Jak oceniasz swoja maxime
Moderator: janusz
jutro cyknę bo auta nie uruchamiałem chyba od dwóch tygodni (jeżdżę Micrą K11 i ją testuje). Jak nie będzie jutro padał deszcz etc to cyknę. Ale dziw bierze, że tego nie rozgryzłeś   Rozwiązanie jest prostsze niż może się to wydawać
 Rozwiązanie jest prostsze niż może się to wydawać   

EDIT
http://www.youtube.com/watch?v=428S2NuA ... e=youtu.be

EDIT

Tak właśnie ma się otwierać klapa w maximieMacGayver pisze:jutro cyknę bo auta nie uruchamiałem chyba od dwóch tygodni (jeżdżę Micrą K11 i ją testuje). Jak nie będzie jutro padał deszcz etc to cyknę. Ale dziw bierze, że tego nie rozgryzłeśRozwiązanie jest prostsze niż może się to wydawać

EDIT
 .. otwieranko jak dla mnie rewelacja 100%,niesamowite ,że taka mała pieprzona sprężynka robi tyle dobrego...tak Mac ,miałeś racje,rozwiązanie banalne
.. otwieranko jak dla mnie rewelacja 100%,niesamowite ,że taka mała pieprzona sprężynka robi tyle dobrego...tak Mac ,miałeś racje,rozwiązanie banalne  a juz wyobrażałem sobie rożne dziwne siłowniki
  a juz wyobrażałem sobie rożne dziwne siłowniki  masz brovara !(chyba kupie używaną wersalkę na allegro..muszę mieć takie sprężyny
  masz brovara !(chyba kupie używaną wersalkę na allegro..muszę mieć takie sprężyny  )
  )ok,jaki browar i gdzie wysłać ?
					Ostatnio zmieniony 2012-01-17, 18:48 przez caffeini, łącznie zmieniany 1 raz.

szkoda płacić za wysyłkę browara, nieopłacalne   Lepiej przyjedź na ogólnopolski i mi podrzuć butelczynę
 Lepiej przyjedź na ogólnopolski i mi podrzuć butelczynę   

wszystko opisane mam nadzieję jasno w osobnym temacie viewtopic.php?t=7732&start=0
cieszę się że Ci pasuje

wszystko opisane mam nadzieję jasno w osobnym temacie viewtopic.php?t=7732&start=0
cieszę się że Ci pasuje

butelczyna Cie nie ominie...podaj tylko markę,a co do ogólnopolskiego to zaczynam dojrzewać do tematu,tak ,czy siak Twoja wiedza na marne nie pójdzie,kupuje wersalkę...muszę mieć przynajmniej o 5% mocniejsze sprężyny niż TwojeMacGayver pisze:szkoda płacić za wysyłkę browara, nieopłacalneLepiej przyjedź na ogólnopolski i mi podrzuć butelczynę

cieszę się że Ci pasuje

- maximastegna
- wiem o czym pisze
http://www.ebay.com/itm/95-99-MAXIMA-1P ... es&vxp=mtr
szkoda ze na naszym allegro nie ma takich rzeczy.... co jak co ale lampy w maxi mam kiepskie....

szkoda ze na naszym allegro nie ma takich rzeczy.... co jak co ale lampy w maxi mam kiepskie....
słabo szukasz,na allegro są takie same za 7 stówek...niestety to tzw. lipton,bo nie mają homologacji na PL ,jakoś nikomu takie lampy nie przeszkadzają oprócz europejczyków,myślisz ,że ludzie w Us maja inne oczy ? nie uważasz że nas (kierowców) ktosmaximastegna pisze:http://www.ebay.com/itm/95-99-MAXIMA-1P ... es&vxp=mtr
 w ..no wiesz gdzie ?
  w ..no wiesz gdzie ?tu masz linka do dokładnie takich samych lamp,z tym ,że gościowi powaliło sie w deklu, chyba oszalał cenowo
http://moto.allegro.pl/nissan-maxima-95 ... 19914.html
					Ostatnio zmieniony 2012-01-18, 20:03 przez caffeini, łącznie zmieniany 1 raz.

