[ Dodano: 2012-04-19, 22:29 ]
Musze sie pochwalić!
Uruchomiłem

a tu filmik:
http://w451.wrzuta.pl/film/9W3IvGZyfrl/cu83b
[ Dodano: 2012-04-22, 11:06 ]
Witam
wczoraj miałem chwile czasu i postanowiłem zrobić coś z wiecznym piaskiem i pyłem na mojej części deski rozdzielczej (pod przednia szybą ciągle byl piasek kurz). Zacząłem od wykręcenia schowka aby dostać się do filtra powietrza kabiny pojazdu, po wykręceniu schowka ukazała mi sie duża puszka pusta w środku i dmuchawa i pytanie to gdzie ten filtr? pozwoliłem sobie użyć laptopa i szybko szukam informacji gdzie jest ten filtr i okazuje się że p10 nie posiada takiego filtra. Posiedziałem 5 minut i postanowiłem że skoro p10 nie ma filtra to zrobię własną konstrukcje tego filtra. Na początek podniosłem maskę pojazdu odkręciłem wycieraczki plastik od wody aby dostać sie do miejsca w którym dmuchawa zaciąga powietrze z zewnątrz do wewnątrz auta i wyglądało to tak:

Miejsce które zaznaczyłem czerwoną elipsą mnie interesowało, gdy spojrzymy tam to zobaczymy wirnik dmuchawy, był bardzo zabrudzony wiec postanowiłem za pomocą odkurzacza ogarną sprawę.
Następnie poszukałem jakiejś gąbki

Wyciąłem odpowiedni rozmiar i wkomponowałem jakoś w tą dziurę gdzie zaciąga powietrze dmuchawa tak aby nie było wolnej przestrzeni.
Na koniec pozostało nam tylko wyczyścić patyczkami do uszu wyloty powietrza w aucie.
I gotowe filtr własnej konstrukcji w p10!

Następnie zrobiłem wstępną diagnozę mojego układu paliwowego i okazało się że filtr paliwa oraz wtryski do czyszczenia...
[ Dodano: 2012-04-28, 10:53 ]
Koledzy podkręciłem ręczny hamulec tą śrubeczką dość mocno a ręcznego jak nie bylo tak nie ma znowu, a boje sie bardziej podkręcić żeby linka nie zrobiła bum i mam do Was pytanie czy ręczny podkręca się także gdzieś przy tylnym kole?
[ Dodano: 2012-04-28, 21:48 ]
Takie zdjęcia z dziś, Pozdrawiam!:)