Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[INNE] zmiana ubezpieczenia

Składki, likwidacja szkód, porównania ofert, wzory umów i innych formularzy ubezpieczeniowych

Moderator: Misiek

Awatar użytkownika
lestant
fanatyk nissana

[INNE] zmiana ubezpieczenia

Post autor: lestant » 2012-08-26, 11:02

Witam

Sprawa jest taka jakoś pod koniec września kończy mi się ubezpieczenie w pzu. Właścicielem nissana jest moja mama która ma 60% zniżek czyli max chyba, a ja jestem współwłaścicielem. Przez to że ja jestem w papierach w pzu płacę 800zł na rok, brałem na dwe raty wiec wyszło po 400 ale to i tak dużo. Myślę aby przejść do HDI albo MTU bo po wyliczeniu tylko na moją mamę wyszło ok. 350zł na rok. I teraz pytanie: czy ubezpieczenie np. HDI,MTU moze byc tylko na moją mamę ? Bo chodzi oto żeby było jak najtaniej czy musi być ubezpieczenie że zawarty w nim jestem ja z mamą. Z tego co słyszałem to chyba właściciel pojazdu powinen być bo on jest jako pierwszy w umowie i w dowodzie. Czy aby mieć tańsze ubezpieczenie musze skladac papiery do starostwa, żeby tylko moja mama była właścicielem a ja nie ? czy po prostu zawrzeć nowe ubezpieczenie uwzględniając tylko moją mamę ? Jak sądzicie ?

Awatar użytkownika
homik123456
fanatyk nissana

Post autor: homik123456 » 2012-08-26, 11:20

lestant, jedna podstawowa rzecz, to to ze jak cos sie stanie to moga byc problemy z ubezpieczeniem. Bo jak nie bedziesz na ubezpieczeniu a bedziesz jezdzil tym autem i gdzies wjedziesz to mozesz miec problemy.
Ja mam w axa tak samo zrobione jak ty tylko ze na tate i na mnie. I place tez na pol po 336zl wiec nie tragedia jeszcze :-)
Obrazek

Awatar użytkownika
lestant
fanatyk nissana

Post autor: lestant » 2012-08-26, 11:24

homik123456, no ale wiesz, ja słyszałem ze powinno sie miec jak najtaniej ubezpieczenie bo jak bedzie wypadek np. nie z mojej winy to ja dostaje odszkodowanie od sprawcy a jezeli bedzie z mojej winy bo poszkodowany mało co dostanie bo mam małe ubezpieczenie nie powinno byc tak ?

Awatar użytkownika
homik123456
fanatyk nissana

Post autor: homik123456 » 2012-08-26, 11:42

lestant, jak ty wjedziesz komus to nie wazne czy masz ubezpieczenie za 100 czy 1000 zl bo on dostanie i tak tyle ile mu sie nalezy wedlug uszkodzen. To nie ma akurat znaczenia jakie ty kupisz te ubezpieczenie. Jedynie co to jak wykupisz tanio i w jakiejs kiepskiej ubezpieczalni to zrobisz jeszcze wieksza krzywde tamtemu drugiemu.
Wiem bo tata tak mial. On w PZU a tamten w jakiejs energoasekuracji. I byly problemy zeby dostac tyle kasy ile sie nalezalo. Auto stalo na warsztacie 4 miesiace a stalo by jeszcze dluzej gdyby wkoncu ojciec nie odpuscil bo mial dosyc juz bez auta byc i zrobil reszte z AC.

Policz sobie w axa ile ci wyjdzie na mame i ciebie. Jak wpiszesz numer polisy polecajacego to chyba dostajesz znizke tak u mnie pisze na umowie. O ile jeszcze tego nie zlikwidowali.

Poleć AXA DIRECT znajomym
Przy zakupie Polisy dostaną zniżkę na
ubezpieczenie:
§ 50zł na Pakiet OC
§ 60zł na Pełen Pakiet lub Pakiet dla Kobiet
a Ty otrzymasz bony Sodexho o wartości:
§ 70zł - jeżeli znajomy wykupi pakiet OC
§ 100zł - jeżeli znajomy wykupi Pełen Pakiet lub
Pakiet dla Kobiet
Obrazek

Awatar użytkownika
Misiek
fanatyk nissana

Post autor: Misiek » 2012-09-12, 15:31

Kupując polisę poświadczasz że podałeś prawdziwe informacje. W przypadku kolizji z Twojej lub Mamy winy możesz mieć nieprzyjemności !!
Legalnie najlepiej przekazać samochód mamie a na siebie zarejestrować np. motorynkę żeby zniżki się nabijały :-)
169 KM/ 183 Nm i rośnie: http://tinyurl.com/omxvb66
z klubem Nissana od grudnia 2005

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Ubezpieczeniowy”