[P/WP11.144] Dziwne zachowanie auta. Odpala i jedzie potem g
Moderatorzy: Sajmooon, janusz, Zielkq, Maniek-ol
[P/WP11.144] Dziwne zachowanie auta. Odpala i jedzie potem g
Witam tak jak w temacie ostatnio mam problem auto jest po wymianie sprzęgła ( pisze to mimo że wątpię żeby to miało jakieś znaczenie ale ja się aż tak dobrze nie znam) i po raz 2 już zdarzyło mi się że auto normalnie odpaliło przejechałem z 1 kilometr i na wrzucony biegu przy dodawaniu gazu obroty zaczynały falować i auto gasło. Przy próbie ponownego odpalenia auto nie chce odpalać i zachowuje się tak jak przy -20 stopniach że akumulator nie dawał rady wielokrotne próby nic nie dają dopiero po odczekaniu jakichś 10 minut i ponownych próbach auto odpala i jedzie już bez problemów. Auto ostatnio bardzo mało jeździło i może to dlatego przy połączeniu tego z wymianą sprzęgła.
Prosiłbym bardzo o opinie i rady co może być przyczyną i jak temu zaradzić bo nie mogę w tym momencie ufać swojemu autku. Z góry wielkie dzięki
Prosiłbym bardzo o opinie i rady co może być przyczyną i jak temu zaradzić bo nie mogę w tym momencie ufać swojemu autku. Z góry wielkie dzięki
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sentra B15 Gruzz in da Haułs
Nissan jeszcze będzie... coming soon [2022]
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:

to juz sprawdzone i wszystko z tym jest ok a objawy sa dalej takie same i dalej nie mam pojecia co z tym autem jest... Prosze o jeszcze jakies sugestie.
Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:

W P11.144 rozdzielacz zapłonu razem z kopułką i palcem występuje w silnikach GA16DE i SR20DE. W silnikach QG16 i 18 są osobne cewki. Także jeśli kolega Sajmooon ma jeden z dwóch pierwszych silników to oba elementy są do sprawdzenia jak najbardziej.vincetti pisze:że co?wod2u pisze:kopułkę, palec,Z tego co wiem to kolega ma P11.144 a nie dużego fiata
![]()
pozdr. Kamil
tak mam bo mam GA16 dzieki za porady jutro sie za to biore. Jak by ktos mial jeszcze jakies sugestie to bylbym wdzieczny 

Była Padlina:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna:
Sajmooon'owa "Padlina"
Była Gruzz Operacyjna: