teraz zaczynam się zastanowiać, czy nie wybrać którychś z tych felg, ale o cal mniejszych

Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Ja bym nie ryzykował z zakupem tego typu felg.. Wiadomo, chinol za taką cene na takim profilu może być za miękki na nasze polskie drogi..homik123456 pisze:Ja u siebie mam 16 7,5J z oponami 215/45 i nie narzekam na jakies nie wygody. No i jakos ani felgi ani opony nie uszkodzilem na naszych drogach a po roznych dziurach jezdze.
a i tu sie nie zgodzeradziejwwl pisze: 15 to za mało do jakiego kolwiek wygladu primery ;P
i tu ja się nie zgodzę miałem opony 205/50/R16 i właśnie nie wyglądały na balony a komfort na nich był znośny. Jednak teraz po przejściu na 205/55/R16 auto delikatnie się zmuliło ale za to nie są mi już tak straszne leżący policjanci oraz dziury na 3miejskich drogachShadows pisze:załóż profil 45 niebedzie "taczkowozu" ani zamuly,profil 50 wyglada jak balon
U mnie też ABS (chyba) nie działa. Kiedyś widziałem jak koleś volvo w kombi z T5 pod machą jeździł ze specjalnie wyłączonym absem, pojazd zachowywał się na mokrym przynajmniej jak nie-przednionapędowkaFilip_212 pisze:Szkoda tylko, że ABS mi siadł i było mokro, bo bym sobie elgancko wyhamował z tego małego outruna i nie musiałbym robić zawiasu