[ Almera] Almera GTi N15
Moderatorzy: Seba WWA, Ryba, Sajmooon, janusz, Zielkq
Mam nadzieję że moje flansze się przydadzą
Po pierwsze to nie są Twoje fanszę
N a przyszłość, nie pisz takich rzeczy. Bo możesz z tego powodu mieć nieprzyjemności.
Sorry za OT. Ale wkur**wia mnie już ten Pan - mechanik
Wkoncu wrocilem z garazu... Kłaniam się w kierunku Ryby za udzielony support telefoniczny
Za górami... Za lasami... nie, nie, nie... To zaczeło się tak
Miałem spory problem z odkręceniem seryjnego koła rozrządu... Z pomocą przyszedł kolega, jednak bezskutecznie bo jego klucze powyginałem (sklepałem młotkiem i wyglądają jak nowe)... Wkur***** się i pojechałem do LeroyMerlin po klucze, kupiłem skrzynke z kluczami oczkowo-płaskimi z górnej półki i... nie zawiodłem się, 0.5m rury na klucze 24 oraz 25, sporo siły i puściła śruba którą pewnie 240tys km temu japończyk przykręcał ryżem...
Przy okazji wziąłem się za malowanie pokrywy...
Wszystko było by cacy gdyby nie to... że mi spadła i reszte sobie sami wyobraźcie
Wleciał na pokład dodatkowo stożek Fujity 3"
Poskręcałem wszystko do kupy z racji tego, że do domu kawałek i nie chciało mi się iść z buta... Spawarke mam już pod ręką także biore sie na dniach za kolektor.
Z ciekawości, zabrałem nyse na przejażdżke... Spokojnie, aż się silnik nagrzeje... Światła, prosta, długa, pusta droga -No to co? Trzeba dać w piz**! Co do odczuć z jazdy... Jak na 2.5" od kolektora do końca, przyśpieszony wałek ssący 6stopni (bez ustawiania zapłonu) i stożek Fujity... Wkręca się na obroty jak szlifierka
Zamuł którego miałem poniżej 4000rpm znikł i niech nie wraca
Tak więc pozostało mi zmajstrowanie kolektora, korekcja zapłonu i obudowanie filtra powietrza + ew. wymiana kolektora ssącego i doprowadzenie pokrywy rozrządu do porządku... We wrześniu SCP2011, myślę sie wybrać tam na hamownie (50zł) i dowiedzieć się co mi tam wyjdzie 
Za górami... Za lasami... nie, nie, nie... To zaczeło się tak
Miałem spory problem z odkręceniem seryjnego koła rozrządu... Z pomocą przyszedł kolega, jednak bezskutecznie bo jego klucze powyginałem (sklepałem młotkiem i wyglądają jak nowe)... Wkur***** się i pojechałem do LeroyMerlin po klucze, kupiłem skrzynke z kluczami oczkowo-płaskimi z górnej półki i... nie zawiodłem się, 0.5m rury na klucze 24 oraz 25, sporo siły i puściła śruba którą pewnie 240tys km temu japończyk przykręcał ryżem...
Przy okazji wziąłem się za malowanie pokrywy...
Wszystko było by cacy gdyby nie to... że mi spadła i reszte sobie sami wyobraźcie
Wleciał na pokład dodatkowo stożek Fujity 3"
Poskręcałem wszystko do kupy z racji tego, że do domu kawałek i nie chciało mi się iść z buta... Spawarke mam już pod ręką także biore sie na dniach za kolektor.
Z ciekawości, zabrałem nyse na przejażdżke... Spokojnie, aż się silnik nagrzeje... Światła, prosta, długa, pusta droga -No to co? Trzeba dać w piz**! Co do odczuć z jazdy... Jak na 2.5" od kolektora do końca, przyśpieszony wałek ssący 6stopni (bez ustawiania zapłonu) i stożek Fujity... Wkręca się na obroty jak szlifierka
- killer2000
- fanatyk nissana
- killer2000
- fanatyk nissana
Aa ok... zatem tak sie to może skończyć
http://www.youtube.com/watch?v=5Mys9m1T84k
SenTex, fajny kolor pokrywy .. wprawdzie nie tak ładny jak u mnie ..ale ...
hehe żarcik
Kolor mega:)
Graty za projekt
Graty za projekt
Uważaj blabla na ZUOOOOOOOO
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
JEST:Scubzowy SilverFlea
JEST:Mżonkowy Biały SSS:)
BYŁO: Mżonkowa Biała "Beza"
- killer2000
- fanatyk nissana
Dłubania ciąg dalszy... Miałem się zabrać za spawanko kolektora ale co raz to mi korek wybijało a mocniejszych nie miałem pod ręką, wiec rozbebeszyłem nadkole i zrobiłem dolot zimnego powietrza z tego
Mam nadzieje, że to nie służy... służyło do chłodzenia hamulców
Znalazłem jeszcze coś takiego, za cholere nie wiem po co to jest co robi ani ile kosztuje
A tak wygląda moja pokrywa po spotkaniu z betonem w trakcie schnięcia
Postaram sie ją oddać jak najszybciej do piaskowania i malowania proszkowego dla świętego spokoju.

Mam nadzieje, że to nie służy... służyło do chłodzenia hamulców
Znalazłem jeszcze coś takiego, za cholere nie wiem po co to jest co robi ani ile kosztuje
A tak wygląda moja pokrywa po spotkaniu z betonem w trakcie schnięcia
Postaram sie ją oddać jak najszybciej do piaskowania i malowania proszkowego dla świętego spokoju.