Nawet przy 4k RPM jak odpuścisz gaz to czas wtrysku wynosi ok 0,8ms
No to lipa. Zawsze wydawało mi się, że przy wtrysku, auto powinno odcinać całkowicie dopływ paliwa, aż do czasu zejścia do niskich obrotów. Skąd masz to info ? W manualu nic na ten temat nie znalazłem.
Może warto kupić fejsa do sq24?
W sumie mam gwarancję, więc nie chcę "wywarzać otwartych drzwi". Na razie gazownicy ustawili mi wszystko tak, że bez problemu wszystko chodzi i jeździ dobrze.
Mam dokładnie te same świece K16RU11 i przy przerwie 1,1 jest ok.
W takim razie wypróbuję fabryczny odstęp. Zobaczę co będzie się działo
Ale jaki kondensator chcesz wymieniać ten na altku?
W ukł. zapłonowym nie ma kondensatora ?
Moja P11 do 160kkm na benzynie, ostatnie 90kkm na gazie, kabli nie zmieniałem.
U mnie zaraz będzie 200 kkm.
No nic, nie ma co gdybać. Wracam do fabrycznego odstępu, zobaczę profilaktycznie co z kopułką i palcem.
Pozdrawiam,
tokarz[/quote]
Witam,
długo to trwało, ale wreszcie zabrałem się za robotę, bo nie dało się już jeździć moim zacnym autem. Zacząłem od czyszczenia palca i kopułki, wszystkich styków (przewody). Rezultat jest taki, że auto wreszcie jeździ normalnie. Nic nie wymieniłem; tylko skrupulatne i metodyczne oczyszczanie.
Btw - zrobiłem kilka fotek telefonem, żeby pokazać jak wyglądała kopułka i palec po rozebraniu i po czyszczeniu. Jak tylko będę miał możliwość, to wrzucę foty. Cała operacja zabrała mniej niż 30 minut i nie wymaga wielkich zdolności mechanicznych. Jedynie staranności, delikatności i cierpliwości.
Pozdrawiam,
tokarz