- maximastegna
- wiem o czym pisze
teraz masz kiepskie światła, a jak założysz te z ebay/allegro to będziesz widział jeszcze mniej - wiem jak one świecą i wiem co mówięcaffeini pisze:słabo szukasz,na allegro są takie same za 7 stówek...niestety to tzw. lipton,bo nie mają homologacji na PL ,jakoś nikomu takie lampy nie przeszkadzają oprócz europejczyków,myślisz ,że ludzie w Us maja inne oczy ? nie uważasz że nas (kierowców) ktosw ..no wiesz gdzie ?
 pomijam fakt że u nas światła są asymetryczne a w USA symetryczne. Te z linków które podaliście świecą w kosmos
 pomijam fakt że u nas światła są asymetryczne a w USA symetryczne. Te z linków które podaliście świecą w kosmos  
tak ,masz rację,poza tym ,że wyglądają ok,to jeżeli je zamontujemy ,,standardowo,, świecą w kosmos..boleśnie(finansowo) się o tym przekonałem przy poprzedniej maximie dawno temu...jak mnie ,,pan,, niebieski milicjant z komisariatu nr ,,x,, chciał skasować na parę zł + dowód rej. na całe szczęście był ,,łaskawy,,a moje pieniążki zasiliły jego lodówkęMacGayver pisze:teraz masz kiepskie światła, a jak założysz te z ebay/allegro to będziesz widział jeszcze mniej - wiem jak one świecą i wiem co mówięcaffeini pisze:słabo szukasz,na allegro są takie same za 7 stówek...niestety to tzw. lipton,bo nie mają homologacji na PL ,jakoś nikomu takie lampy nie przeszkadzają oprócz europejczyków,myślisz ,że ludzie w Us maja inne oczy ? nie uważasz że nas (kierowców) ktosw ..no wiesz gdzie ?
 ukłony dla pana ,,W,,
 ukłony dla pana ,,W,,- 
				Lombardo88
- fanatyk nissana
- 
				Lombardo88
- fanatyk nissana
- maximastegna
- wiem o czym pisze
współczujeLombardo88 pisze:a ja z kumplem wybraliśmy się nad morze w nocy z takimi światłamistrach w oczach

dzisiaj miałem właśnie białą Maxi USA na wymianę oleju w skrzyni i miał założone właśnie od QX. generalnie mówił że świecą super - w porównaniu do oryginalnych, ale z zew widać trochę że "coś tu nie gra", nie pasują specjalnie do oryginalnych profilowań nadwozia USA. Ale jeśli nic nie widać to coś za coś. najlepiej szukaj lamp z wersji po lifcie. Ja takie mam +blue vision i jest super - i wygląd i światło. W moim temacie są te reflektory jak cośmaximastegna pisze:a swiatla od qx pasuja bez wiekszych przerobek?
- 
				Lombardo88
- fanatyk nissana
u mnie tak to zrobili, że nie widać znacznej różnicy  aczkolwiek jak ktoś miał maxime od razu zobaczy, że jak Ty to napisałeś "cos jest nie tak"
 aczkolwiek jak ktoś miał maxime od razu zobaczy, że jak Ty to napisałeś "cos jest nie tak"  ale naprawdę...różnica kolosalna w oświetleniu. polecam każdemu taki swap, kto ma te przedliftowe lampy, bo to woła o pomstę do nieba.Z moją była taka historia, że poprzedni właściciel się po prostu wk**ił, dał do zakładu, powiedział : "ch*j mnie to obchodzi,mają świecić.nie ważne jak i za ile, maja świecić"
  ale naprawdę...różnica kolosalna w oświetleniu. polecam każdemu taki swap, kto ma te przedliftowe lampy, bo to woła o pomstę do nieba.Z moją była taka historia, że poprzedni właściciel się po prostu wk**ił, dał do zakładu, powiedział : "ch*j mnie to obchodzi,mają świecić.nie ważne jak i za ile, maja świecić"  mechaniory poprzykręcali na śruby i ustawili lampy na sztywno. nie mogę regulować, ale ustawili optymalnie trzeba przyznać.z racji tego,że mam obie maxy wrzucę foto jak to świeci w nocy dla porównania
  mechaniory poprzykręcali na śruby i ustawili lampy na sztywno. nie mogę regulować, ale ustawili optymalnie trzeba przyznać.z racji tego,że mam obie maxy wrzucę foto jak to świeci w nocy dla porównania 

