[ Primera] P11.144 Kazek - SR20VE/211KM/234Nm by BOCA MOTORS
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
sergiej czekam zgodnie z zapowiedzią... Wiadomo, że puszka długo nie postoi.sergiej pisze:obawiam sie ze do ogolnopolskiego nie da rady ...w koncu przejmuje prime na weekend

Było wstawiane dziś w ZSD do oporu a Norek po rundzie testowej za kółkiem stwierdził, że trochę mi zazdrości.

Przy okazji wjedziemy na kanał w twoim warsztacie. Pomyślimy nad sondą lambda i uszczelnieniem pod zmieniarką CD bo jak lata się po mokrym to chyba tamtędy sączy się woda do bagażnika. Zobaczymy - pomyślimy.

- Modzelitto
- fanatyk nissana
lordkain pisze:Było wstawiane dziś w ZSD do oporu

Też wstawiam i nie mogę się przed tym powstrzymać

Tak z ciekawości- po ile masz to cudo w Świdwinie? Ja tankowałem dzisiaj za chora cenę- 6,62lordkain pisze:Zostało jeszcze z pół baku V-Power Racing

Chodzi o tę w SSAC'u?lordkain pisze:Pomyślimy nad sondą lambda
QG15+

Tutaj w okolicznych Shell-ach wołają 6,67zł więc i tak masz kilka groszy taniej.Modzelitto pisze:Tak z ciekawości- po ile masz to cudo w Świdwinie? Ja tankowałem dzisiaj za chora cenę- 6,62![]()
Druga sonda ta z kata wywala co jakiś czas błąd, że niby zbyt wysokie napięcie lub zbyt wolny czas reakcji (zwłaszcza jak jest mokro). Mam kabelek więc sam sobie kasuję ale może uda się zrobić aby już nie drażniło oka żółtą kontrolką.Modzelitto pisze:Chodzi o tę w SSAC'u?
Mylisz się. Druga jest diagnostyczna i ją własnie można zaemulować np. http://allegro.pl/emulator-2-sondy-sond ... 73602.htmllordkain pisze:Chyba, że się mylę.
[ Dodano: 2012-04-19, 13:25 ]
http://allegro.pl/emulator-sondy-lambda ... 33650.html
Ja może jutro będę zakładał taką: http://allegro.pl/emulator-sondy-lambda ... 74562.html to mogę w przyszłym tyg. dać znać, czy działa, bo też mam SSAC-a.
pozdr. Kamil
- Modzelitto
- fanatyk nissana
bombel, lordkain, nie we wszystkich Primerach tak jest, u mnie już tak dużo miejsca nie ma, mam inny wentylator:
http://imageshack.us/photo/my-images/855/dscf2504q.jpg/
Trzeba było całą chłodnice z wentylatorami górą na mocowaniach do przodu dociągnąć, a i tak jest cholernie blisko. Po weekendzie wymienię wentylator na ten cieńszy, z blachą to powinno być więcej miejsca.
http://imageshack.us/photo/my-images/855/dscf2504q.jpg/
Trzeba było całą chłodnice z wentylatorami górą na mocowaniach do przodu dociągnąć, a i tak jest cholernie blisko. Po weekendzie wymienię wentylator na ten cieńszy, z blachą to powinno być więcej miejsca.
pozdr. Kamil
Jeśli chodzi o te emulatory to ja mam coś takiego zrobionego z kolanka kanalizacyjnego
Działa na 100%

Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
No więc działo się ostatnio. W Dębnie latane było do oporu, kilka pojedynków na ulicy w tym dość mocny golf 5 zrobiony przez abtech-a. Szedł łeb w łeb ale odpadł przy 130. w sumie może byłoby lepiej bo akurat najlepsza partia do objechania trafiła się jak dałem kumplowi polatać za kółkiem a nigdy wcześniej czymś takim nie latał. Szacun Sepel bo i tak dałeś radę. Miał dużą przewagę na starcie ale i tak poległ. 
Kupiony został emulator lambda i sworznie wycieraczek ale czekają jeszcze na montaż bo jestem w pracy za granicą więc nie ma jak podłubać.
No i zaliczyłem debiut mandatowy. Gonili mnie 7-8km a dopadli tylko dlatego, że nie wiedziałem, że mnie gonią bo przez te kilka km nie było ich widać w lusterku. Na początku pytali się czy maja do mnie strzelać, potem na ile zatrzymać mi prawko a na końcu okazało się, że nie maja rejestratora i max to 200zł+5pkt za linię ciągłą. He he. Kolejnym razem jak się zaczają to nie dadzą rady. HWDP!
A VE to genialna konstrukcja... Nie mogę się nacieszyć.

