Być może będę zmuszony wymienić jedną lampę w mojej N15. Chciałbym skorzystać okazji i kupic dwie po FL.
Potrzebuje 100% informacje od kogoś kto ma N15 po FL z gładkim szkłem i jest pewien że nie ma świateł z anglika.
Swego czasu znalazłem artykuł w AŚ, który mówił że lampy kontynentalne nie mają strzałek, angielskie mają strzałkę w prawo, a lampy ze strzałka w lewoi prawo sa uniwersalne.
Aktualnie mam dwie lampy europejskie i prawa ma strzałkę w prawo a lewa w lewo, także troche to sie mija z tym cojest w artykule.
Mam tez prawą lampe angielską i tam jest strzałka w lewo i prawo. Lampa angielska niedoswietla pobocza. Moze da sie ją jakoś przestawić. Kiedy szukałem i nic nie znalazłem, ale tereaz mi przyszło d głowy ze może tą blaszkę w środku ta sie przekręcić. Jutro sprawdzę.
Takze strzałki sprawy nie rozwiązują w Almerach. Jedyną różnice w oznaczeniach jaka znalazłem to w moim aktualnych (kontynentalnych ) jest symbol 1514R, a w tej angielskiej 1515R.
Jakby pare osób mogło sprawdzić strzałki u siebie to byłbym bardzo wdzięczny.
Ponizej temat z NKP gdzie była dyskusja na odnośnie lamp z Anglii. Tam tez jest ten artykuł oraz fotki jak swieciła moja N15 z prawą lampą angileską (jakby ktoś chciał poczytac )

http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... owac-inne/