aczkolwiek jak ktoś miał maxime od razu zobaczy, że jak Ty to napisałeś "cos jest nie tak"
 aczkolwiek jak ktoś miał maxime od razu zobaczy, że jak Ty to napisałeś "cos jest nie tak"  ale naprawdę...różnica kolosalna w oświetleniu. polecam każdemu taki swap, kto ma te przedliftowe lampy, bo to woła o pomstę do nieba.Z moją była taka historia, że poprzedni właściciel się po prostu wk**ił, dał do zakładu, powiedział : "ch*j mnie to obchodzi,mają świecić.nie ważne jak i za ile, maja świecić"
  ale naprawdę...różnica kolosalna w oświetleniu. polecam każdemu taki swap, kto ma te przedliftowe lampy, bo to woła o pomstę do nieba.Z moją była taka historia, że poprzedni właściciel się po prostu wk**ił, dał do zakładu, powiedział : "ch*j mnie to obchodzi,mają świecić.nie ważne jak i za ile, maja świecić"  mechaniory poprzykręcali na śruby i ustawili lampy na sztywno. nie mogę regulować, ale ustawili optymalnie trzeba przyznać.z racji tego,że mam obie maxy wrzucę foto jak to świeci w nocy dla porównania
  mechaniory poprzykręcali na śruby i ustawili lampy na sztywno. nie mogę regulować, ale ustawili optymalnie trzeba przyznać.z racji tego,że mam obie maxy wrzucę foto jak to świeci w nocy dla porównania 
- maximastegna
- wiem o czym pisze
- 
				Lombardo88
- fanatyk nissana
Kumpel pokazywał efekty takiej regenracji, za cenę dobrej regeneracji (polerowanie szkła + odbłyśniki) już pewnie zrobisz przekładkę lamp. 
Ja mam QXa i jestem bardzo zadowolony z mocy i zasięgu świateł, fakt że mam żarówy lepsze ale bez tego tez jest nieźle. Może warto pomyśleć.

Ja mam QXa i jestem bardzo zadowolony z mocy i zasięgu świateł, fakt że mam żarówy lepsze ale bez tego tez jest nieźle. Może warto pomyśleć.
100nx - sprzedany
MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu 

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"
						MAXIMA A32 - sprzedana
Maxima A33 - sprzedana
rower - w użyciu

--
"Taki ze mnie Maxi Gaz"

- 
				Lombardo88
- fanatyk nissana
maximastegna, http://www.ebay.com/itm/97-98-99-NISSAN ... 095wt_1270 
[ Dodano: 2012-01-25, 10:12 ]
czyli za dwie sztuki po opłatach płacisz 350 zł. Poprawcie jeśli źle wykalkulowałem

[ Dodano: 2012-01-25, 10:12 ]
czyli za dwie sztuki po opłatach płacisz 350 zł. Poprawcie jeśli źle wykalkulowałem

- 
				Lombardo88
- fanatyk nissana
MacGayver pisze:60$ jest za komplet 2szt. najdroższa wysyłka jest do Canady około 85$ czyli do europy policzą sobie dużo więcej jeśli liczyć ich cenami. 145$ wychodzi w tym przypadku a pewnie za wysyłkę policzy sobie więcej co daje nam 477.05zł Poprawcie mnie jeśli się mylę
mówisz o przesyłce expres
 a expresu nie potrzeba do Polandu wysyłać. tak mi się wydaje
 a expresu nie potrzeba do Polandu wysyłać. tak mi się wydaje  GRZECHu coś mniej płacił
 GRZECHu coś mniej płacił  
- 
				Lombardo88
- fanatyk nissana
Są i dedykowane siłowniki  http://allegro.pl/silownik-maski-silnik ... 62144.html
 http://allegro.pl/silownik-maski-silnik ... 62144.html   firmę znam ,bo znajomy do volva sobie dorabiał u nich i jest zadowolony:)
 firmę znam ,bo znajomy do volva sobie dorabiał u nich i jest zadowolony:)

http://allegro.pl/silownik-maski-silnik ... 62144.html
 http://allegro.pl/silownik-maski-silnik ... 62144.html   firmę znam ,bo znajomy do volva sobie dorabiał u nich i jest zadowolony:)
 firmę znam ,bo znajomy do volva sobie dorabiał u nich i jest zadowolony:)Proszę uprzejmie, polecam Pana Huberta. Poniżej namiary.maximastegna pisze:a regeneracja cos by dala? wydaje mi sie ze mam troche przykopcone od srodka....
Regeneracja lamp kosztuje 80-150zl od lampy
Panowie, regeneracje to Pan Hubert zrobi.
Ja zapłaciłem 160 zł z przesyłką za 2 sztuki.
Wysłałem w piątek wieczór, odebrał w sobotę pod fajrant.
W poniedziałek wziął się do pracy i na wtorek miałem lampy w aucie.
Zainteresowanych serdecznie zapraszam:
Hubert Cugier,
64-000 Kościan
ul.Szkolna 46 Turew
tel: 695-642-141
(065)513-40-20
Ponadto załatwiłem zniżki na klub, także należy powołać się na niego.
A tak na marginesie to gdzie można pisać posty o wyżej wymienionej treści - RABATY ?
Ktoś kiedyś powiedział, że dawniej auta naprawdę budowano z blachy i stali, drewno było dodatkiem a plastiku używano do wysadzania mostów ...
						Zdaje się, że TUB 52 pisze:A tak na marginesie to gdzie można pisać posty o wyżej wymienionej treści - RABATY ?

viewforum.php?f=53&sid=9e485476429c4aba5f6cd710ec9f717c

![:]](./images/smilies/kwadr.gif)