Biorąc pod uwagę, że w trasie katalogowo 100nx GTI pali ponad 8 to tu wynik jest rewelacyjny więc nie wiem o co Ci chodzi? Dla pocieszenia Ci powiem, że domowa 407 która służy mi jako DD pali w trasie poniżej 4,5l/100rz pisze:jesli dla ciebie zejscie w trasie do 7L jest wyczynem to gratuluje ci twojej sr-kiPawel18PL pisze:Hehe nie nie SR20DE pali więcejWychodzi na to, że jest 60KM więcej a spalanie na poziomie SR20DE
rz
[ Primera] P11.144 Kazek - SR20VE/211KM/234Nm by BOCA MOTORS
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Do zabawy
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
SR20DE N/A+
SR20DE + SUPERCHARGER
SR20VE + jakieś dmuchanie
DailyCar
1.2 TSI
viewtopic.php?t=474 -> Odbudowa 100 nx
Jeśli robicie taka dyskusję to było sie dowiedzieć do czego został ten skrót VVL stworzony
i dlaczego w p11.144 był tylko w automacie.
A co do spalania to raczej komputer oblicza go z czasu otwarcia wtrysków, a te w sr20ve sa wieksze, wiec czas otwarcia wtrysków jest mniejszy za to spalanie wychodzi niższe...
A co do spalania to raczej komputer oblicza go z czasu otwarcia wtrysków, a te w sr20ve sa wieksze, wiec czas otwarcia wtrysków jest mniejszy za to spalanie wychodzi niższe...
- sergiej
- fanatyk nissana
spalanie spalaniem ...ale mialem dzisiaj okazje poczuc co znaczy vvl ...piekny dzwiek i mega kop w plecy ...tylko cos stuka przy pałowaniu obstawiam na poduszke skrzyni ...wiec czarnuszku zajmij sie tym jak najszybciej bo az boli przy zmianie biegow
ale jak wysiadlem z auta to troche mi sie rece trzesly
a tylko 160 bylo na cyferblacie 
Uważam obliczenia komputera w primerze za niedokładne. Nawiązując do SR20DE/P11.144 w przedziale 120 -140/Trasa, muszą spalić 6.5-7 L spokojna jazda. Podobno suny gti pali więcej
. A ogólnie, gratuluje primy. Powodzenia w nowych modach. 
Ostatnio zmieniony 2012-05-24, 16:16 przez MichałB86, łącznie zmieniany 1 raz.
Fotki za kilka minut.wod2u pisze:Wrzuć jeszcze zdjęcia jak się prezentuje na dużych kołach i nowych springach, bo tu kilka osób zainteresowanych pewnie jest
Póki co według wskazania ile zostało paliwa w baku spalanie wydaje się być realne.Limon pisze:A co do spalania to raczej komputer oblicza go z czasu otwarcia wtrysków, a te w sr20ve sa wieksze, wiec czas otwarcia wtrysków jest mniejszy za to spalanie wychodzi niższe...
Jutro walę na Chemiczną obczaić temat bo też mnie to wku**a a chcę polatać bez stresa awarii na pełnym bucie.sergiej pisze:...tylko cos stuka przy pałowaniu obstawiam na poduszke skrzyni ...wiec czarnuszku zajmij sie tym jak najszybciej bo az boli przy zmianie biegow
Przy spokojnej równej jeździe moje byłe SR20DE paliło dokładnie jak piszesz 6,5-7 l. Przy prędkościach 90-110 km/h potrafiło spalić 6,2l (osobisty rekord).MichałB86 pisze:Nawiązując do SR20DE/P11.144 w przedziale 120 -140/Trasa, muszą spalić 6.5-7 L spokojna jazda.
[ Dodano: 2012-04-10, 22:41 ]
Fotki:

No jakby nie patrzeć VVL ma dwie prace działania. Jedna do pracy poniżej VVL a druga powyżej. Stąd może być niskie spalanie dla niższego kąta otwarcia zaworów. Szkoda ze nie masz jak dokładnie sprawdzić spalania żeby do pełna zatankować i porównać. Wynik może być adekwatny, Maxima przy prędkości 100-110km/h spaliła mi 6,7L na 100km 
Kolejnym razem wezmę kanister to sprawdzę co do ml ile wlałem i ile przejechałem.MacGayver pisze:Szkoda ze nie masz jak dokładnie sprawdzić spalania żeby do pełna zatankować i porównać.