Kupiony został emulator lambda i sworznie wycieraczek ale czekają jeszcze na montaż bo jestem w pracy za granicą więc nie ma jak podłubać.
No i zaliczyłem debiut mandatowy. Gonili mnie 7-8km a dopadli tylko dlatego, że nie wiedziałem, że mnie gonią bo przez te kilka km nie było ich widać w lusterku. Na początku pytali się czy maja do mnie strzelać, potem na ile zatrzymać mi prawko a na końcu okazało się, że nie maja rejestratora i max to 200zł+5pkt za linię ciągłą. He he. Kolejnym razem jak się zaczają to nie dadzą rady. HWDP!

Wszystko pięknie, fajnie, cud, miód, ciesze się że autko cieszy i killuje aczkolwiek prosze daruj sobie takie stwierdzenia jak wyżej, mam nadzieje ,że przemawiam nie tylko w swoim imieniu.lordkain pisze:No więc działo się ostatnio. W Dębnie latane było do oporu, kilka pojedynków na ulicy w tym dość mocny golf 5 zrobiony przez abtech-a. Szedł łeb w łeb ale odpadł przy 130. w sumie może byłoby lepiej bo akurat najlepsza partia do objechania trafiła się jak dałem kumplowi polatać za kółkiem a nigdy wcześniej czymś takim nie latał. Szacun Sepel bo i tak dałeś radę. Miał dużą przewagę na starcie ale i tak poległ.

~~->Usługi Transportowe<-~~
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju
Zagadaj do mnie na PW bądź pod numer telefonu 0-666-039-376:) pozdrawiam!!
Tico turbo soooooon
Wysyłka paczek już od 20.00zł na terenie całego kraju

Tico turbo soooooon

Wybacz kolego ale trafiłem na wyjątkowego strażnik teksasu, który gonił mnie nie za łamanie przepisów ale dlatego, że narobiłem huku a mu podregulowałem gula tym, że mam i każde dodanie gazu cieszy. Mandat przyjąłem tylko dlatego, że nie chce mi się latać po sądach za 200zł. A takim tylko jak owy strażnik tylko łata się należy. Domyślam się, że jesteś z p. ale tutaj każdy ma prawo wyrażać swoją opinię. Bez urazy. Pozdrawiam.
- Modzelitto
- fanatyk nissana
Ja zrezygnowałem nawet z piwka w ciągu wolnego dnia bo wieczorem lubię polatać po mojej wiosce i podeptać z innymi, którzy bezcelowo krążą po ulicach.Modzelitto pisze:A ja nawet nie mam czasu żeby odebrać swoją z Konstancina

Ogólnie Czarna na tyle zainteresowała i zadziwiła innych kierowców w mojej dziurze, że gdy podjeżdżam na załączonej fazie pod zderzak to dają znaki aby wcisnąć, wyprzedzić i zaprezentować odejście wraz z pięknym dźwiękiem VVL, który szczerze uwielbiam + kaszel z wydechu przy odpuszczeniu gazu na wysokich obrotach. Ogółem póki co - pełnia szczęścia.

Jak ja lubię czytać takie rzeczy
Hehe, super, że banan nie schodzi i, że dobrze ganiasz tam inne wózki! Pomyślimy kiedyś nad more power do Czarnuli, obiecuję!

BOCA MOTORS Serwis i Modyfikacje Samochodów Osobowych i Terenowych. Naprawy szybkie i bardziej zaawansowane, Tuning, Off Road.
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
512 995 765 fb Bocamotors Zapraszam!
Ja też. Pozdro dla właściciela od rudej weteranki.bodek pisze:Jak ja lubię czytać takie rzeczyHehe, super, że banan nie schodzi i, że dobrze ganiasz tam inne wózki! Pomyślimy kiedyś nad more power do Czarnuli, obiecuję!

P10SLX/VE-SR20VE, 206,4/208/214KM , 228,5/232Nm, wałki SR16VE, Koni przód, Bilstein B6 tył, Weitec -35mm, SSAC 4-2-1, przelot fi 63,5mm OBX-R Racing, limiter 8300, Ecu Det2, stożek JR, spiek,ET 14,357