[P/WP11.144] Trzeszczy przy około 120km/h
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P/WP11.144] Trzeszczy przy około 120km/h
Witam. Ostatnio zauważyłem, że przy osiągnięciu 120km/h moja primera wydobywa dziwny dźwięk, jakby coś dostawało się do wentylatora (przynajmniej ten dźwięk to mi przypomina). Zastanawiam się co to może być. Na postoju jak dodam gazu do "oporu" nic się nie dzieje. Jak podczas tej prędkości wyłączę nawiewy również trzeszczy. Od czego mam zacząć??
Miał już ktoś podobne objawy??
Miał już ktoś podobne objawy??
- homik123456
- fanatyk nissana
W anioły nie wierzę, bardziej w demony
Liści, ulotek, biletów parkingowych nie mam
Dziś sprawdzę czy na benzynie też tak się dzieje... przeważnie jeżdżę na lpg.
[ Dodano: 2012-11-05, 10:24 ]
Panowie zauważyłem ze uszczelka na podszybie jest zamocowana tylko na wciski... Czy można ja skleić po całości??

Liści, ulotek, biletów parkingowych nie mam

Dziś sprawdzę czy na benzynie też tak się dzieje... przeważnie jeżdżę na lpg.
[ Dodano: 2012-11-05, 10:24 ]
Panowie zauważyłem ze uszczelka na podszybie jest zamocowana tylko na wciski... Czy można ja skleić po całości??

JEST: Primera p11 144 2.0 140KM 01r, Primera p11 1.6 100KM 97r, Serena 2.0 98r. BYŁO: Almera 1.6 SR 97r
[P/WP11.144] Trzeszczy coś podczas 120-130
Jak jadę 110km/h spokój jak mam 120-130 to coś trzeszczy, jakby nieszczelność na podszybiu, jakby jakiś plastik, nie wiem już...
, jak docisnę 140-170km/h jest cicho...
Dalej nie próbowałem
. Panowie mieliście już takie "duchy"
P.S. Sprawdzałem przednią szybę i moim amatorskim okiem, żadnej nieszczelności nie ma.

Dalej nie próbowałem

P.S. Sprawdzałem przednią szybę i moim amatorskim okiem, żadnej nieszczelności nie ma.
U mnie lusterko np. drży, ale to na każdym biegu przy pewnym zakresie obrotów.
P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik
Sprawdziłem już wszystko co znalazłem na tym forum, każda śrubka pod maską sprawdzona, lusterko wsteczne, lampka od oświetlenia wew, położenie maski za pomocą gumowych korków, antena, dokręcałem lampy, kratka od nawiewu na podszybiu...
Tak jak trzeszczało między 120-130 tak dalej trzeszczy... Zastanawiające jest to, czemu przy 140 i dalej jest cicho??? Mam instalację LPG ale czy to może coś z tym jest nie tak??
Tajemniczy odgłos dochodzi jakby z przedniej szyby ale tam oznak nieszczelności nie zauważyłem...
Pomocy!!!
[ Dodano: 2012-11-16, 22:32 ]
Zrobiłem testy i wykryłem nieszczelność na przedniej szybie, w górnym prawym rogu brakuje 2cm jakby małej uszczelki i jak docisnę w tym miejscu szybę to jest luźna i da się docisnąć (w przeciwnym rogu uszczelki są twarde).
Podczas jazdy zakleiłem ten ubytek taśmą izolacyjną (prowizorycznie) i docisnąłem...
Trzeszczenie zdecydowanie mniejsze
Czy w celu uszczelnienia jechać do warsztatu od szyb czy kleić samemu silikonem??? Co radzicie??
Tak jak trzeszczało między 120-130 tak dalej trzeszczy... Zastanawiające jest to, czemu przy 140 i dalej jest cicho??? Mam instalację LPG ale czy to może coś z tym jest nie tak??
Tajemniczy odgłos dochodzi jakby z przedniej szyby ale tam oznak nieszczelności nie zauważyłem...
Pomocy!!!
[ Dodano: 2012-11-16, 22:32 ]
Zrobiłem testy i wykryłem nieszczelność na przedniej szybie, w górnym prawym rogu brakuje 2cm jakby małej uszczelki i jak docisnę w tym miejscu szybę to jest luźna i da się docisnąć (w przeciwnym rogu uszczelki są twarde).
Podczas jazdy zakleiłem ten ubytek taśmą izolacyjną (prowizorycznie) i docisnąłem...
Trzeszczenie zdecydowanie mniejsze

Czy w celu uszczelnienia jechać do warsztatu od szyb czy kleić samemu silikonem??? Co radzicie??