Klub zrzeszającym miłośników marki nissan. Dzielimy się informacjami na temat nissana, udzielamy porad, organizujemy spoty lokalne jak również zloty ogólnopolskie. Łączny nas wspólna pasja do marki.
Temp była w połowie skali czyli rozgrzany silnik i pokazało opór 0,53 i skakało na 1,06 więc jest dobry czy nie?
ogólnie nissan do sprzedania więc jak ktoś zainteresowany to niech pisze mogę sie zamienić za e30 ale musi być zdrowa
[ Dodano: 2012-05-11, 13:41 ]
Dobra jednak zmiana planów.. nissan zostaje. T28 leci na sprzedaż a po niej też CA z osprzętem
Mam plan żeby wstawić 2jz tylko nie wiem czy obędzie się bez cięcia ściany( a tego nie chce..) i czy skrzynia r154 bedzie wystarczająco długa i sięgnie..
Praktycznie to bym już jechał po silnik ale martwie sie co zrobie ze skrzynią.. najlepiej by mi odpowiadało podpasowac od CA bo od supry raz że ciężko dostepna r154 manual to koszt z 3tyś do tego jest krótsza i trzeba ciąć bude i wywalac konsole.. Ma ktoś jakiś pomysł jak spasować skrzynie z CA z 2jz? jakie sprzęgło docisk i zamach do tego bym musiał mieć, od czego? Adapter to sie da dorobić ale zastanawia mnie reszta..
Jeżeli już mam sie bawić w 2jz to na mojej skrzyni.. Najwyżej jak padnie to kupie drugą i tyle.
Tylko teraz pytanie jak ją zgrać i spasować z silnikiem? co potrzebuje? od czego sprzęgło i zamach sie nada?
Wiesz co skontaktuj się z ekipą z Car Stuff Garage z Gdańska chłopaki ogarniają naprawdę niezłe projekty i myślę że są w stanie coś Ci podpowiedzieć/doradzić bo S13 to dla nich nie pierwszyzna albo SRTGarage z Gdyni.
Myślę jeszcze o skrzyni z bmw m52b28 bo większa dostępność niż z M30 no i nowsze są.. tylko ciekawe jak z wytrzymałością i czy podejdzie pod nią jakiś jednomas