[Sunny] N14 GA16 - "Dogonić SR20" :))
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
eSeR dostał nową kopułkę i nowy palec do aparatu. Chodzi (prawie) jak marzenie.
Wrzuciłem mu jeszcze nowe wycieraczki na przednią szybę. Muszę wlać inny płyn do sprysków, bo ten strasznie się rozmazuje. Nie ma to jak zimowy z makro za 5.99zł za 5l
Wymienić pancerz linki sprzęgła, zlikwidować rozszczelnienie między środkowym a końcowym tłumikiem, wymienić gumy na wahaczu przednim, kupić zderzaczek z oryginalny z SR z halogenami i dalekosiężnymi - to na tyle co trzeba zrobić aby był to w pełni sprawny SR

Wrzuciłem mu jeszcze nowe wycieraczki na przednią szybę. Muszę wlać inny płyn do sprysków, bo ten strasznie się rozmazuje. Nie ma to jak zimowy z makro za 5.99zł za 5l

Wymienić pancerz linki sprzęgła, zlikwidować rozszczelnienie między środkowym a końcowym tłumikiem, wymienić gumy na wahaczu przednim, kupić zderzaczek z oryginalny z SR z halogenami i dalekosiężnymi - to na tyle co trzeba zrobić aby był to w pełni sprawny SR

Dzisiaj jechałem kupić ślizg do górnego napinacza i pancerz do linki sprzęgła i wróciłem ze stożkiem Jacky i jakąś dziwną rurą tego samego producenta. Ślizg będzie na przyszły tydzień, pancerza nie będzie 
Obecny dolot jest tylko tymczasowy, inna rura wleci wraz ze zmianą kolektora - czyli myślę, że w przyszłym tygodniu
Stożek lepszy wpadnie gdy do gry wejdą grubsze mody - wydech, wałki itp.
Foto:

Kopułka:

Obecny dolot jest tylko tymczasowy, inna rura wleci wraz ze zmianą kolektora - czyli myślę, że w przyszłym tygodniu

Foto:

Kopułka:

Wygląda jak rura od odkurzacza 

Polska Jazda http://www.polskajazda.pl/Profil,Fiat,P ... mera/25888
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Mój BLACK BOX: viewtopic.php?t=3262
Uszczelka pod kol. dolotowy zakupiona.
Mam nadzieję, że jutro dostanę już kolektor od ciapka
Miałem kupić jeszcze uszczelkę pod głowicę i wydech, wtedy też bym w głowicy i kolektorze wydechowym zrobił porting, a tak to tylko na dolocie będzie
U mnie stożek na razie wylądował w tym miejscu:
http://zapodaj.net/images/33e4e27a19fe.jpg
Mam nadzieję, że jutro dostanę już kolektor od ciapka

Miałem kupić jeszcze uszczelkę pod głowicę i wydech, wtedy też bym w głowicy i kolektorze wydechowym zrobił porting, a tak to tylko na dolocie będzie

U mnie stożek na razie wylądował w tym miejscu:
brak dostępu normalnie wrzućDubSon pisze:U mnie stożek na razie wylądował w tym miejscu:
DubSon, Fajna "eserka"
Z dolotem to nie wiem czy zwykła "kibelrura" i złączki elastyczne nie dały by lepiej rady .. wiem że "harmonijka" jest łatwa do ułożenia .. ale ......
Osobiście nie układałbym tak stożka .. bo cała wilgoć bezpośrednio wali w ściankę filtra. Schowaj może stożek za aku .. i zrób nawiew na niego z atrapy chłodnicy..
coś takiego może :
co do przewodów .. to przerób to .. przetrzesz i zetknie ci się z machą . to dopiero będziesz miał cuda. .. kup Waść grube przewody, peszel niepalny - lutownica i taśma izo w dłoń i heja
Z dolotem to nie wiem czy zwykła "kibelrura" i złączki elastyczne nie dały by lepiej rady .. wiem że "harmonijka" jest łatwa do ułożenia .. ale ......
Osobiście nie układałbym tak stożka .. bo cała wilgoć bezpośrednio wali w ściankę filtra. Schowaj może stożek za aku .. i zrób nawiew na niego z atrapy chłodnicy..
coś takiego może :
co do przewodów .. to przerób to .. przetrzesz i zetknie ci się z machą . to dopiero będziesz miał cuda. .. kup Waść grube przewody, peszel niepalny - lutownica i taśma izo w dłoń i heja

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Inna rura wleci wraz ze zmianą kolektora. Miało być dzisiaj, ale kolektor nie doszedł więc optymistyczna wersja przewiduje poniedziałek...scubzik pisze:nie wiem czy zwykła "kibelrura" i złączki elastyczne nie dały by lepiej rady
Wątpię żeby ten 'nawiew' coś radziłscubzik pisze:zrób nawiew na niego z atrapy chłodnicy..