Dzięki, dzięki.bodek pisze:no no, prezentuje się o niebo lepiej niż na zimówkach
Szkoda auta, pompy, wtryskow na takie zabawy...lordkain pisze:Kolejnym razem wezmę kanister to sprawdzę co do ml ile wlałem i ile przejechałem.MacGayver pisze:Szkoda ze nie masz jak dokładnie sprawdzić spalania żeby do pełna zatankować i porównać.
Octavia 3RS 2.0TSI 250km
BMW F30 316i 136 mods 210/320
lepiej zatankować pod korek, tylko bardzo dokładnie żeby pomiarów nie popsuć i później po jeździe zrobić to samoSiwoL pisze:Szkoda auta, pompy, wtryskow na takie zabawy...lordkain pisze:Kolejnym razem wezmę kanister to sprawdzę co do ml ile wlałem i ile przejechałem.MacGayver pisze:Szkoda ze nie masz jak dokładnie sprawdzić spalania żeby do pełna zatankować i porównać.
Primka fajna. Ciekaw jestem co do tego spalania, bo u mnie Primera spala w trybie mieszanym 12,5 L, a na kompie pokazuje 6,4 - 7,7 L/100 km, wiec nie jest to realne. Zatankowałem za 150 zł, zrobiłem 165 km i według komputera pokazuje jeszcze 91 km do zrobienia, gdzie maksymalnie do przejechania jakieś 30- 35 km... 
Pewnie wszystko zależy od strojenia autkanossbuk pisze:Primka fajna. Ciekaw jestem co do tego spalania, bo u mnie Primera spala w trybie mieszanym 12,5 L, a na kompie pokazuje 6,4 - 7,7 L/100 km, wiec nie jest to realne. Zatankowałem za 150 zł, zrobiłem 165 km i według komputera pokazuje jeszcze 91 km do zrobienia, gdzie maksymalnie do przejechania jakieś 30- 35 km...
Octavia 3RS 2.0TSI 250km
Z tego co wiem masz inne wtryski i stąd masz takie różnice.nossbuk pisze:Primka fajna. Ciekaw jestem co do tego spalania, bo u mnie Primera spala w trybie mieszanym 12,5 L, a na kompie pokazuje 6,4 - 7,7 L/100 km, wiec nie jest to realne. Zatankowałem za 150 zł, zrobiłem 165 km i według komputera pokazuje jeszcze 91 km do zrobienia, gdzie maksymalnie do przejechania jakieś 30- 35 km...
Ostatnio zmieniony 2012-05-24, 16:16 przez MichałB86, łącznie zmieniany 1 raz.
ja jak zalewałem do pełna to na stacji zpędząłem z 10min żeby było pod korek. Lałem i potrząsałem autem żeby wszystko dokładnie doszło do góry pod sam korek aż pojawi się paliwo i nie bedzie schodzić, taki sposób jest 100% pewny, bo odbicia pistoletu mogą być różne, a to co podałem nie może być inne 
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
....wyobraziłem sobie jak Szalony potrząsa Maxi przy tankowaniu do pełna
lordkain sorry za OT
lordkain sorry za OT
-=MY GREEN HORNET=-
______
...nie golę klaty - nie znam się na tym...
"Zwykle nie pijam na trzeźwo..."
______
- Hahkuh
- fanatyk nissana
- Kontakt:
...jakby stąd byłbombel pisze:Jeszcze fota spod maski:
-=MY GREEN HORNET=-
______
______
Spalanie sprawdzone i faktycznie komputer trochę przekłamuje. Wskazanie z komputera około 7,3l/100km a faktycznie wyszło około 8l/100km. Jazda bez specjalnych oszczędności choć prędkość autostradowa około 140km/h aby pokonywać trasę w 1. fazie pracy silnika (poniżej 4000rpm).sergiej pisze:i jak spalanie na trasie z krakowa ?
W drodze powrotnej bez jakichkolwiek oszczędności czyli autostrada 160-190km/h, reszta 120-150km/h i spalanie na poziomie 9,5l/100km a komputer także naliczył sobie mniej tj. 8,3l/100km.
Ogólnie tragedii nie ma. Poza tym tak było deptane w drodze powrotnej, że aż zaślepka z kolektora wykręciła się i zaczął w Myśliborzu ryczeć jak bez wydechu.