Łódzka Grupa
Strone wczesniej sie o to pytalem, ale nikt tego chyba nie widzial. Chyba tak bedzie najlepiej, bo i wilk syty i owca cala, bedziecie mieli bezposrednie porownanie jak sie jedzie. Pytanie tylko, czy wolicie dojechac tam szybciej ahtostrada, ale za to w niedziele wczesniej wyjechac, by dotrzec do domu, czy pojechac na zlot na lajcie, przy okazji cos zwiedzajac, a w niedziele byscie mieli dodatkowy czas na dotrzezwienie po wszelkich balangach i po prostu nie cackac sie z robotami na drogach, korkami itd. i bez obawy jechac nawet te 130-140 km/h bez obawy o pamiatkowe zdjecie 

Ostatnio zmieniony 2012-01-19, 12:10 przez Kwietas, łącznie zmieniany 1 raz.
Pawel, ja takze i to zdecydowanie, ale majac do wyboru autostrade w obie strony, boczne drogi w obie strony lub w jedna strone autostrada, a w druga bocznymi to wybralbym to chociazby ze wzgledu na grupe, by nie bylo niepotrzebnego rozlamu w trasie na mniejsze grupki. Bycie z wieksza iloscia osob niz my sami ze soba zmusza do ciaglego kompromisu 

Ja nadal widzę 2 grupy. Rozumiem tych, którzy chcą/wolą śmignąć autostradą i tych, którzy chcą/wolą jechać wiochą. Jak wielu pisze nie chodzi tylko o to 60 czy 120 zł, chodzi też o frajdę jazdy. Rozłam/podział na grupy już nastąił, tu nie chodzi tylko o zdanie Maca, w grupie wioch jest więcej osób....
Nie da się ukryć, jednak ja powiem szczerze. Niezależnie czy większość pojedzie "wiochami" czy nawet miałbym sam jechać autostradą, to i tak wybiorę A2. Ze swojej strony przedstawiłem koszty oraz propozycję tras, przeanalizowałem koszty przejechania "wiochami" w porównaniu do kosztów poniesionych na A2. Moim zdaniem ( nie tylko moim ) autostrada jest bezkonkurencyjna. Szkoda że nie do wszystkich to przemawia.ainkaa pisze:Ja nadal widzę 2 grupy.
W szczególności dziwie się Mac-owi, który ciągnie na lawecie samochód i chce sie pchać w miasta i drogi krajowe.
Ostatnio zmieniony 2012-01-19, 12:31 przez Ryba, łącznie zmieniany 1 raz.
ja bym nie tworzył ankiety w hyde parku, po co zaśmiecać całe forum i jeszcze dawać do zrozumienia to wszystko całemu społeczeństwu forum?
jak już dyskutować to w łódzkim
[ Dodano: 2012-01-19, 12:30 ]

[ Dodano: 2012-01-19, 12:30 ]
a ja wybiorę wiochyRyba pisze:Nie da się ukryć, jednak ja powiem szczerze. Niezależnie czy większość pojedzie "wiochami" czy nawet miałbym sam jechać autostradą, to i tak wybiorę A2.

Kwietas rozumiemy się, ale co z tymi, którzy po prostu nie mają ochoty jechać autostradą, nie ze względu na koszty, tylko po prostu nie lubią, nie chcą itp. albo co z tymi, którzy jak Rybcia napisał niezależnie od wyników i tak pojadą autostradą, rozumiesz teraz? Nie ma opcji kompromisu, tzn. ja tu kompromisu nie widzę.Kwietas pisze:Ale Ania, chyba sie nie rozumiemy.
Lista jest, jest jeszcze kilku klubowiczów, którzy się nie określili, obserwujmy to na spokojnie dalej, do czerwca kupa czasu jeszcze jest.
ANKIETA:
Głosowanie pt. "Którą drogą jedziemy na ZLOT NISSANZONE 2012"
Wpisujemy się pod wybraną trasą.
AUTOSTRADA:
1. Cubuś
2.Ryba
3.Neptun
4. Maro Kasia
2. DROGI KRAJOWE I POWIATOWE (wioski)
1.MacGayver
2.scubzik
3.kamil12
4.ainkaa
5.Mlody
To życzę Ci powodzenia
i bezpieczeństwa, to najważniejsze.

Psss... założymy się że nie wystarczy Ci jedne bak LPGMacGayver pisze:
a ja wybiorę wiochy

Ostatnio zmieniony 2012-01-19, 12:34 przez Ryba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ryba, też wyluzuj, szanuj prawo do wyboru innych i przestan oceniać
Ta dyskusja miała służyć temu by każdy się określi jaką formę podróży preferuje, a nie dziwić się czy dogryzać sobie. Po prost określmy się i tyle
Czy nie możemy po prostu cieszyć się z faktu, że będziemy razem na zlocie? Jakie ma znaczenie kto i jak tam dotrze?

