Ja wymieniałem sam, robota nietrudna, ale miałem problem z tymi wąsami trzymającymi żarnik, żeby je dobrze zapiąć - ze względu na umiejscowienie robi się to prawie na ślepo, na wyczucie. Tylko wtedy nie miałem jeszcze serwisówki, z której Piotrek wrzucił screen.
Co do sklepu z allegro, to mi go polecali, że żarniki można u nich kupować, sprzedawca pewny. Tylko 2 uwagi: są dwa rodzaje tych tańszych palników Philips, jeden świeci wyraźnie żółciej od drugiego, więc posprawdzaj co zamawiasz, żebyś się potem nie wkurzał. Osram jest w tej samej cenie więc ja bym brał właśnie Osram na Twoim miejscu. Ano, są jeszcze jakieś droższe Philipsy, świecące tak bardziej na niebiesko, tylko ponad 200/szt kosztują. Czyli w sumie są 3 rodzaje Philips: żółte, białe, niebieskie.
No i jeszcze mała podpowiedź: jak chcesz trochę taniej, to można kupić palniki General Electric, kołp 100-110/szt, ja takie mam, dostałem od kumpla, który kupił, założył i nie był zadowolony, bo chciał niebieskie. Także wyrwałem nowe za pół ceny i bardzo sobie chwalę, niby nie ma niebieskiej poświaty, ale światło jest bieluteńkie, dużo lepsze niż w starych Osramach.
Ten sam kumpel kupił chińskie niby niebieskie D2S i ostatnio mi mówił, że żałuje, że mi tamte GE sprzedał, bo chinole po 2 mies. świecą we wszystkich kolorach tęczy, łącznie z zielonym, fioletowym, pomarańczowym i niebieskim;D Teraz chłopak czai się na te droższe, niebieskie Philipsy.
pozdr. Kamil