[P11/WP11] Silniczek spryskiwacza
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
- vimek999
- fanatyk nissana
[P11/WP11] Silniczek spryskiwacza
Witam.Jeżeli zdemontuję prawe nadkole dostanę się do zbiorniczka spryskiwaczy.Ostatnio zaczął szwankować silniczek i przy okazjii chciałem zobaczyć gdzie mam mały wyciek (pewnie sprawca usterki).Pozdrawiam.
SR20VE + ?
vimek999 wystarczy zdjąć koło i odchylić plastikowe nadkole - nie trzeba demontować całego.
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Zdejmij też osłonę silnika i będziesz miał łatwy dostęp dookoła. U mnie wyciek był na łączówce wężyka wychodzącego z silniczka, mała dziurka jak po nakłuciu szpilką, skrócenie wężyka i po zabawie.vimek999 pisze:Witam.Jeżeli zdemontuję prawe nadkole dostanę się do zbiorniczka spryskiwaczy.Ostatnio zaczął szwankować silniczek i przy okazjii chciałem zobaczyć gdzie mam mały wyciek (pewnie sprawca usterki).Pozdrawiam.
Była Y10 2.0D
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester
Była W10 1.6
Była P11 2.0TD
Była K11 1.0 Jive
Było jakieś kombi, i kolejne kombi.
Teraz jest Smok chociaż z fabryki wyjechał jako Subaru Forester

- vimek999
- fanatyk nissana
Ogólnie martwiłem się że będę zmuszony do zdjęcia zderzaka.Jeszcze raz dzięki za odp.Wieshaq pisze:Zdejmij też osłonę silnika i będziesz miał łatwy dostęp dookoła. U mnie wyciek był na łączówce wężyka wychodzącego z silniczka, mała dziurka jak po nakłuciu szpilką, skrócenie wężyka i po zabawie.

SR20VE + ?
W P10 zdjęcie zderzaka to było 5min roboty, w P11 jeszcze nie zdejmowałem, ale w wakacje pewnie to nastąpi, bo trzeba bo będzie pomalować. Sądzę, że w P11 ta operacja zajmie mi podobnie - 5min - 3 zapinki i 2 śruby
赤い 霊 czyli 日産プリメーラP11GT -> viewtopic.php?t=12560
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
pije by paść ...
... padam by wstać ...
... wstaje by pić ...
... pije by żyć
_
Zderzak jest prosto ściągnąć w p11. Na dole przymocowany do belki na dwie śruby. Po prawej i lewej stronie do błotników po jednej śrubie (przykręcane od dołu), zaraz za plastikowym nadkolem. I do przedniego pasa za pomocą dwóch śrub z nakrętkami (od strony chłodnicy wkłada się klucz fajkowy) oraz jedna plastikowa spinka na samym środku. Bynajmniej u mnie tak jest rozwiązane, ale zderzak już wcześniej był ściągany.
P11 Turbo Diesel Intercooler <-- klik