Ostatnio zmieniony 2012-01-19, 12:35 przez ainkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Przecież ja się nie spinam, jeśli zauważyłaś w mojej ostatniej wypowiedzi ironie to sie myliszainkaa pisze:Ryba, też wyluzuj, szanuj prawo do wyboru innych i przestan oceniać

Ostatnio zmieniony 2012-01-19, 12:35 przez Ryba, łącznie zmieniany 1 raz.
A mozna zrobic ankiete lub zalozyc nowy temat z ankieta w taki sposob, by byla widoczna tylko dla lodzkiej? Wiadomo, ze nie mialem na mysli o odstawianie szopki, by wszyscy widzieli nasza dyskusje, ale przy probie zalozenia tematu takiej opcji zastrzezenia tylko dla lodzkiej nie widze, a przynajmniej na komorce nie mam takiej opcji... 

Sam wspominałeś o kosztach - wiec gdzie tu logika ciągłego tankowaniaMacGayver pisze:a czy tu chodzi o zakład? nawet jak mi nie wystarczy to co z tego. A właśnie, plusy wiochami - dostępność stacji Pb/lpg w każdym miejscu. Na tej autostradzie jednak jest deficytPsss... założymy się że nie wystarczy Ci jedne bak LPG

Dość! 
Ankietę może założyć sunniak, ma taką opcję w tworzeniu tematu jakim są spotkania łódzkiej, tylko nie wiem na cholercię tworzyć drugą, większość się już wypowiedziała, kilka osób sie dopisze i w drogę
ANKIETA:
AUTOSTRADA:
1. Cubuś
2.Ryba
3.Neptun
4. Maro Kasia
1.MacGayver
2.scubzik
3.kamil12
4.ainkaa
5.Mlody

Ankietę może założyć sunniak, ma taką opcję w tworzeniu tematu jakim są spotkania łódzkiej, tylko nie wiem na cholercię tworzyć drugą, większość się już wypowiedziała, kilka osób sie dopisze i w drogę

ANKIETA:
AUTOSTRADA:
1. Cubuś
2.Ryba
3.Neptun
4. Maro Kasia
1.MacGayver
2.scubzik
3.kamil12
4.ainkaa
5.Mlody
Ostatnio zmieniony 2012-01-19, 12:39 przez ainkaa, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja już skończyłem
dopiszę jeszcze wronka do listy bo on był za autobahnem
ANKIETA:
AUTOSTRADA:
1.Cubuś
2.Ryba
3.Neptun
4.Maro Kasia
5.wronek
1.MacGayver
2.scubzik
3.kamil12
4.ainkaa
5.Mlody

dopiszę jeszcze wronka do listy bo on był za autobahnem
ANKIETA:
AUTOSTRADA:
1.Cubuś
2.Ryba
3.Neptun
4.Maro Kasia
5.wronek
1.MacGayver
2.scubzik
3.kamil12
4.ainkaa
5.Mlody
Ok Aniu, to wybacz, ze tak to odebralem. Po prostu mimo wszystko uwazam, ze warto dazyc do kompromisu jazdy w jednej grupie.
Trzeba jeszcze poczekac na zdanie reszty ekipy, bo moze oni wypracuja jakis kompromis. Co do kosztow, to czy naprawde taka roznica jest jesli sie nawet wyda te 50zl wiecej lub mniej bez wzgledu na to, czy to na bramki na autostradzie, czy na Pb/LPG? Przeciez na miejscu i tak wiekszosc z Was wystartuje na 1/4 albo w jakiejs zrecznosciowce, o wieczornych balangach nie wspominajac, wiec na oszczednosci nie ma miejsca, czy to paliwa, auta, czy watroby
Grunt by pojechac tam RAZEM, bawic sie RAZEM i cieszyc sie z tej integracji i miedzy nami i miedzy ekipami z innych wojewodztw. Ale by to zrobic, trzeba dojsc do kompromisu.
[ Dodano: 2012-01-19, 12:56 ]
O kurka, tak dlugo pisalem tego posta, ze ominelo mnie zakonczenie dyskusji

Trzeba jeszcze poczekac na zdanie reszty ekipy, bo moze oni wypracuja jakis kompromis. Co do kosztow, to czy naprawde taka roznica jest jesli sie nawet wyda te 50zl wiecej lub mniej bez wzgledu na to, czy to na bramki na autostradzie, czy na Pb/LPG? Przeciez na miejscu i tak wiekszosc z Was wystartuje na 1/4 albo w jakiejs zrecznosciowce, o wieczornych balangach nie wspominajac, wiec na oszczednosci nie ma miejsca, czy to paliwa, auta, czy watroby

[ Dodano: 2012-01-19, 12:56 ]
O kurka, tak dlugo pisalem tego posta, ze ominelo mnie zakonczenie dyskusji

Kwietas, ja po prostu nie chcę nikogo do niczego zmuszać, jeśli ktoś ma sie czuć dyskomfortowo jadąć wiochą to niech jedzie autostradą i odwrotnie, jeśli ktoś woli jechać wiochą to jego wybór, 2 grupy to też forma kompromisu
I jedna i druga grupa będzie zadowlona a i tak będziemy bawić się na zlocie razem