[ Primera] Prima P11 gruntowny remont 2.0+TURBO ok 275KM 335
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Audio nie miałem okazji odsłuchać 

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Na dzień dzisiejszy autko chodzi zajefajnie, jeśli chodzi o podziękowania to poczekam na koniec projektu choć powiem mimo iż jestem "tylko" kobietą że mimo przeszkód i różnych akcji pod górkę autko jeździ zajeb....e i nie ukrywam iż mój brat zarzucił temat turbo a mnie podjęcie decyzji i ustalenie z Maro zajęło aż 3 minuty
dzięki Bombel za mobilizacje i dobre słowo bo już auto chciałam sprzedać a okazało się iż byłby to błąd życiowy
ale już wiem że nie ma co się porywać z motyką na słońce i potrzeba czasu by wszystko ogarnąć
To autko ma wyglądać w miarę, grać jeśli chodzi o audio bo to kochamy i jeździć co by żaden burak (nie obrażam nikogo) na światłach nie stwierdził że jest lepszy bo ma bmw czy coś tam lepszego niż my pracujemy nad tym co kochamy i modzimy
tak więc kochajmy swoje auta i modzimy je dalej bo warto, PASJA ponad wszystko 

Patrol GR Y61 2.8TDI
Primera P11 2.0SLX
Primera P11 2.0 SLX+T(spalona)
Primera P11 2.0SLX
*Kazik*, no nareszcie optymizm
Oj Kaziku Kaziku
Całym serduchem jestem za projektem
Pozdro

Całym serduchem jestem za projektem

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
gratulacje - i do tego mała uwaga - możesz nie posłuchać - ja bym się w turbo nie pchał - obserwując perypetie kolegów jest to cholernie grząski temat i bolesny dla kieszeni w przypadku każdego niepowodzenia - po prostu dopieszczaj audio i cała resztę i ciesz sie furą
tak czy siak powodzenia
tak czy siak powodzenia

1.8 acenta xenon 2006 TTI TCB 880 + Midland ML-145
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Nie ma co generalizować. Jednym poleci drugim nie... (Ja i Bombel jesteśmy pechowcami... bez robienia giga mocy auta oddawały) Grunt żeby nie przesadzić z boostem i jeździć z głową bo to nie silnik z DETa.
Auto było remontowane od podstaw... pasowanie wału panewki pierścienie głowica to powinien dać radę. Trzeba być dobrej myśli ... Brakuje mocniejszych tłoków, spieka itd. co było moją udręką od początku ale z czasem może się ogarnie.
To co w czwartek mam wolne kombinować żeby na strojenie śmigać?
Myślę że dzisiaj u mnie większość ogarniemy.
Auto było remontowane od podstaw... pasowanie wału panewki pierścienie głowica to powinien dać radę. Trzeba być dobrej myśli ... Brakuje mocniejszych tłoków, spieka itd. co było moją udręką od początku ale z czasem może się ogarnie.
To co w czwartek mam wolne kombinować żeby na strojenie śmigać?

Nissan Primera SR20DE+T
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Co ma się okazywać - poprawiajcie zasilanie pompy paliwa, wsadzajcie regulator paliwa i jazda
Ile to można zamulać kręcąc silnik do 4000obr.min

Pasowało by go zakręcić do 7200-7300 przynajmniej bo suszarka górą chce generować moce że hej
Ps. Zajebiście sprawny macie układ zapłonowy
Turbo też fajne Yapko wspomniał nawet że ponad 300KM z niego ciskają
A ja dodam na pocieszenie ze taka turbina ale ze stroną gorącą mniejszą bo 6cm2 a nie 7cm2 za to z większą zimną 19T a nie 16T w Saabach generuje pod 350KM

Pasowało by go zakręcić do 7200-7300 przynajmniej bo suszarka górą chce generować moce że hej

Ps. Zajebiście sprawny macie układ zapłonowy

Turbo też fajne Yapko wspomniał nawet że ponad 300KM z niego ciskają

A ja dodam na pocieszenie ze taka turbina ale ze stroną gorącą mniejszą bo 6cm2 a nie 7cm2 za to z większą zimną 19T a nie 16T w Saabach generuje pod 350KM

