Witam.
Jakiś czas temu zauważyłem, że po włączeniu klimy w moim samochodzie słychać jak odpala sprężarka, wentylator również pracuje ale po około 10sek sprężarka gaśnie, upływa około 10sek i znów słychać charakterystyczny dźwięk załączanej sprężarki i wentylatora...i tak w kółko.
Czy to normalne?
[Note] Nissan Note 2007r - klima
Moderator: Zielkq
Normalne,zadaniem klimy jest nie tylko schłodzenie powietrza w samochodzie ale również osuszenie go ,przez co nie będziesz miał zaparowanych szyb.
A kiedy ostatnio robiłeś przegląd klimy z wymianą czynnika?Może tak często się załącza bo masz ubytek?
A kiedy ostatnio robiłeś przegląd klimy z wymianą czynnika?Może tak często się załącza bo masz ubytek?
Zestaw siłowników do podnoszenia maski Qashqai J10 i J11 ,X Trail T-31 T-32chcesz wiedzieć więcej info na PW
viewtopic.php?t=18075
viewtopic.php?t=18075
Witam,
miałem ostatnio także podobną historię z klimą (huczała i świszczała) w moich Notach z wypożyczalni aut www.goldrent.pl i oddałem do ASO w Japan Motors po czym wymienili sprężarki i wszytko działa jak należy. Pozdrawiam
miałem ostatnio także podobną historię z klimą (huczała i świszczała) w moich Notach z wypożyczalni aut www.goldrent.pl i oddałem do ASO w Japan Motors po czym wymienili sprężarki i wszytko działa jak należy. Pozdrawiam
Go hard or go home!