[ Primera] Nissan Primera P10 GT Turbo
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
- sunniak1.6sr
- fanatyk nissana
To nie dieselsunniak1.6sr pisze:Srawwdź czy w ogóle na plaku odpala

Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
podmienialiśmy z Rybą komplet rozdzielacz + kopułka + palec i podmienialiśmy też cewki .. objaw ten samwod2u pisze: Jak podmieniałeś aparat to razem z palcem i kopułką czy przekładałeś swoje nowe?
Silnik jakby "zaskakiwał" w momencie jak podczas kręcenia rozrusznikiem był "bujany" aparat .. co ciekawe tylko w momencie ruchu aparatem . .po ustawieniu go w "stałej" pozycji silnik tylko "chechłał" i nie łapał nic .. Sądziłem że zapłon mija się z kolejnością wtrysku - stąd pomysł o złej kolejności wtrysków.. niestety nietrafiony
o tym nie pomyśleliśmy ..sunniak1.6sr pisze:Srawwdź czy w ogóle na plaku odpala
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Układ paliwowy jest ok. Tak jak pisałem wyżej sprawdziłem wtryski. Wyjąłem listwę wtryskową i kręciłem. Wszystkie wtryski są ok i ładnie podają. Ten błąd 34 jest niepokojący. Jade teraz do garage - podmienię wiązkę z Neptuna wozu.. i sie okaże czy to coś da. Jak coś to zapraszam. Miłe słowow zawsze sie przyda bo juz jestem z lekka wku******ny na sytuację 

Ryba, wyjmij jeszcze kompa od Neptuna . !
34 czujnik stuku, na 100% nie wpływa on na zapalanie.
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
DailyCar
1.2 TSI
Ryba, wprawdzie do TD, ale niby by się zgadzało. http://forum.nissanklub.pl/index.php/to ... dy-bledow/ tutaj do SR20DET http://www.240sxforums.com/forums/nissa ... codes.html I tu i tu to czujnik położenia wału. 

- Coobcio
- fanatyk nissana
- Kontakt:
bląd aparatu zaponowego - podmień go od neptuna.
Jak to nie pomoże to sprawdź wiązkę.
Jak to nie pomoże to sprawdź wiązkę.
WWW.COOBCIO.PL
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
OSIĄGNIĘCIA:
SR20VE + Turbo 342KM
W pełni uliczne GA16DE 128KM
Nissanowe 1.6 N/A 183KM
Nissanowe 2.0 N/A 243KM
Nissanowe 2.0 + T 319KM
Nissanowe 2.0 Turbo 407KM
Ryba, jutro albo pojutrze przestrzelimy wiązke .. Jeśli faktycznie ten czujnik unieruchamia silnik .. to może wiązka ma "kuku" albo aparat zapłonowy coś nie halo .. z drugiej jednak strony iskra jest ..
a może po prostu NATS wam odcina paliwo
:)) myśleliście pod tym kontem??:) czy P10 nie były w NATSa wyposażone
taki mały pomysł.. po prostu objawy takie same jakie ja miałem gdy mi w mojej P11 padł NATS..

viewtopic.php?t=4676 - Moja Ruda <3 "Kiedyś będę piękna"
Boro1989, wtryski podają wachę ..
, nie pamiętam dokładnie jak działał nats niestety walczyłem z nim rok temu, ale z tego co pamiętam to albo zalewało mi auto i nie było iskry albo własnie odcinało paliwo , inaczej jeżeli te cholerstwo siedzi u Ryby to bym sprawdził autko pod tym kontem, mogę nawet na PW podesłać rozwiązanie jak usunąć NATSa z komputerka,
( wydawało mi się że na którejś z P10 widziałem kiedyś na szybie znaczek NATSa więc w sumie sam już nie wiem... po prostu głośno myślę , bo nic innego w tym momencie to mi nie przychodzi do głowy.. )
( wydawało mi się że na którejś z P10 widziałem kiedyś na szybie znaczek NATSa więc w sumie sam już nie wiem... po prostu głośno myślę , bo nic innego w tym momencie to mi nie przychodzi do głowy.. )
DubSon, z tego co Ryba mówił w tym egzemplarzu był NATS, ale przy silniku 1,6 .. potem przy 2.0eGT nie było , przy silniku z P11 - nie było . teraz jest motor z P10 .., wiązka z P10 i komp również z P10...
Na razie sprawdzimy wiązkę .. paliwo jest, podciśnienia podłączone, iskra jest, wszystko jest podpięte (było) oprócz jednej dwupinowej kostki od skrzyni. Na dwóch aparatach i dwóch cewkach jest to samo. Na innych świecach .. to samo..
[ Dodano: 2012-06-25, 22:34 ]
Na razie sprawdzimy wiązkę .. paliwo jest, podciśnienia podłączone, iskra jest, wszystko jest podpięte (było) oprócz jednej dwupinowej kostki od skrzyni. Na dwóch aparatach i dwóch cewkach jest to samo. Na innych świecach .. to samo..
[ Dodano: 2012-06-25, 22:34 ]
tak może być ..Iskra może jest, ale nie wtedy kiedy musi
a spróbujcie podmienić kompy, na samym początku a później dopiero wiązkę , powodzenia chłopaki i dajcie znać jak poszło,
NAT-S był w P10 gdy 1.6 jeszcze miałem.DubSon pisze:Wydaje mi się, że w P10 / N14 itp. (w tych rocznikach) nie bylo jeszcze NATSa
U Neptuna Ecu jest z podpiętym ECU MAJSTREM. Nie chce tego rozgrzebywać co by nie uszkodzić Neptuna auta - jednak gdy wszelkie możliwe przypadki się wyczerpią to nie będzie wyjścia.
no chyba, że się uda wykombinować jakiś komp na podmiankę . .choć na chwilę . Najlepiej z P10 lub sunnego .Ryba pisze:nie będzie wyjścia.
Ryba, ale tego miernikiem nie pomierzymy .. a oscyloskopu nie mam