Nissanmaniaku! Prosimy o nieblokowanie reklam!    

Utrzymujemy nasze forum z małych reklam pojawiających się między postami.

Prosimy o wyłączenie blokowania reklam na naszym forum.

Dziękujemy!

[A33] Montaż wtrysków LPG

Moderator: janusz

Awatar użytkownika
johny_fellow
fanatyk nissana
Kontakt:

[A33] Montaż wtrysków LPG

Post autor: johny_fellow » 2011-10-11, 07:56

Wrzucam temat na chwilę tutaj, bo w dziale LPG jakaś cisza nastała.
Po uzyskaniu odpowiednich informacji usunę go, lub zespolę z innym.

Czy ktoś z Was może wrzucić fotki spod maski, jak wygląda u Was montaż wtrysków LPG? Konkretnie chodzi mi o miejsce montażu dysz wtryskiwaczy w kolektorze dolotowym.

U mnie są kiepsko zamontowane, bo w tej plastikowej części (część z Was widziała to na zlocie). Przez "łopatki" w dolnej, metalowej części, maszyna się zamula.

Chyba, że ktoś ma fotki, jakieś info - czy w dolnej, metalowej części kolektora jest miejsce aby wstawić tam dysze wtryskiwaczy. Pod tymi przeklętymi łopatkami.

Mam obecnie wtryski AEB I-PLUS (dysza 2,5 mm), reduktor ELPIGAZ VEGA-I SPORT (do 240KM), komputer AGIS CAN OBD. Wtryski są parowane pod względem wydatku, reduktor ładnie trzyma ciśnienie i temperaturę, a elektronika jest łatwa w obsłudze.
Znowu z NISSANem :cool:

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.

http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl

Lombardo88
fanatyk nissana

Post autor: Lombardo88 » 2011-10-11, 16:57

a wiec u mnie wygląda to tak, że dałem króćce obok wtryskiwaczy benzyny po lewej stronie patrząc na auto z przodu pod kątem zbliżonym do wtrysku benzyny. po prawej nie dało rady, bo jeden wtryskiwacz by mi nie wszedł. ogólnie wężyki pomiędzy wtryskiwaczem a kolektorem mają około 4 cm, czyli pomiędzy dysza a króćcem jest mniej niż 1 cm, więc bardzo blisko. wszystko rozdziela filtr fazy lotnej magic jet 1x6. bardzo fajnie to śmiga :) co do parownika to mam scorpiona ST, ale oczywiście z fabrycznych 4mm ma teraz 6mm w przelotach po rozwierceniu i stał się scorpionem GT 8-)
bardzo Ci zapaskudzili górny plastikowy kolektor??? da rade go pozaklejać, czy nowego kupujesz??

Awatar użytkownika
johny_fellow
fanatyk nissana
Kontakt:

Post autor: johny_fellow » 2011-10-11, 22:02

Lombardo88 a masz jakieś foto, jak to u Ciebie wygląda?

U mnie wtryski LPG, są jakieś 20-25 cm dalej niż wtryski benzynowe. No i jeszcze podtlenek LPG idzie przez te przeklęte łopatki...
Lombardo88 pisze:bardzo Ci zapaskudzili górny plastikowy kolektor??? da rade go pozaklejać, czy nowego kupujesz??
Są w nim dziury, które spokojnie powinno dać się zakleić.
Znowu z NISSANem :cool:

Były:
- Micra K11, 2001 r., CG10DE;
- 100 NX B13, 1992 r., GA16DS;
- Primera P11, 1996 r., SR20DE;
- MAXIMA A33 QX, 2001 r., VQ30DEK.

http://www.agent-pzu.lukasz-ufnal.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maxima”