Witam
mam pytanie poniewaz chcialem "odświeżyć ", że tak powiem tłumik, zaciski hamulców itp. Mam pytanie jaka polecacia farbe, spray aby to dobrze wygladalo oraz ktora jak wiadomo wytrzymuje wysokie temperatury i dobrze konserwowala. ( do zaciskow chodzilo by mi o czerwony kolor. )
PS. Troche poczytalem wychodzi na to, ze hammerite bedzie najlepszy co o tym sadzicie..? czytalem tez ze dobre sa firmy foliatec jak i motip ( tylko w sprayu jednak nie chce bo nie jest to za dokladne ) a w puszce znow to koszt okol o120zł. PS2 Jaki polecacie ten odtłuszczacz?
jaka farba spray na wysokie temp. - tlumik, zaciski
Moderatorzy: Ryba, Sajmooon, Zielkq, Maniek-ol
Niby nie trzeba podkladu.. kieruje sie tym materialem : http://auto-przekroj.pl/index.php/porad ... amulcowych
Beliar, są różne szkoły .. Ja osobiście wybrałbym farbę dedykowaną do konkretnego celu .. i tu producentów jest wielu .. Osobiście malowałem bodaj Motipem blok silnika na niebiesko - 3 warstwy bez podkładu (tylko odtłuszczenie).. Musiałem malować aż 3 razy . .bo okazało się, że jednak nie odtłuściłem należycie bloku .. i pierwszą wartwę musiałem zmatowić i odtłuścić porządnie raz jeszcze .. Jak na razie farba jest ok .. nie łuszczy się, nie odpada.. polecam
Jeśli farba ma "wyglądać" to zdecydowanie polecam to co pisałem powyżej ..
Jeśli natomiast farba ma zabezpieczyć, ale ma nie być jej widać (np, wydech) to możesz użyć cynku w sprayu do wydechów.. lub farb dedykowanych do np. piecyków czy kominków .. też się nadadzą . no i są tanie ..
Wiem, że niektórzy wyznają kult farb chlorokauczukowych, ale nie będę się wypowiadał bo nie wiem z "czym to się je"
Jeśli farba ma "wyglądać" to zdecydowanie polecam to co pisałem powyżej ..
Jeśli natomiast farba ma zabezpieczyć, ale ma nie być jej widać (np, wydech) to możesz użyć cynku w sprayu do wydechów.. lub farb dedykowanych do np. piecyków czy kominków .. też się nadadzą . no i są tanie ..

Wiem, że niektórzy wyznają kult farb chlorokauczukowych, ale nie będę się wypowiadał bo nie wiem z "czym to się je"
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"