Tak wiem, zrobi sięscubzik pisze:co do przewodów

Na początek zająłem się silnikiem żeby pracował normalnie, a nie jak mu się podoba

Następnie zawieszenie i reszta.
Dzieki za opinie!

Ostatnio zmieniony 2011-11-10, 15:25 przez DubSon, łącznie zmieniany 1 raz.
wiesz .. .daje tyle że zimne powietrze dmucha na stożek, a ewentualna woda zostaje w "karbach" rury "nawiewowej" - ta Twoja obecna rura idealnie nada się do tego celu..DubSon pisze:Wątpię żeby ten 'nawiew' coś radził
Czaiłem na alledrogo za SRką ale nic ciekawego nie było - a tu taki traf kilka km od domuDuchu pisze:dbaj o SR mało już zostało

scubzik, taka mała rureczka do takiego dużego filtra ? Może COŚ daje jeśli filtr ma dodatkowy otwór na przodzie jak np. mój dupowaty Jacky

Ale na mój tok myślenia nie daje to odczuwalnej różnicy

Wiem, był taki zamysł jak ją kupowałemscubzik pisze:ta Twoja obecna rura idealnie nada się do tego celu.

no może tak byćDubSon pisze:Tylko ja chyba będę z nadkola wyciągał cold air

ciapek, dokładnie jak azorek pisze. Nie miałem kiedy tego zrobić. Być może jutro go skończę, bo bedę miał bardzo mało pracy. Liczę na to by do końca tygodnia go założyć, tylko muszę się zaopatrzyć w nowe rury do stożka 
----
Oto foto
Przygotowania:
Lewy prawie skończory, prawy oryginalny jeszcze:
Lewy z bliska:
Obecnie - lewy prawie skończony, środki przed końcową obróbką, prawy tylko powiększony:
Znalazłem w końcu pomarańczowe żarówki z symetrycznymi bolcami.
Oto efekt:
W końcu lepiej się lampy prezentują
[ Dodano: 2011-12-07, 09:44 ]
Wleciało radio Alpine CDA-9884R
Zamówione nowe głośniki Vibe BlackAir6
Niedługo wleci wzmacniacz do głośników
W kolektorze muszę tylko wypolerować kanały jeszcze i zacząć składać.
Gdy to już zrobię, to zacznę myśleć na wydechem.
Planowo ma być na środkowym przelotowym, atrapa kata, końcowy przerobiony made by ja (
) + ładna końcówka. Cały wydech koło 2"
No i trzeba wałka ssącego szukać

----
Oto foto

Przygotowania:

Lewy prawie skończory, prawy oryginalny jeszcze:

Lewy z bliska:

Obecnie - lewy prawie skończony, środki przed końcową obróbką, prawy tylko powiększony:

Znalazłem w końcu pomarańczowe żarówki z symetrycznymi bolcami.
Oto efekt:
W końcu lepiej się lampy prezentują

[ Dodano: 2011-12-07, 09:44 ]
Wleciało radio Alpine CDA-9884R

Zamówione nowe głośniki Vibe BlackAir6

Niedługo wleci wzmacniacz do głośników

W kolektorze muszę tylko wypolerować kanały jeszcze i zacząć składać.
Gdy to już zrobię, to zacznę myśleć na wydechem.
Planowo ma być na środkowym przelotowym, atrapa kata, końcowy przerobiony made by ja (

No i trzeba wałka ssącego szukać

Lubsons, mnie bonzo zmotywował i jeszcze podsunął jak to zrobić bez rozklejania lampy 
bonzo, no popatrz, niby takie proste a nie wpadłem na to
Duchu, dzięki. Wzmacniacz (+maty wygłuszające) wleci prewnie jeszcze w tym miesiącu (na razie musze jeszcze OC zapłacić
)
A głośniki przyjechały dzisiaj, wyglądają solidnie. Może jeszcze dzisiaj je zamontuje

bonzo, no popatrz, niby takie proste a nie wpadłem na to

Duchu, dzięki. Wzmacniacz (+maty wygłuszające) wleci prewnie jeszcze w tym miesiącu (na razie musze jeszcze OC zapłacić

A głośniki przyjechały dzisiaj, wyglądają solidnie. Może jeszcze dzisiaj je zamontuje

- killer2000
- fanatyk nissana