[ Primera] Moja czerwona wariatka primercia p10 2.0gt
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
150 nie masz napewno... Poszukaj sobie w necie jak wyglada silnik z GT.Knur pisze:i co i znowu będziesz mi wpierał że mam 115km ,nie mam na was siły ,rozumu i w ogóle ,mówie ostatni raz mam 150 dzikich koni pod maską i tyle ,sprawdze na jutro ten komputer
Tak realnie w twoim aucie jest i tak nie wiecej jak 100km na dzien dzisiejszy dzieki wiekowi i tej instalacji lpg.
Octavia 3RS 2.0TSI 250km
BMW F30 316i 136 mods 210/320
Knur pisze:i co i znowu będziesz mi wpierał że mam 115km ,nie mam na was siły ,rozumu i w ogóle ,mówie ostatni raz mam 150 dzikich koni pod maską i tyle ,sprawdze na jutro ten komputer

kolego na prawdę posłuchaj kolegów z forum którzy te auta znają na wylot ...
Moze poprzednia prima miała 'zajeżdżoną' motorwnie i nie miała nawet tych 115km a ta ma te zdrowe +/- 12xkm i stąd taki przeskok , a moc nie świadczy o przyspieszeniu auta na prawdę . W tamtych czas robili "porządne" konie mechaniczne i nie dziwie się że stary japoniec nawet przy tych 100 paru koniach fajnie się zbiera ! No ale jako kolega sam napisał "znam się na samochodach jak świnia na gwiazdach" ale będziesz się kłócił z ludźmi którzy te samochody rozebrali i złożyli na nowo ...ehhh brak mi słów

peac !
Dajmy spokój Panowie. Niech szanowny kolega udowodni nam tą moc, jeśli tak idzie w zaparte, wklejając wykres z hamki na forum. Wtedy każdy odsapnie razem z właścicielem tej " czerwonej wariatki". Ściana płaczu prawdę powie...
Koniet OT

Koniet OT
Ostatnio zmieniony 2012-07-10, 22:36 przez nossbuk, łącznie zmieniany 3 razy.
tak długo jak nie pokażesz wykresu z hamowni to każdy tutaj powie Ci że gadasz głupoty. I się nie spinaj tylko zatkaj nam gęby tym wykresem i wynikiem.Knur pisze:nie mam na was siły ,rozumu i w ogóle ,mówie ostatni raz mam 150 dzikich koni pod maską i tyle ,sprawdze na jutro ten komputer
dobrze że sam to przyznałeś bo ktoś inny to pisząc mógłby dostać warna.Knur pisze: szczerze wam powiem ,że znam się na samochodach jak świnia na gwiazdach ,umiem tylko jeździć ale dobre i to
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs

Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Czyli miałem racje;)bombel pisze:No żebym musiał odpalać program serwisowy, by Cię KNUR uciszyć:
Rok prod: 07.1995 r,
WERSJA SE,
silnik SR20DE (nie rozróżnia dużych liter)
ABS, 2 poduszki i klimatyzacja
Jest to zwykłą wersja 130KM
Czyli jestes na dobrej drodze do 150km

Octavia 3RS 2.0TSI 250km
1. Jedz na hamownie...
2. Jak Ci wyjdzie ze 120 koniuf to nie poprawiaj wykresu w paincie, by postawic na swoim...
3. Jesli po hamowni okazaloby sie, ze masz ze 130 koni to nie cieszylbys sie? Tak jak kolega wyzej wspomnial tanim kosztem moglbys jeszcze kilkanascie koni dodac i wtedy bys sie mogl pochwalic, ze bierzesz tego golfa vr5 jak chcesz...
Naprawde warto tak sie osmieszac?
Mam nadzieje, ze na spokojnie przeczytasz CALY ten temat i zobaczysz jak temat prezentujacy auto zszedl na "mam 150 koni i juz!"
Pozdro.
2. Jak Ci wyjdzie ze 120 koniuf to nie poprawiaj wykresu w paincie, by postawic na swoim...
3. Jesli po hamowni okazaloby sie, ze masz ze 130 koni to nie cieszylbys sie? Tak jak kolega wyzej wspomnial tanim kosztem moglbys jeszcze kilkanascie koni dodac i wtedy bys sie mogl pochwalic, ze bierzesz tego golfa vr5 jak chcesz...
Naprawde warto tak sie osmieszac?

Pozdro.