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Piękne słowa*Kazik* pisze:Na dzień dzisiejszy autko chodzi zajefajnie, jeśli chodzi o podziękowania to poczekam na koniec projektu choć powiem mimo iż jestem "tylko" kobietą że mimo przeszkód i różnych akcji pod górkę autko jeździ zajeb....e i nie ukrywam iż mój brat zarzucił temat turbo a mnie podjęcie decyzji i ustalenie z Maro zajęło aż 3 minutydzięki Bombel za mobilizacje i dobre słowo bo już auto chciałam sprzedać a okazało się iż byłby to błąd życiowy
ale już wiem że nie ma co się porywać z motyką na słońce i potrzeba czasu by wszystko ogarnąć
To autko ma wyglądać w miarę, grać jeśli chodzi o audio bo to kochamy i jeździć co by żaden burak (nie obrażam nikogo) na światłach nie stwierdził że jest lepszy bo ma bmw czy coś tam lepszego niż my pracujemy nad tym co kochamy i modzimy
tak więc kochajmy swoje auta i modzimy je dalej bo warto, PASJA ponad wszystko

~~->Usługi Transportowe<-~~
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju
Zagadaj do mnie na PW bądź pod numer telefonu 0-666-039-376:) pozdrawiam!!
Tico turbo soooooon
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju

Tico turbo soooooon

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Aj takbombel pisze:MAm pewne ale co do nazwy tematuMOc jest przy 0,7 bara a nie 0,5

0,7 bara utrzymuje się do ok. 4500obr.min po czym spada do 0,5bara i tak do odcinki, moc maksymalna jest przy 5500 a to już na 0,5 bara

Wynik na stabilnym 0,7bara miejmy nadzieję niebawem poznać i myślę że coś pod 275KM będzie

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Niestety ja nie ogarnę się finansowo i moje kreski będą musiały poczekać.
Tak czy inaczej trzeba będzie się wspólnie wybrać na miasto
Sprawdzimy wkręcanie się na obroty 
Pamiętaj żebyście nie przesadzili z NM... żeby na tym sprzęgle pośmigać chociaż jakiś czas... póki mocy nie braknie
Pamiętam że u mnie to była kula u nogi od samego początku
Tak czy inaczej trzeba będzie się wspólnie wybrać na miasto

Pamiętaj żebyście nie przesadzili z NM... żeby na tym sprzęgle pośmigać chociaż jakiś czas... póki mocy nie braknie

Nissan Primera SR20DE+T
Auto naprawdę jest doinwestowane i dobrze przygotowane. Skupcie się w Wawie na strojeniu z głową.
Moje sugerowane cyfry to bliskie okolice 270KM/330NM i niech ciągnie do końca...o ile wtrysków starczy.
Jak tam w ogóle odcina wyszła? Do ilu się teraz kręci wg obrotka oczywiście.
Kurcze gdyby nie kasa to bym też pojechał, poszalało by się na trasie
Szkoda że Coobcio w Łodzi nie mieszka
Ostatnio w godzinę dojechałem do Łodzi ale to z konkretnym butem, nie mogłem się powstrzymać... nie wiesz kiedy a zaczyna licznika brakować

Moje sugerowane cyfry to bliskie okolice 270KM/330NM i niech ciągnie do końca...o ile wtrysków starczy.
Jak tam w ogóle odcina wyszła? Do ilu się teraz kręci wg obrotka oczywiście.
Kurcze gdyby nie kasa to bym też pojechał, poszalało by się na trasie

Nissan Primera SR20DE+T
Doszły mnie słuchy że Maro chce wyjąć z Almy kompresor i dla mnie zrobić autko uliczne
CHYBA GO POGIĘŁO
ponoć wszystko gra w Primie nie wiem jak to wszystko wyszło ale nic nie leci i autko posuwa dobrze na dzień dzisiejszy
a Primy mam nie tykać 

Patrol GR Y61 2.8TDI
Primera P11 2.0SLX
Primera P11 2.0SLX
- killer2000
- fanatyk nissana
- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
Turbo 300+ będzie grane, zobaczysz*Kazik* pisze:Doszły mnie słuchy że Maro chce wyjąć z Almy kompresor i dla mnie zrobić autko uliczne CHYBA GO POGIĘŁO

[ Dodano: 2012-08-23, 09:59 ]
Maro już jest w warszawie a ja muszę zapierdzielać po bułki na śniadanie...
Ponoć najbidniej w primce ma być 301KM

WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM