Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

Wymiana czujnikow poziomu paliwa

Moderator: azorek

Sprzedac czy placic za remont

Czas głosowania minął 2012-10-12, 19:59

Sprzedac a zaoszczedzone pieniadze wydac na inne auto
2
100%
Naprawiac az nie bedzie juz co i nie bedzie za co :)
0
Brak głosów

Liczba głosów: 2

george2011
nowy na forum

Wymiana czujnikow poziomu paliwa

Post autor: george2011 » 2011-10-13, 19:59

Witam wszystkich.
Prosze o pomoc w kwestii jak wymienic samemu czujnik paliwa, lub czujniki, bo podobno sa dwa (tak powiedzial mechanik po sprawdzeniu kodu na check engine).
Jeszcze jedno pytanie: Mam przejechane 75000 i w ostatnim miesiacu wszystko sie sypie, tzn wymienialem weza do wspomagania bo pekl, cos tam jeszcze w ukladzie kierowniczym (juz nie pamietam), czujnik od mieszania paliwa z powietrzeam a teraz zaspiewali za wymiane czujnikow paliwa nastepna kase. Wiec pytam sie czy moze lepiej go sprzedac skoro zaczyna sie psuc, bo kazdy mechanik mowi co innego.
Model: Nissan Murano 2006
Pozdrawiam i dzieki za info

Dawid72

Post autor: Dawid72 » 2011-12-04, 23:35

Sam przejechałeś 75 tysięcy czy tylko tyle jest na liczniku?

75 tys przy Murano to jest tyle co nic, tak przynajmniej wnioskuje z własnego doświadczenia i opini osób które maja te samochody. Myślę, że albo masz bardzo "słaby" egzemplarz, albo coś z nim było nie tak.

Jak go kupiłeś? Z zaufanego źródła?

george2011
nowy na forum

Post autor: george2011 » 2011-12-09, 16:27

Samochod od nowosci i chodzi o 75000 mil
Kupiony u Dealera
Raz sie swieci check engine a raz gasnie, ale to z tymi czujnikami paliwa pewnie, bo jak sam sobie zmienia wskaznik paliwa (wskazowka idzie do gory lub na dol) czasami to wtedy sie zapala check engine, dlatego szukam kogos kto wie jak samemu wymienic te czujniki.
Tak samo nie wiem czy wymieniac olej w skrzyni bo jedni mowia, ze jak sie nie wymienialo przy 60000 to juz lepiej nie ruszac bo bedzie wyciekal jak sie syfy wyczysci ze skrzymi.
Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam i dzieki za info

ODPOWIEDZ

Wróć do „Murano”