Taki wynalazek znalazłem...ma może ktoś coś takiego?

Moderator: janusz
GRZECHu pisze:jeśli będziesz miał stłuczkę i ktoś zauważy, że coś nie tak świecą Ci lampy i powie policji, że został oślepiony a żarówka nie będzie miała homologacji to wina będzie Twoja
Problem ze stluczka i legalnoscia zarowek tyczy sie tez lamp. Jesli lampa nie bedzie miala homologacji na xenon to wina pewnie tez bedzie twoja. Bo te z ebay ktore maja gladkie klosze raczej nie maja takiej homologacji??GRZECHu pisze:wolałbym iść grubo w temat i zrobić dobre bixeony
65/45 to jest moc w watach i nie da się uzyskać dużej jasności z małej mocy (to nie żarówki energooszczędne, świetlówki tylko żarówki z żarnikiem) wiadomo ze dobre materiały mogą podnieść widmo światła ale cudów nie ma się co spodziewać.dylson pisze:Tzn? Wyczytales z tego z jaka jasnoscia swieci zarowka? Jesli chodzi o czyszczenie lamp to mozesz tez kupic najtansza opalarke z marketu i rozkleic lampy. Wiecej roboty ale efekt powinien byc lepszy.Michalllo pisze:65/45 to troszkę słaba
I tu sie mylisz obecne zarowki (markowe) o podniesionej jasnosci swieca bardzo dobrze nie gorzej jak setki. Kolega ma zarowki 100w w golfie i nie jest to zadna rewelacja. Powiem, ze swiatlo zamiast bialego bardziej podchodzi pod zolte. Ja u siebie mam tungsram +50% i swieca o niebo lepiej niz te 100w. Druga sprawa to wieksze cieplo emitowane prze setki i wypalanie odblysnika tym bardziej teraz gdy jezdzimy na swiatlach caly rok. Moj inny kolega ktory byl zwolennikiem jazdy na setkach zmienial lampy bo stare cos slabo swiecily i wiesz co powiedzial, ze odblysniki byly troche wypalone. Nie wiem jak bardzo bo nie widzialem tej lampy.Michalllo pisze:65/45 to jest moc w watach i nie da się uzyskać dużej jasności z małej mocy
Może chociaż w części Cię usatysfakcjonują oczka mojejLombardo88 pisze:szkoda wielka ze nie aktywne...aj piękne oczka ma ta maximka
no to już nie mam wątpliwości,że Ciebie i Twoją maxi widziałem parę miesięcy temu w okolicach ciechanowa i parę razy w stolicyMarcus65 pisze:Nie, nie mam ksenonów, ale soczewki są...