałem obudowa w 2.0 jest praktycznie taka sama, a różni się mechanizm obrotu ośki.
└(-.-)┘┌(-.-)┘┌(-.-)┐└(-.-)┐
-
- fanatyk nissana