Wersja GT to poza mocniejszym silnikiem kilka innych zmian. Mechanicznych jak np. inne przełożenia w skrzyni biegów, rozpórki... oraz wyposażenia jak np. fotele kubełkowe, inne zderzaki i listwy progowe...
Dlatego nawet jeżeli w wersji se zrobimy 150KM to nie jest to GT!
Kupiłeś auto, które jeździ i na tym chyba się kończą jego plusy. Blacharka w opłakanym stanie, większość rzeczy nie działa. Ktoś wyeksploatował auto do końca, nie dbał o nie is cieszył się że sprzedał, bo żeby je doprowadzić do dobrego stanu to trzeba wydać więcej niż za nie weźmiesz jak je zrobisz. Jeżeli nie jesteś blacharzem/lakiernikiem/mechanikiem to dojeździj auto do końca i następne kup w dobrym stanie.
To będzie studnia w której nawet nie usłyszysz plusku wrzucanych pieniędzy. Jeżeli klima rzeczywiście nie działa tylko dlatego, że poprzedni właściciel nie nabił czynnika (tak zazwyczaj mówią gdy nie działa, a może to być poważna awaria i droga w naprawie), to znaczy, że nie robił jej serwisu od dobrych kilku lat. Zapewne oszczędzał na wszystkim, nawet na oleju i jego wymianach, bo jak widzisz hamulce już nie działają. Jak zawieszenie? Jak powypadkowość? Na jaki olej zmieniłeś po zakupie i ile bierze?
Dlatego nawet jeżeli w wersji se zrobimy 150KM to nie jest to GT!
Kupiłeś auto, które jeździ i na tym chyba się kończą jego plusy. Blacharka w opłakanym stanie, większość rzeczy nie działa. Ktoś wyeksploatował auto do końca, nie dbał o nie is cieszył się że sprzedał, bo żeby je doprowadzić do dobrego stanu to trzeba wydać więcej niż za nie weźmiesz jak je zrobisz. Jeżeli nie jesteś blacharzem/lakiernikiem/mechanikiem to dojeździj auto do końca i następne kup w dobrym stanie.
To będzie studnia w której nawet nie usłyszysz plusku wrzucanych pieniędzy. Jeżeli klima rzeczywiście nie działa tylko dlatego, że poprzedni właściciel nie nabił czynnika (tak zazwyczaj mówią gdy nie działa, a może to być poważna awaria i droga w naprawie), to znaczy, że nie robił jej serwisu od dobrych kilku lat. Zapewne oszczędzał na wszystkim, nawet na oleju i jego wymianach, bo jak widzisz hamulce już nie działają. Jak zawieszenie? Jak powypadkowość? Na jaki olej zmieniłeś po zakupie i ile bierze?
Była P11 2.0 16V - rozbita
Jest P11.144 2.0 16V LPG oraz Accord VII 2.4 LPG
Jest P11.144 2.0 16V LPG oraz Accord VII 2.4 LPG
Macie wszyscy fantastyczny talent do zmieniania opinii ,najpierw miałem 115km potem okazało się że mam 143km i silnik od sunny gti ,potem miałem maks 100km ze względu na wiekowość ,następnie 120-130km i wreszcie skończyło się na 130km ,brawo ,dobre i to
w to już prędzej moge uwierzyć ze względu na to jak auto idzie ,ale dalej jednak stoje twardo przy swoim że mam 150km bo po prostu nie dopuszczam do siebie innej myśli ,auto ma wiele wad dlatego chociaż pocieszam się mocnym silnikiem i jak będe sobie jechał i przyspieszał to i tak będe myślał że mam 150km i to jeszcze dzikich pod maską i nie robie sobie jaj,wczoraj nawet z kolegą mechanikiem się kłóciłem pół godziny tym co ma golfa tego o to samo co z wami bo mi wpierał cały czas że mam 115km.To tyle w temacie.
w to już prędzej moge uwierzyć ze względu na to jak auto idzie ,ale dalej jednak stoje twardo przy swoim że mam 150km bo po prostu nie dopuszczam do siebie innej myśli ,auto ma wiele wad dlatego chociaż pocieszam się mocnym silnikiem i jak będe sobie jechał i przyspieszał to i tak będe myślał że mam 150km i to jeszcze dzikich pod maską i nie robie sobie jaj,wczoraj nawet z kolegą mechanikiem się kłóciłem pół godziny tym co ma golfa tego o to samo co z wami bo mi wpierał cały czas że mam 115km.To tyle w temacie.