Co może być przyczyną szarpania przy redukcji biegów (szczególnie wyższych) przez automat? Czasem zachowuje się tak, jakby się zastanawiał, redukować czy nie redukować, i wtedy czuje się takie telepanie... Przy czym jak wyłączę O/D, to ten efekt znika albo przynajmniej staje się niezauważalny.
Drugi problem to układ kierowniczy. Tzn. kiedy skręcam w lewo, to kierownica normalnie odbija i wraca do środkowego położenia. Ale w prawo trzeba już jej pomagać, a ostatnio zdarzyło się, że przy dość mocnym skręcie sama "dociągnęła" do skrajnego prawego położenia i pewnie jak bym ją puścił, to mógłbym sobie w kółeczko jeździć... Co się tu mogło zwalić?
Pozdro
Marcus
[A32] Szarpanie przy redukcji - automat
Moderator: janusz
[A32] Szarpanie przy redukcji - automat
A32 i... A31, dla którego znalazłem nowy dom... 

-
- fanatyk nissana
Dokładnie jak Lombardo pisze, olej wymień w automacie to pierwszy krok, powinno pomóc. Jeśli nie to pompa i konwerter do wymiany (podobno razem trzeba wymieniać), koszt pompy dobrej to 1500zl nie wiem ile sam konwerter, taką cenę w wakacje podał mi szef mid-parts.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu
--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

-
- fanatyk nissana
No, 137.000 mil z małym ogonkiem. Czyli na nasze to będzie jakieś 220 kkm.
Pozdro
Marcus
[ Dodano: 2013-04-29, 14:38 ]
Po wymianie oleum trochę się poprawiło, ale nie do końca. Natomiast pan z Midpartsu mówi, że w jego opinii moja skrzynia jest w dobrym stanie. Trzeba więc szukać gdzie indziej. Po majówce umawiam się w Boca.
Wczoraj wyskoczył mi błąd. Podłączyłem więc kompa i soft podał mi kody 21 i zdaje się jakiś 3f. Ma ktoś pomysła, czy to może być związane z tym szarpaniem?
Pozdro
Marcus
Pozdro
Marcus
[ Dodano: 2013-04-29, 14:38 ]
Po wymianie oleum trochę się poprawiło, ale nie do końca. Natomiast pan z Midpartsu mówi, że w jego opinii moja skrzynia jest w dobrym stanie. Trzeba więc szukać gdzie indziej. Po majówce umawiam się w Boca.
Wczoraj wyskoczył mi błąd. Podłączyłem więc kompa i soft podał mi kody 21 i zdaje się jakiś 3f. Ma ktoś pomysła, czy to może być związane z tym szarpaniem?
Pozdro
Marcus
A32 i... A31, dla którego znalazłem nowy dom...