fakt - chyba lepiej roztrząsajmy go dalej w ewangelii, bo temat jako taki nie dotyczy halogenówJACKO29 pisze:albo piszemy w ewangelii,albo w halogenach.

Moderator: Zielkq
Nasuwa mi się teraz pewne spostrzeżenie, lepiej by Ci było założyć normalne oprawy do halogenów natomiast żarówki takie - Car LED Lamp (9005 18SMD Fog Lamp)Dar1962 pisze:czyli gdyby znaleźć światła do jazdy dziennej (coś w tym stylu, co załączyłem w formie linków allegro) o średnicy szkła nie większej niż 90 mm i głębokości mniejszej niż 90 mm, to z wykorzystaniem oryginalnych ramek pewnie dałoby się włożyć we miejsce halogena(muszę to dokładnie pomierzyć "na żywo") Pozostają dwa tematy:
-sposób zamocowania (światła do jazdy dziennej mają najczęściej blaszane ramię -ramkę- gdzie ją ewentualnie przytwierdzić, żeby solidnie się trzymała)
-sposób podłączenia elektryki - nie chodzi mi o kostki przy samych lampach, bo te ostatecznie można wymienić, ale o to gdzie bezproblemowo podłączyć zasilanie aby działała automatyka (światło włącza się wraz z silnikiem i gaśnie w momencie włączenia pozycyjnych lub mijania)