Rok produkcji : 2004
Data pierwszej rejestracji : 31.01.2005
Przebieg : 185 000 km

Silnik : 2.0 HDI
Moc : 136 KM
Skrzynia biegów : manualna, 6 stopniowa
Wyposażenie :
- Nawigacja GPS + Polska Mapa
- Komputer pokładowy + Polski Soft
- Regulowana wysokość zawieszenia
- Bi-Xenon- SKRĘTNY
- 9 x AIR BAG
- Skórzana tapicerka
- Elektryczne sterowane fotele
- Elektryczne szyby
- Elektryczne lusterka + elektryczne składanie
- Funkcja Go Home (doświetlanie auta po zamknięciu)
- ASR (kontrola trakcji)
- DIS (system informujący kierowcę o warunkach jazdy)
- DSA (układ poprawiający stabilność pojazdu)
- RDW (system informujący o ciśnieniu w oponach)
- DAS (system identyfikujący pasy ruchu)
- ABS
- ESP (system stabilizujący tor jazdy)
- Światła LED do jazdy dziennej
- Czujnik zmierzchu
- Sensor deszczu
- Telefon
- Skórzana kierownica
- CHROM Pakiet
- Aluminiowe felgi 16"
- Przyciemnione szyby
- Tempomat
- Wspomaganie kierownicy
- 3 x Podłokietnik
- Parktronik
- Dwu strefowa klimatyzacja
- Tempomat
I wiele innych fajnych dodatków których obsługi dopiero się uczę lub jeszcze nie wiem o ich istnieniu
![;] ;]](./images/smilies/krzywy.gif)
Fotki poniżej jeszcze z aukcji , własne zrobię w sobotę i zrazem wymienię wszystkie filtry i oleje . Samochód jest na prawdę godnym następca wysłużonego już galanta . Inną nieciekawą historią był dzień 27.10.2011 podczas gdy był na oględzinach innego samochodu (peugeot 407 platinum) zostawiłem Galanta na parkingu REAL'a i pojechałem z właścicielem do ASO , po powrocie zastałem uszkodzonego galanta jaki dostawczak wjechał mi w :butthead: , zero świadków , nagrań z kamery no nic zerooo!! Trudno naprawi się i będzie dalej migał bo na 90% zostaje u nas za dobry jest żeby go sprzedawać o dziwo zero rdzy .

Po zakupie C5 dostała nowy olej mobila 10w40 filtry etc. Jako ze już przejechała w naszych rękach ponad 10.000tys to zbliża się serwis i olej chce zmienić na Total Quazar 5w40 taki jak mamy w drugiej c5 kombi i dodatkowo wpadnie wkładka pipercros do oem-owej puchy oraz w najbliższym Czasie chip tuning obydwóch c5 w exclusive licze na 16xkm i 4xxnm a w kombiaku na 13xkm i 3xxnm .
Kupiłem też oponki na lato w rozmiarze 205/50/16

A na tył mam dobre michelinki .
Ogólnie samochód jest zajebiście dynamiczny na prawdę pomimo ze jest z nami już jakiś czas to do tej pory mnie zaskakuje swoja mocą , i elastycznością .
Jak będzie ładna pogoda to umyję c5 , wywoskuje albo wyglinkuje i zrobię fotki . I właśnie mam pytanie ... Jeśli chodzi o glinkowanie to jak się dot tego zabrać ? 1. umyć samochód 2 poczekać aż wyschnie 3.Akcja z glinką 4.??Umyć czy coś ?