[Sunny/100NX] Zamiana gaźnika z GA16DS na GA14DS
Moderatorzy: bombel, mimier, scubzik
[Sunny/100NX] Zamiana gaźnika z GA16DS na GA14DS
Posiadam 100nx GA16DS, w którym najprawdopodobniej niedomaga gaźnik (szarpie na gorącym silniku). Mam więc pytanie - Czy istnieje możliwość zamiany gaźnika w 100nx 1,6 na ten z Nissana Sunny 1,4. Czy mocowania są identyczne i jak wygląda praca takiego silnika po zamianie? Za odpowiedź z góry dziękuję
Dołączam się do zapytania
Mam okazję kupić gaźnik od P10 1,6... czy podpasuje ?

Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
Ja miałem zmienione w 1.4 na ten z 1.6. Gardziele są takie same(średnica), dysza pełnego obciążenia/otwarcia przepustnicy oraz wolnych obrotów są większe. Na wolnych trochę przelany np. 1 bieg i jazda bez gazu i szarpał(z tym że miałem odłączone podgrzewanie powietrza- ta krateczka co jest pod gaźnikiem). Na wysokich paliwa nie brakowało.
Czy mocowania pasują? raczej tak. U siebie zakładałem razem z kolektorem dolotowym.
Czy mocowania pasują? raczej tak. U siebie zakładałem razem z kolektorem dolotowym.
biorąc temat na logikę, skoro ciapek napisał że gaźnik z 1.4 ma takie same gardziele co z 1.6 ALE mniejszą średnicę dysz na benzynie będzie za słaby. chyba że zamienisz dysze, natomiast na gazie nie powinno być żadnej różnicy.
Patrząc na stan techniczny oraz blacharski większości aut japońskich w naszym kraju powiem tylko jedno: Cholery nie powinny... A JEŻDŻĄ ! !
mam nadzieję że gaźnik od P10 1,6 będzie pasował do N14 1,4
bo już kupiłem 

ciapek, nie bardzo rozumiem jak mnie chciałeś poprawić
Ty założyłeś do silnika 1.4 gaźnik z 1.6 a czamcza, chce zrobić na odwrót, czyli gaźnik z mniejszymi dyszami do większego silnika więc mogą nie wyrabiać

Patrząc na stan techniczny oraz blacharski większości aut japońskich w naszym kraju powiem tylko jedno: Cholery nie powinny... A JEŻDŻĄ ! !
czamcza, sam będę to przerabiał .. o ile faktycznie gaźnik będzie pasił
w razie co zdam relację .